Ο τεχνικός της Δανίας κατά της UEFA: “Σε κρούσμα κορωνοϊού ο κανονισμός προβλέπει αναβολή για 48 ώρες, σε ανακοπή καρδιάς όχι”!

Print Friendly, PDF & Email

Τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της UEFA στα όσα ακολούθησαν μετά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν εξέφρασε ο προπονητής της Δανίας, Κάσπερ Χιούλμαντ.

«Είναι εντελώς λάθος να λένε ότι οι παίκτες ήθελαν να παίξουν το ματς. Η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Μας έδωσαν δύο επιλογές, να παίξουμε το ματς κανονικά το ίδιο βράδυ ή την επόμενη μέρα το μεσημέρι. Βρήκαμε δύσκολο να το διαχειριστούμε. Δεν μας πίεσαν, αλλά νιώσαμε πίεση. Ήμασταν σε δίλημμα, αν και θεωρούσαμε και τις δύο αυτές επιλογές λάθος. Αυτή είναι η αλήθεια. Αν υπήρξε κρούσμα κορωνοϊού, ο κανονισμός προβλέπει αναβολή για 48 ώρες και τώρα σε ανακοπή καρδιάς δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα. Αυτό είναι λάθος. Η σωστή διαχείριση δεν γράφεται σε πρωτόκολλα», τόνισε με καυστικό τρόπο.

Όσο για το πώς προετοιμάζεται η ομάδα του για το ματς της Πέμπτης με το Βέλγιο, είπε: «Καταλαβαίνω απόλυτα ότι κάποιοι παίκτες ίσως δεν είναι ψυχολογικά έτοιμοι να αγωνιστούν. Όμως οι ειδικοί που ήταν δίπλα μας μπόρεσαν να μας βοηθήσουν στη διαχείριση της κατάστασης. Οι παίκτες δεν φοβούνται να βγουν στο γήπεδο, αλλά δεν είναι μόνο θέμα δικό τους. Όλοι έχουν ανθρώπους δικούς τους και για όλους υπήρξε έντονη φόρτιση. Όταν όμως θα έρθει η ώρα για τον αγώνα μας την Πέμπτη, θα είμαστε έτοιμοι. Πιστεύω πως όλοι θα είναι καλά, αν και κάτι τέτοιο δεν το ξεπερνάς εύκολα. Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε το συναίσθημα ως κινητήριο δύναμη την Πέμπτη. Δεν έχουμε τελειώσει από αυτό το τουρνουά, εξακολουθώ να πιστεύω πως μπορούμε να κάνουμε κάτι στο Euro».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή