Ο ΟΦΗ θα ζητήσει συνάντηση με την κυβέρνηση για το πλάνο αγώνων με θεατές

Print Friendly, PDF & Email

Η ΠΑΕ ΟΦΗ στην τηλεδιάσκεψη της Super League, την Πέμπτη (28/5), παρουσίασε την πρόταση της για παρουσία κόσμου, στο 20% της πληρότητας των γηπέδων κατά τους αγώνες των πλέι-οφ και πλέι-άουτ.

Μάλιστα, ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Πουρσανίδης, εξέφρασε την επιθυμία της κρητικής ομάδας, να συναντηθεί με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να μιλήσουν για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Να θεωρήσουμε δεδομένο ότι πάνω απ’ όλα μας ενδιαφέρει το ποδόσφαιρο. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε ποδόσφαιρο χωρίς τον κόσμο. Είναι κομμάτι του ποδοσφαίρου. Έχουμε δει παιχνίδια κεκλεισμένων των θυρών κι αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο. Ακόμα και το Μπάγερν-Ντόρτμουντ δεν μπορείς να το χαρείς. Θυμίζω ότι υπήρχε η σκέψη ακόμα και να μη συνεχιστεί το πρωτάθλημα. Εμείς όχι μόνο ήμασταν υποστηρικτές του να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, αλλά είπαμε κι αυτή την ιδέα. Έτσι άρχισε όλο αυτό. Ως ιδέα. Κάποιοι την υποστήριξαν από την πρώτη στιγμή, μεταξύ αυτών και ο υφυπουργός αθλητισμού, κ. Αυγενάκης. Ιδέες όμως υπάρχουν πολλές. Το θέμα είναι η ιδέα να γίνεται πράξη. Σήμερα η ιδέα έγινε συγκεκριμένη πρόταση. Έγινε πρόταση τεκμηριωμένη που πάνω σε αυτή την πρόταση περιμένουμε μια απάντηση. Εννοείται ότι θα ζητήσουμε ραντεβού από την κυβέρνηση για να δούμε από κοντά όποιον χρειάζεται και να εξηγήσουμε τι σημαίνει τόσο για το ποδόσφαιρο, όσο και για την κοινωνία αυτή η πρόταση. Μέχρι χθες δεν υπήρχε πρόταση για να απορριφθεί. Σήμερα όλες οι ομάδες συμφώνησαν ότι για το καλό του ποδοσφαίρου πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα που θα είναι η βάση για την επόμενη χρονιά. Θα στείλουμε την πρόταση τεκμηριωμένα και με όλες τις προϋποθέσεις υγιεινής που απαιτούνται», τόνισε ο αντιπρόεδρος του ΟΦΗ, στον «Athletic Radio 104,2» και πρόσθεσε για την πρόταση της κρητικής ομάδας:

«Δε νοείται ποδοσφαιρικός αγώνας χωρίς κόσμο, τουλάχιστον για τη δική μας λογική. Καμία ομάδα, καμία διοίκηση ομάδας δε θέλει να γίνουν αγώνες χωρίς κόσμο. Το θεωρώ δεδομένο και φάνηκε σήμερα αυτό. Αυτό που θέλουμε να βάλουμε φέτος είναι η βάση για την επόμενη χρονιά. Αν γίνει φέτος το πρώτο βήμα και τα πάμε καλά, φανταστείτε ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Αν δε γίνει αυτό το βήμα θα υπάρχει μια παγωμάρα για την επόμενη χρονιά. Πρέπει όμως να γίνει σωστά. Είναι μια τεκμηριωμένη πρόταση. Έχουμε δημιουργήσει ένα πρωτόκολλο που περιλαμβάνει τα πάντα. Ζητήσαμε και τη συμβολή της ticketmaster, η οποία δημιούργησε έναν λογάριθμο που ουσιαστικά θα αποκλείει περιμετρικά τις θέσεις γύρω απ’ αυτή του κατόχου ενός εισιτηρίου. Έχουμε απαντήσεις για ό, τι μας ρωτήσει η κυβέρνηση. Θεωρώ ότι με καλή διάθεση και καλή συνεργασία θα τα καταφέρουμε. Θα εξηγήσουμε πως θα φτάνει ο κόσμος στο γήπεδο. Πως θα παρκάρει, πως θα μπαίνει στο γήπεδο κλπ. Είναι μια πρόταση της Λίγκας. Από το να συγκεντρώνονται μόνο σε μαγαζιά εστίασης, το οποίο θα γίνει έτσι κι αλλιώς, ενδεχομένως και άναρχα, με την πρότασή μας θέλουμε λίγο να αποφορτιστεί και όλο αυτό. Αν σκεφτούμε ότι καθημερινά χαλαρώνουν κάποια μέτρα, με δεδομένους κανόνες υγείας, γιατί το ποδόσφαιρο πρέπει να μείνει πίσω; Γιατί να μη βάλει το ποδόσφαιρο σωστά και συντονισμένα κόσμο στις κερκίδες του; Αυτή τη στιγμή ταξιδεύουμε αεροπορικώς χωρίς να υπάρχει κενή θέση ανάμεσά μας. Στο ποδόσφαιρο γιατί όχι;

Θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου γιατί θα είναι παράδειγμα για την επόμενη χρονιά. Ο κόσμος καταλαβαίνει τις προθέσεις και θα εξηγήσουμε στον κόσμο μας τι πρέπει να κάνουμε. Δεν έχω δει άλλο κομμάτι της κοινωνίας να κάνει τόσα τεστ, όσο γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ας πάμε στο επόμενο βήμα. Να δείξουμε και ως ομάδες ότι μπορούμε να συνεργαστούμε και ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε ένα πρότζεκτ, για να ζητήσουμε περισσότερα πράγματα για την επόμενη χρονιά.

Είμαι πολύ αισιόδοξος. Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι όλες οι ομάδες θα το στήριζαν. Σίγουρα υπάρχουν δυσκολίες αλλά εδώ είμαστε και ο κόσμος θα δείξει κατανόηση. Πριν από περίπου 20 μέρες με έναν μήνα, αυτό που είχε βγει ως είδηση είναι ότι κόσμο θα έχουν ξανά τα γήπεδα μόνο όταν βρεθεί εμβόλιο. Αυτό θέλουμε; Είναι ένα στοίχημα για όλους μας που πρέπει να το κυνηγήσουμε ως το τέλος. Να πείσουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε και θα τα καταφέρουμε».

Καμία δημοσίευση για προβολή