Ο δρόμος προς τις εκλογές: Την Παρασκευή κατατίθενται τα δικαιολογητικά, την Κυριακή ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Η υποβολή των υποψηφιοτήτων για τις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ στις 27 Μαρτίου, ολοκληρώθηκε στις 16 Μαρτίου. Το επόμενο ραντεβού για το δρόμο μέχρι τις κάλπες δίνεται την Κυριακή στις 21 Μαρτίου, όπου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων.

Υπενθυμίζεται, ότι για την προεδρία της ΕΠΟ υπέβαλλαν υποψηφιότητα ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, και αρχηγός της Εθνικής Ομάδας του 2004, Θοδωρής Ζαγοράκης και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Βοιωτίας, Κωνσταντίνος Νίκας. Σε ό,τι αφορά στα 11 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής, έχουν υποβληθεί πολλές υποψηφιότητες, μεταξύ αυτών και ποδοσφαιριστών μετά από πολλά χρόνια, πέρα από αυτές των προέδρων των κατά τόπους ποδοσφαιρικών ενώσεων.

Σύμφωνα με τη διαδικασία που προβλέπει το καταστατικό της ΕΠΟ, δύο ημέρες πριν την ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων, δηλαδή την Παρασκευή στις 19 Μαρτίου, άπαντες οι υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν καταθέσει στην ομοσπονδία τα απαραίτητα δικαιολογητικά, τα οποία θα πιστοποιούν ότι δεν εμπίπτουν σε κανένα κώλυμα.

Ανάμεσα σε αυτά, συμπεριλαμβάνεται το πιστοποιητικό ποινικού μητρώου, μία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν εμπίπτει ο υποψήφιος σε κωλύματα και η βεβαίωση του ποδοσφαιρικού σωματείου, που είναι μέλος ο υποψήφιος.

Το σχετικό απόσπασμα του Καταστατικού της ΕΠΟ

Αφού γίνει ο έλεγχος των δικαιολογητικών, τότε η εκλογική επιτροπή της ΕΠΟ θα προχωρήσει η ανακήρυξη των υποψηφιοτήτων την Κυριακή, 21 Μαρτίου, έξι ημέρες πριν την ημέρα των εκλογών.

Την εκλογική επιτροπή αποτελούν οι κ.κ. Παυλίδης (ΕΠΣ Δωδεκανήσου), Καστίδης (ΕΠΣ Δράμας), Στογιαννίδης (ΕΠΣ Πέλλας).

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή