Ο καπνός και η φωτιά

Print Friendly, PDF & Email

«Ξέρεις ότι σου έχω εμπιστοσύνη», μου είπε ο φίλος μου ο Πάτρας αμέσως μόλις απάντησα στην τηλεφωνική του κλήση και συνέχισε: «Δεν έχεις πει σε κανέναν ποιός είμαι. Και επειδή πολλοί ψάχνονται για να το μάθουν, οι υποψίες τους, έπεσαν σε δύο παλικάρια απ’ την Πάτρα, που κάνουν καριέρα ως αυλικοί του κατά φαντασίαν Ηγεμόνα. Όταν έφτασε στ’ αυτιά τους ότι τους υποψιάζονται, σε κατηγόρησαν ότι το κάνεις επίτηδες για να τους διχάσεις. Για να σπείρεις ζιζάνια στη σχέση τους με τον κατά φαντασία Ηγεμόνα.

Για άλλο λόγο, όμως, σου τηλεφώνησα.  Θέλω να σου πω ότι το καλοκαίρι θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, που θα ταρακουνήσουν συθέμελα το ποδοσφαιρικό οικοδόμημα. Γνωρίζεις ότι αυτό το αρρωστημένο και «παρά φύσιν» μοντέλο διοίκησης που προέκυψε τον Απρίλιο του 2021 για να ικανοποιήσει ματαιοδοξίες, θα τελειώσει το καλοκαίρι του 2024.

Έχει, δηλαδή, στην καλύτερη περίπτωση, διάρκεια ζωής μικρότερη της διετίας. Άρα, όσοι σήμερα ταυτίζονται σε απόλυτο βαθμό μαζί του, νομίζοντας ότι θα είναι αιώνιοι, με τον τρόπο τους βοηθούν ώστε όταν έρθει η επόμενη «ώρα της κρίσης», να ξεκαθαρίσει ευκολότερα η «ήρα από το στάρι».

Το «έναυσμα» για τις συνθήκες υπό τις οποίες θα οδηγηθούμε στις εκλογές του καλοκαιριού του 2024, θα δοθεί το καλοκαίρι του 2023 …»

«Τι θα γίνει το καλοκαίρι του 2023;», ρώτησα τον Πάτρα γεμάτος απορία και αγωνία.

«Το επόμενο καλοκαίρι, αναμένεται να επισημοποιηθεί μια αγοραπωλησία που θα κάνει πάταγο. Οι δύο πλευρές, πωλητής και αγοραστής, είναι εδώ και πολύ καιρό σε συζητήσεις και όπως έμαθα το τελευταίο διάστημα επήλθε συμφωνία. Δεν είναι όμως μόνο η αγοραπωλησία καθαυτή, συνέχισε ο Πάτρας. Είναι ότι ενδεχόμενη οριστική αποχώρηση του πωλητή από το «γίγνεσθαι» θα αποτελέσει αιτία ισχυρού κλονισμού, αν όχι κατάρρευσης του «διαρχικού μοντέλου» που υπάρχει από το 2017.»

«Θέλεις να γίνει πιο συγκεκριμένος;» ρώτησα επιφυλακτικά τον Πάτρα.

«Ίσως την επόμενη φορά…» μου είπε και αφού με χαιρέτησε έκλεισε το τηλέφωνο.

ΥΓ. Μήπως η παρουσία σκύλου στο Πάρκο δεν είναι η πλέον ενδεδειγμένη επιλογή; Eξ όσων γνωρίζω οι γάτες είναι αυτές που όχι μόνο τρώνε τα φίδια αλλά αντέχουν και στο δηλητήριό τους. Αλλά ειδικότερος όλων σε αυτά, είναι ο Γιάννης Παπαπέτρου…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή