Ο Γιάννης Αλαφούζος σε ρόλο Αλ Πατσίνο κοιτάζει την σεζόν 2023-24…

Print Friendly, PDF & Email

 Ο Αλ Πατσίνο στην ταινία «σημαδεμένος», ήταν ένας φτωχός πλην τίμιος dealer. Δεν ήθελε να λερώσει τα χέρια του. Έτσι όταν αντιλήφθηκε ότι ο μέχρι τότε συναίτερος του και ανωτερός του Φρανκ (ο οποίος ήταν και ιδιοκτήτης ομάδας), είχε βάλει να τον σκοτώσουν, πήγε στο γραφείο του αιφνιδιάζοντας τον, με το δικό του στρατό.

Ο Φρανκ, σε εμφανώς μειονεκτική θέση, παραδέχτηκε ότι έβαλε να τον σκοτώσουν και έπεσε στα πόδια του παρακαλώντας να μην κάνει και αυτός, εκείνη την στιγμή το ίδιο. «Μη με σκοτώσεις και θα σου δώσω μετά από πολλά χρόνια ένα από τα πέναλτι που δικαιούσαι και δεν στα δίνουν στο “Γ. Καραϊσκάκης”, μη με σκοτώσεις και θα σου δώσω και το κύπελλο Ελλάδος. Θα αποκλειστώ από το κύπελλο, μην με σκοτώσεις…», ώσπου γυρνάει ο Αλ Πατσίνο και λέει στον άμεσο συνεργάτη τον Μάνι Ριμπέρα να σκοτώσει αυτό το κάθαρμα.

Είναι προφανές ότι ο Γιάννης Αλαφούζος, είναι ένας άνθρωπος που τουλάχιστον σε αυτά που αφορούν το βρώμικο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου θα προχωράει και αντί να έχει σκούπα στα χέρια του για να τον καθαρίσει, θα κρατάει σταυρό. Άρα πρέπει να βρει έμπιστους και ικανούς συνεργάτες που θα μπορούν να κρατήσουν τη σκούπα.

Όπως εξίσου προφανές είναι πως ακόμα και να μην έβγαινε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού να κάνει αυτή την δήλωση, η ΑΕΚ από μόνη της έδωσε το δικαίωμα της αμφισβήτησης στο κατόρθωμά της, σε όλους όσους δεν έβλεπαν την εξέλιξη του πρωταθλήματος με κιτρινόμαυρα γυαλιά.

Όλα όσα έκανε, μέτρηση δοκαριών, προσπάθεια να πάρει το παιχνίδι με τον Ατρόμητο στα χαρτία, οι “μεθυσμένοι” διαιτητές τους οποίους βάπτισε η ίδια “μεθυσμένους” παίζοντας επικοινωνιακα το ρόλο της ΕΠΟ, η οποία ποτέ δεν τους χαρακτήρισε έτσι,   ο Νταμπάνοβιτς, ο Ευαγγέλου στο Άρης – ΑΕΚ και ένα σωρό ακόμα, συνέβαιναν μόνο σε αγώνες της ΑΕΚ, φάνηκαν να μην την ενδιαφέρουν αν θα λερώσουν το επίτευγμα της.

Χαρακτηριστικό όλων αυτών είναι ότι μόλις ο Παναθηναϊκός έβγαλε «in time» ανακοίνωση για την διαιτησία με αφορμή τους μεθυσμένους διαιτητές, η ΑΕΚ έβγαλε μια λυσσασμένη ανακοίνωση γεμάτη ανακρίβειες (π.χ. “εμείς ζητήσαμε πρώτοι ξένους διαιτητές”) και πρωτοφανή επιθετικότητα (“μην μας προκαλείτε”, “πουλήσατε την ψυχή σας στο διάολο για ένα πρωτάθλημα”) και άλλα ωραία.

Τώρα που ο Αλαφούζος λέει πως ο ιδιοκτήτης της ΑΕΚ έκλεψε το πρωτάθλημα, όχι μόνο δεν προκαλείται, όπως προκλήθηκε για απλές ερωτήσεις που αφορούσαν έναν διαιτητή, αλλά δεν μπαίνει καν στον κόπο να απαντήσει. Όμως ένας λεκές, έμεινε και επίσημα. Και αυτό γιατί βγήκε επίσημα ο άμεσος αντίπαλος της ΑΕΚ και την κατηγόρησε για “κλοπή του πρωταθλήματος”, κάτι που ακόμα και για αυτό το αμφιλεγόμενο ελληνικό πρωτάθλημα είναι πρωτοφανές.

Η λέξη κλοπή δεν χρησιμοποιήθηκε ούτε μετά τα έκτροπα δίχως προηγούμενο στην Ριζούπολη, ούτε μετά το ντέρμπι του Καλόπουλου που ακύρωσε το γκολ του Κατσουράνη και έδωσε πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό, ούτε όταν μπήκε ο Ιβάν Σαββίδης οπλοφορώντας στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας μετά το γκολ του ΠΑΟΚ που δε μέτρησε.

Όμως η ουσία είναι αλλού. Ότι πρώτη φορά πρόεδρος του Παναθηναϊκού λέει ότι τόσο την διαιτησία, όσο και τα παραρτήματα και τα συνεταιράκια, έχει σκοπό να τα πολεμήσει με κάθε τρόπο.

Τόσο καιρό και ο σημερινός ιδιοκτήτης και ο προηγούμενος (Τζίγγερ), είχε σκοπό να πολεμήσει την διαφθορά με καταγγελίες, στέλνοντας βίντεο στην UEFA, φτιάχνοντας σποτάκια για τα κακώς κείμενα του ποδοσφαίρου και άλλα γλυκανάλατα που δεν φέρνουν το παραμικρό αποτέλεσμα, αφού με αυτό το τρόπο, το αυτί κανενός δεν ιδρώνει.

Αλλά λέγοντας “με κάθε τρόπο”, τι θα κάνει δηλαδή; Η μέχρι που έχει σκοπό να φτάσει;

Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει ότι ξαφνικά o πρώτο διαιτητής που θα αδικήσει εξόφθαλμα τον Παναθηναϊκό, θα έχει την τύχη του Μπάκα, του Κωνσταντινέα ή του Τζήλου; Εννοείται πως όχι.

Όμως στην Ελλάδα, αυτός είναι ένας “τρόπος” για να στείλεις μηνύματα ή ακόμη και για να πάρεις πρωτάθλημα, όπως συνέβη μετά την τελευταία βόμβα στο φούρνο…

Όμως πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις, ο Αλαφούζος αναδιπλώθηκε και συμπλήρωσε: “Θα προσπαθήσουμε τουλάχιστον να τα περιορίσουμε”!

Δηλαδή να μην έχει ο άλλος δέκα ακραίες διαιτησίες και εφτά παραρτήματα, να έχει οκτώ ακραίες διαιτησίες και πέντε παραρτήματα.

Όμως μια απάντηση, όσο ξεκάθαρη και αν είναι, δημιουργεί απορίες. Ο Αλαφούζος έπεσε από τα σύννεφα βλέποντας ότι η ΑΕΚ το πάει έτσι το έργο για να πάρει το πρωτάθλημα; Και αν όχι, τι παραπάνω σκοπεύει να κάνει τώρα που δεν έκανε όταν αυτό συνέβαινε;

Αν δεν τα καταφέρει ούτε τη νέα χρονιά να περιορίσει αυτό το διαχρονικό φαινόμενο, ώστε να μη αποτελέσει το λόγο μιας ακόμα χρονιάς χωρίς πρωτάθλημα, έχει σκοπό να φύγει από τον Παναθηναϊκό;

Και αν όχι, για πιο λόγο συνεχίζει να μένει και δεν δίνει τις μετοχές σε κάποιον που να μπορεί να το αλλάξει;

Αν την χρονιά 2023-24 πάλι δεν καταφέρει να κάνει τίποτα από αυτά, θα αναγκαστεί να απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις ακόμα και αν επιλέγει να δίνει συνεντεύξεις στον εαυτό του…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή