O Κλάτενμπεργκ, οι “big-4” και οι… “άρσεις εμπιστοσύνης”!

Intime/Στέλιος Βολιτάκης
Print Friendly, PDF & Email

Τον Ιούλιο του 2020 μέσω μιας καινοφανούς διαδικασίας που υποδείχθηκε από την UEFA και υιοθετήθηκε από την ΕΠΟ, οι αποκαλούμενοι “big-4” του ελληνικού ποδοσφαίρου (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) επέλεξαν ομόφωνα τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ, έναντι του επίσης αλλοδαπού ανθυποψηφίου του, για πρόεδρο της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας για τα επόμενα δύο χρόνια.

Έκτοτε τρεις από τις τέσσερις ΠΑΕ έχουν με διαφορετικούς τρόπους και για διαφορετικούς λόγους έχουν δημοσιοποιήσει την “άρση της εμπιστοσύνης” στον πρόσωπο του Άγγλου.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι σχέσεις είναι πολυκύμαντες. Από την αποδοχή στην ανοχή και την απόρριψη και τούμπαλιν.

Άλλες φορές οι ΠΑΕ ανοίγουν τα χαρτιά τους. Άλλες φορές λειτουργούν σιωπηρά…

Το SoccerPlus παρουσιάζει πως έχουν εξελιχθεί οι σχέσεις του Κλάτενμπεργκ με κάθε έναν από τους big-4:  

Κλάτενμπεργκ – ΟΣΦΠ

Ο ΟΣΦΠ είναι πρώτη ομάδα που ήρε την εμπιστοσύνη της στον Κλάτενμπεργκ και μάλιστα πολύ νωρίς. Μόλις στις 31.8.2020.

Η “άρση εμπιστουσύνης” έγινε γνωστή κατά τη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ από τον β’ αντιπρόεδρο και διευθύνωντα σύμβουλο της ΠΑΕ, Τάκη Αγραφιώτης, οι “ερυθρόλευκοι” αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τον νέο επικεφαλής της ΚΕΔ, επειδή θα συνέχιζε να έχει ως συνεργάτες του τον Μιχάλη Κουκουλάκη και τον Σταύρο Τριτσώνη.

Οι “ερυθρόλευκοι”  υποστήριξαν για να δικαιολογήσουν τη θέση τους, πως δεν τηρήθηκε η να μην υπάρχει εμπλοκή Ελλήνων στην Κεντρική Επιτροπή Διαιτησία, παρότι οι Κουκουλάκης και Τριτσώνης δεν θα ασχολούνταν με τη διαιτησία σε επίπεδο Super League.

Αφότου έληξαν και δεν ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των Τριτσώνη – Κουκουλάκη, οι σχέσεις των δύο πλευρών σταδιακά αποκαταστάθηκαν και το τελευταίο διάστημα ο Ολυμπιακός φέρεται όχι μόνο να στηρίζει τον Κλάτενμπεγκ, αλλά να επιθυμεί και τη συνέχιση της παραμονής του.

Κλάτενμπεργκ – ΠΑΟΚ

Λίγους μήνες, μετά τον Ολυμπιακό και συγκεκριμένα στις 13/12/2020 ήρθε η σειρά του ΠΑΟΚ να άρει την εμπιστοσύνη του στο Κλάτενμπεργκ. Αιτία ήταν η διαιτησία του Μπας Νιχάους στο ντέρμπι με τον Αρη.

Ο “Δικέφαλος” σε ανακοίνωση που εξέδωσε έκανε λόγο για “στημένη διαιτησία” του Ολλανδού διαιτητή, τόνισε αποσύρει την εμπιστοσύνη του στον Μαρκ Κλάτενμπεργκ και ότι στήνει στην Ελλάδα “νέα παράγκα”.

Μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΠΑΟΚ ανέφερε τα εξής: “Στηρίξαμε εξ΄αρχής την παρουσία ξένου αρχιδιαιτητή, αυτονόητα και του κ.Κλάτενμπεργκ και η αλήθεια είναι πως κάναμε αρκετή υπομονή με τις αλλοπρόσαλλες κρίσεις του, που με την πάροδο του χρόνου υποτιμούν ολοένα και πιο εμφατικά τη νοημοσύνη μας, πράγμα μάλιστα για το οποίο πρόσφατα τον προειδοποιήσαμε.

Ως εκ τούτου, είμαστε υποχρεωμένοι να άρουμε την εμπιστοσύνη μας στον κ.Κλάτενμπεργκ, ο οποίος από σήμερα θα πρέπει να μας πείσει οτι δεν ονειρεύεται μια θέση στην άκρη του πάγκου της Νότιγχαμ Φόρεστ.

Μέχρι τότε, μπορεί να συνεχίσει το αγροτικό του στην Ελλάδα, στήνοντας την νέα παράγκα.”

Έκτοτε, οι σχέσεις των δύο πλευρών βρίσκονται σε φάση νηνεμίας.

Κλάτενμπεργκ – Παναθηναϊκός

Στις 9/1/2021 ο Παναθηναϊκός ήρε μέσω διαρροής την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπο του Κλάτενμπεργκ. Οι «πράσινοι» θεωρούν υπεύθυνο τον Άγγλο αρχιδιαιτητή για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση στο Πανθεσσαλικό με το Βόλο (3-1) και ειδικότερα για την αποβολή του Σάντσες στο 44ο λεπτό.

«Ο VAR δεν στέλνει τον διαιτητή να δει τη φάση, όπου η κόκκινη κάρτα στον Σάντσες είναι απόλυτα άδικη», σχολίασαν μέσω twitter μόλις έγινε η επίμαχη φάση.

Διαιτητής ήταν ο Ολλανδός Ντένις Χίγκλερ, ενώ Ολλανδός ήταν και στο VAR, χωρίς να καλέσει τον διαιτητή για επανεξέταση.

Ο Παναθηναϊκός είχε και πέρυσι παράπονα από τη διαιτησία, όμως απέφευγε να σηκώνει τους τόνους και να δημιουργεί ενυπώσεις, στηρίζοντας την παρουσία αλλοδαπών στην ΚΕΔ και αλλοδαπών διαιτητών στους αγώνες.

Κλάτενμπεργκ – ΑΕΚ

Η ΑΕΚ είναι μόνη που επισήμως (sic) δεν έχει άρει την εμπιστοσύνη της στον Κλάτενμπεργκ. Όχι, όμως, επειδή τον στηρίζει, ούτε επειδή επιθυμεί να συνεχιστεί η παρουσία του για δύο ακόμα χρόνια, αλλά επειδή στην παρούσα συγκυρία έχει άλλους τρόπους να δείχνει τη δυσφορία της, χωρίς τουλάχιστον ευθέως, να τους χρεώνεται και επομένως να μπαίνει στο “μάτι της UEFA”.

Η ΑΕΚ από τη δεύτερη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος (ΟΦΗ – ΑΕΚ), έχει στην πραγματικότητα άρει την εμπιστοσύνη της στον Άγγλο, στέλνοντάς του διαρκώς τα δικά της “μηνύματα”, χωρίς όμως να το έχει πει, όπως οι άλλοι τρεις…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή