Η υποψηφιότητα Ψαρρόπουλου, οι επερχόμενες εκλογές της ΕΠΟ και οι ασύμμετροι παράγοντες

Print Friendly, PDF & Email

Η πληροφορία ότι ο πρόεδρος της ΕΠΣ Λέσβου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Σταύρος Ψαρρόπουλος, θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ, θα επιβεβαιωθεί την επόμενη εβδομάδα οπότε αναμένεται να συνεδριάσουν τα ΔΣ των ποδοσφαιρικών ενώσεων για να αποφασίσουν το πρόσωπο που θα υποδείξουν για το νέο πρόεδρο της ΕΠΟ και αυτούς που θα υποδείξουν ως υποψηφίους για την νέα Εκτελεστική Επιτροπή

Η υποβολή υποψηφιοτήτων πρέπει να γίνει μέχρι τις 10 Νοεμβρίου ενώ την Κυριακή 15 Νοεμβρίου θα γίνει η ανακήρυξη των υποψηφίων, αφού ελεγχθούν τα κωλύματα.

Για τον πρόεδρο πρέπει να υπάρξουν 8 υποδείξεις από Ενώσεις ενώ για τα υπόλοιπα 11 μέλη της εκτελεστικής επιτροπής που θα προέρχονται από τις υπόλοιπες ΕΠΣ αρκεί μια υπόδειξη.

Στο δρόμο προς τις εκλογές που έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου θα πρέπει να ληφθούν υπόψη δυο ασύμμετροι παράγοντες. Ο πρώτος είναι οι αποφάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Όπως φαίνεται τα μέτρα της θα ενταθούν και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι θα ισχύει στις 23 Νοεμβρίου σχετικά με τις Γενικές Συνελεύσεις με αυτοπρόσωπη παρουσία.

Πάντως η ΕΠΟ έχει προνοήσει και σε περίπτωση που δεν μπορεί να γίνει λόγω των μέτρων η ΓΣ στην Αθήνα θα την ορίσει σε άλλο μέρος της χώρας που θα επιτρέπεται η διεξαγωγή της.

Το δεύτερο είναι η στάση της κυβέρνησης ή/και όποιου άλλου θέλει να μπλοκάρει τις εκλογές. Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι επιθυμεί την διεύρυνση του εκλογικού σώματος και έχει στα χέρια της την ολιστική μελέτη της UEFA χωρίς να έχει κάνει μέχρι σήμερα καμία αναλυτική ενημέρωση για το περιεχόμενο της.

Στην ΕΠΟ δεν υπάρχει ανησυχία και τονίζεται ότι το παρών εκλογικό σύστημα είναι αποδεκτό από τις δυο υπερεθνικές ποδοσφαιρικές αρχές.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή