O “ευρωπαίος φύλαρχος” και οι Έλληνες ιθαγενείς

Print Friendly, PDF & Email

Του Ηλία Χατζή* –

Η ελληνική γλώσσα, ως έκφραση του μακραίωνα ελληνικού πολιτισμού, είναι μία από τις αρχαιότερες γλώσσες του κόσμου και μητέρα πολλών γλωσσών. Ο Ελληνικός πολιτισμός, διαχρονικά , είναι αντικείμενο θαυμασμού από τους λαούς στα πέρατα της οικουμένης, είναι ο πατέρας όλων των ευρωπαϊκών αξιών και ο θεμελιωτής του τελειότερου μέχρι σήμερα πολιτεύματος, της δημοκρατίας.

Όταν οι Έλληνες διέπρεπαν στα γράμματα αναπτύσσοντας τη φιλοσοφία, την ιστοριογραφία, την ποίηση, τη λογοτεχνία, τις επιστήμες , οι περισσότεροι από τους θεωρούμενους σήμερα προοδευμένους λαούς απλά δεν υπήρχαν ή ήσαν βάρβαροι και μόνον.

Η Ελληνική γλώσσα επίσης είναι αντικείμενο θαυμασμού για την πολυπλοκότητα των νοημάτων της, τον εκφραστικό της πλούτο, την ποικιλία της και τη διαβάθμιση της απόδοσης των νοημάτων της. Διάφορες αλχημείες των μεγάλων δυνάμεων δεν την κατέστησαν επίσημη γλώσσα όλου του κόσμου, αλλά κατέστη αντί αυτής η Αγγλική.

Οι Έλληνες είναι πολύ υπερήφανοι για την γλώσσα τους και όπου βρεθούν και σταθούν, σε επίσημες εκδηλώσεις, προβάλλουν την γλώσσα τους και τον πολιτισμό τους. Ο διευθυντής του στρατιωτικού γραφείου του προέδρου της δημοκρατίας κου Προκόπη Παυλόπουλου πτέραρχος Γρηγόρης Πρεζεράκος όταν βρέθηκε, ως επικεφαλής μοίρας Α /Φ στην Αγγλία, στην προσφώνησή του προς τους Άγγλους συναδέλφους του, μίλησε στα ελληνικά προβάλλοντας τον ελληνικό πολιτισμό και την ελληνική κουλτούρα χρησιμοποιώντας ταυτόχρονα διερμηνέα. Κακοφάνηκε στους Άγγλους αλλά ο πτέραρχος φάνηκε αντάξιος της ιστορίας και της γλώσσας μας.

Να υπενθυμίσω ότι ο πρωθυπουργός Ξενοφών Ζολώτας, μίλησε στα Ηνωμένα ‘Έθνη χρησιμοποιώντας στην ομιλία του, αποκλειστικά και μόνο τις Ελληνικές λέξεις που έχουν δανεισθεί και χρησιμοποιούν οι Βρετανοί.

Ποια σχέση έχουν όλα αυτά με τη διαιτησία; Και όμως έχουν και σημαντική μάλιστα. Πρόσφατα στο Καρπενήσι διεξήχθη το σεμινάριο διαιτησίας των διαιτητών- βοηθών –παρατηρητών S/L.

Ο “μέγιστος” κος Κλατενμπερκ, δοτός πρόεδρος της ΚΕΔ και οπωσδήποτε με ημερομηνία λήξεως , συνεπαρμένος από την εξωπραγματική αμοιβή των 600 χιλιάδων ευρώ τον χρόνο αλλά και το υπόλοιπο τσούρμο του, έκαναν μαθήματα σε Ελληνόπουλα, στη χώρα τους , στην Ελλάδα μας, στην Αγγλική γλώσσα , μη χρησιμοποιώντας ούτε καν διερμηνέα, και δεν βρέθηκε κάποιος να τον βάλει στη θέση του. ΟΥΔΕΙΣ ΑΝΤΕΔΡΑΣΕ…..

Κε Κλατενμπερκ γνωρίζετε πολύ καλά ότι βρίσκεστε φιλοξενούμενος στην ΕΛΛΑΔΑ και βγάζετε το παντεσπάνι σας πλουσιοπάροχα, χωρίς βέβαια το παραγόμενο έργο σας να αντιστοιχεί ούτε στο 1% του προσφερόμενου μισθού σας. Όμως έχετε την υποχρέωση, οφείλατε ως ελάχιστο φόρο τιμής για την χώρα που σας φιλοξενεί, να σέβεστε την ιστορία της και την γλώσσα της.

ΜΙΑ ΓΛΩΣΣΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΡΧΑΙΟΤΕΡΗ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΠΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΜΗΤΡΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΣΑΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Φυσικά δεν έχουμε την απαίτηση να μάθετε ΕΛΛΗΝΙΚΑ (εάν μπορείτε βέβαια), γιατί κάτι τέτοιο αποτελεί ουτοπία για εσάς. Οφείλετε όμως να χρησιμοποιείτε ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ διερμηνέα ξοδεύοντας πάρα πολύ λίγα από τα υπέρογκα που εισπράττετε. Είναι γνωστό ότι, όταν τα ελληνόπουλα σπουδάζουν στο εξωτερικό, μιλούν την γλώσσα της χώρας που τα φιλοξενεί.

Κε Κλάτενμπερκ η ΕΛΛΑΔΑ δίδαξε πολιτισμό και δημοκρατία. Μας κλέψατε εσείς οι Άγγλοι τα ιερά του ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ δεν μπορείτε και ποτέ δεν θα μπορέσετε να αφανίσετε και τη ΓΛΩΣΣΑ ΜΑΣ. Η ΠΡΟΣΠΆΘΕΙΑ σας ΘΑ ΠΈΣΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

Κε πρόεδρε της ΕΠΟ ΕΧΕΤΕ ΙΕΡΗ ΥΠΟΧΡΈΩΣΗ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΣΕ ΤΑΞΗ ΑΥΤΌΝ ΤΟΝ ΚΎΡΙΟ.

Ακόμη λίγα λόγια για τη διαιτησία και το έργο που παράγει αυτός ο κύριος από την Αγγλία.

Οι παλινωδίες του και όλα όσα κάνει δεν έχουν όρια. Ήρθε στην Ελλάδα ως τάχα ειδικός να φτιάξει την διαιτησία. Απεδείχθη ότι είναι πλήρως ακατάλληλος και επικίνδυνος. Πρέπει να φύγει γρήγορα. Θα αφήσει πίσω του καμένη γη.

Οι αποφάσεις και τα έργα του φάσκουν και αντιφάσκουν. Η εκπαίδευση που προσφέρει ανύπαρκτη, ο θεός και η ψυχή του. Τα σκαμπανεβάσματα με τα ποσοστά δεν έχουν τέλος.

Ο κανονισμός λέει , όχι ποσοστά στις ενώσεις. Αυτός θεσπίζει ΧΑΡΑΤΣΙ ( ελπίζω κάποιος να του εξηγήσει ακριβώς τι σημαίνει η λέξη) να πληρώνουν οι διαιτητές στις ενώσεις.

Στο σεμινάριο λέει να μην πληρώσουν. Ποιος ξέρει τι άλλο θα σκαρφιστεί για να τα έχει καλά με τους προέδρους των ΕΠΣ και με τους διαιτητές. Επιτέλους γιατί τόσο ραγιαδισμός?

Για ακόμη μια φορά κάνω έκκληση στον πρόεδρο της ΕΠΟ κο Θ. ΖΑΓΟΡΑΚΗ να συνετίσει αυτόν τον κύριο. Υπάλληλός του είναι. Υπάλληλος που δουλεύει στην ΕΛΛΑΔΑ και μάλιστα με μεροκάματο που δεν το διανοείται ούτε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Ας ψηφιστεί επιτέλους η ολιστική μελέτη κε πρόεδρε να πάει κάθε κατεργάρης στον πάγκο του.

*Ο Ηλίας Χατζής διατέλεσε ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ, ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΣ Super League

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή