“Όχι” από Αυγενάκη στις ομάδες της Γ’ Εθνικής για αύξηση του ποσοστού από το στοίχημα

Print Friendly, PDF & Email

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου –

Συγκεκριμένο ποσοστό από τη φορολόγηση των κερδών είχε αποφασίσει πέρσι να μοιράσει η Κυβέρνηση στις τρεις μεγάλες κατηγορίες του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα μεγάλο ποσό, το οποίο και πηγαίνει προς τα εκεί. Η διαφορά είναι ότι από φέτος, όπου και συγχωνεύτηκαν η δεύτερη με την τρίτη κατηγορία, τα προνόμια αυτά της τρίτης κατηγορίας, δεν τα απολαμβάνει η Γ΄ Εθνική, η οποία είναι εκτός από τύποις και κατ΄ουσίαν τρίτη κατηγορία, με το σκεπτικό ότι δεν είναι επαγγελματική κατηγορία.

Με άλλα λόγια, η Γ΄ Εθνική, αν και συμμετέχει στα στοιχηματικά κουπόνια, χάνει αυτό το ποσό επειδή είναι ερασιτεχνική κατηγορία. Αυτό αποκόμισαν οι εκπρόσωποι της Γ΄ Εθνικής στη συνάντηση που είχαν με τον Λευτέρη Αυγενάκη. Τα φορολογούμενα κέρδη, μοιράζονται στο μισό. Το 50% θα πάει στον επαγγελματικό αθλητισμό και το υπόλοιπο 50% στον ερασιτεχνικό.

Από αυτά τα χρήματα του ερασιτεχνικού αθλητισμού, δηλαδή το 50%, το 11% θα πάει στην πρώτη κατηγορία των πάσης φύσεως γυναικείων κατηγοριών, δηλαδή σε όλα τα αθλήματα. Και το υπόλοιπο 39% θα μοιραστούν όλα ανεξαιρέτως τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ilia.news, η αντιπροσωπεία, εξέθεσε το πρόβλημα στον Λευτέρη Αυγενάκη και του ανέφερε, ότι από όλες αυτές τις κατηγορίες και αθλήματα, στο στοίχημα βρίσκεται η ποδοσφαιρική Γ΄ Εθνική και κατά συνέπεια, θα πρέπει να λάβει κάτι περισσότερο. Και συγκεκριμένα, εκείνο το οποίο ζήτησαν ένα καθαρό 3% από τη συνολική φορολόγηση, να πάει αποκλειστικά στη Γ΄ Εθνική. Δηλαδή, να λάβει κάθε σωματείο περίπου 20.000 ευρώ το καθένα.

Η απάντηση του Υφυπουργού ήταν αρνητική και του είπε ότι αυτό δεν θα γίνει. Τα χρήματα θα μοιραστούν εξίσου στα ερασιτεχνικά σωματεία, ωστόσο τους ανέφερε ότι θα πρέπει να καταθέσουν εγγράφως τα διάφορα αιτήματά τους και να γίνει εκ νέου μια συνάντηση, να υπάρχει συχνή επικοινωνία και να μπορέσουν στο μέλλον να εξεταστούν τρόποι επίλυσης των διάφορων ζητημάτων. Εκείνο το οποίο τους ζήτησε ο Υφυπουργός, είναι να αποκτήσουν θεσμική οντότητα, έτσι ώστε να εκπροσωπούνται νόμιμα, υιοθετώντας μια ιδέα των ανθρώπων της επιτροπής, να αποκτήσει η κατηγορία τη δική της θεσμική εκπροσώπηση στην ΕΠΟ. Μάλιστα, κάποια μέλη της επιτροπής, ανέφεραν ότι θα το παλέψουν ώστε να αποκτήσει η Γ΄ Εθνική της δική της Ένωση και «φωνή» στο ποδόσφαιρο. Όλα τα παραπάνω, ήρθαν σαν απάντηση του Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δέχθηκε τα παράπονα των εκπροσώπων για την ΕΠΟ, η οποία με το ασταθές καλεντάρι της, δεν βοηθάει τις ομάδες να κάνουν το κουμάντο τους οικονομικά. Επίσης, η επιτροπή της Γ΄ Εθνικής, έθιξε το θέμα της ασφάλισης των ποδοσφαιριστών της, με τους ανθρώπους της να εκθέτουν στον κ. Αυγενάκη το πρόβλημα, λέγοντας του ότι ουσιαστικά αυτό που κάνουν, είναι να διακινούν μαύρο χρήμα, αφού δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα χρήματα που δαπανούν για τους ποδοσφαιριστές τους. Και το θέμα αυτό, όπως και μια σειρά από άλλα θέματα, ο Λευτέρης Αυγενάκης τα άκουσε και δεσμεύθηκε να εργαστεί στην κατεύθυνση της επίλυσης.

Είναι μια ιστορική συνάντηση από κάθε άποψη αυτή που έγινε, καθώς για πρώτη φορά εθνική ερασιτεχνική κατηγορία, συναντάται με Υφυπουργό Αθλητισμού. Παρά τις προσπάθειες που είχε γίνει τα προηγούμενα χρόνια, η κατηγορία αυτή να αποκτήσει τη δική της φωνή, όλες είχαν μείνει ημιτελείς. Ωστόσο, αυτοί οι οποίοι σήμερα αποτελούν τον πυρήνα αυτής της προσπάθειας, είναι αποφασισμένοι να κάνουν ένα βήμα πιο μπροστά. Όσο για τις δυο ομάδες της εφετινής Γ΄ Εθνικής από την Ηλεία, τον Αίαντα και τον ΠΑΟΒ, αλλά και όλες τις υπόλοιπες, μάλλον θα πρέπει να κρατάνε «μικρό καλάθι», καθώς τα λεφτά που θα πάρουν, θα είναι τα ίδια που θα πάρουν και οι ομάδες των τοπικών πρωταθλημάτων.

Πηγή: https://ilia.news/

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή