Ο Κλάτενμπεργκ ”σπάει το νόμο της σιωπής” στην ελληνική διαιτησία

Intime/Στέλιος Βολιτάκης
Print Friendly, PDF & Email

Μέχρι την έλευση του Μέλο Περέιρα το 2017 οι Κεντρικές Επιτροπές Διαιτησίας δεν αναφέρονταν ποτέ δημόσια για θέματα που αφορούν την Ελληνική Διαιτησία και ειδικότερα στις αμφισβητούμενες φάσεις.

Από την μια στους διαιτητές απαγορεύονταν να σχολιάζουν και να πάρουν θέση για τις αμφισβητούμενες φάσεις, ενώ από την άλλη τα μέλη της ΚΕΔ δεν τοποθετούνταν δημόσια για διαιτητικά θέματα.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα θέματα που άπτονται της ελληνικής διαιτησίας να σχολιάζονται από τα ΜΜΕ, τους πρώην διαιτητές και από τις ομάδες έχοντας συνήθως καταγγελτικό χαρακτήρα.

Όλη αυτή η κατάσταση άρχισε να αλλάζει με την έλευση του Μέλο Περέιρα, ο οποίος όχι συστηματικά και αποφεύγοντας να ονοματίσει πήρε θέση για κάποιες αποφάσεις που προκάλεσαν παρά το γεγονός ότι απέφευγε να σχολιάζει συστηματικά τις αμφισβητούμενες φάσεις, ανά περιόδους επέλεγε να εκδίδει ανακοινώσεις παίρνοντας θέση.

Αυτός όμως που ανέτρεψε πλήρως το σκηνικό είναι ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, ο οποίος κάθε αγωνιστική της Super League 1, δημιουργεί βίντεο που περιέχουν την ανάλυση αμφισβητούμενων φάσεων στις οποίες παίρνει θέση για την ορθότητα των αποφάσεων των διαιτητών και δίνει στην δημοσιότητα τους διαλόγους μεταξύ των διαιτητών και του VAR.

Πρόκειται για μια τολμηρή πρωτοβουλία, η οποία αποτελεί ένα μάθημα για τους διαιτητές οι οποίοι όπως είναι φυσικό με αυτό τον τρόπο είναι περισσότερο προσεκτικοί, αφού γνωρίζουν πως οι διάλογοί τους θα δημοσιοποιηθούν και οι αποφάσεις τους κρίνονται κάθε εβδομάδα από τον νέο αρχιδιαιτητή δημόσια.

Με την καινοτομία αυτή ο νέος αρχιδιαιτητής δίνει στον μικρόκοσμο της Ελληνικής διαιτησίας ένα σημαντικό βοήθημα.

Με τον τρόπο αυτό φωτίζει αμφιλεγόμενες φάσεις, συμβάλλει στην ακόμη μεγαλύτερη διαφάνεια μέσω της δημοσιοποίησης των διαλόγων των διαιτητών, καθώς και στην βελτίωση των διαιτητών μέσω των αναλύσεων των φάσεων.

Η ελληνική διαιτησία το είχε ανάγκη.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή