Οι διάλογοι Τζήλου – Ευαγγέλου στη φάση του πέναλτι του Ιωνικού και στην “προσπάθεια εξαπάτησης” από τον Κούρτιτς (video)

Print Friendly, PDF & Email

Τέσσερις φάσεις από δύο αγώνες της 12ης αγωνιστικής της Super League επέλεξε ο πρόεδρος της ΚΕΔ/ΕΠΟ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, στην εβδομαδιαία ανάλυση των αποφάσεων των διαιτητών.

Όσον αφορά τον αγώνα Ατρόμητος-Απόλλων Σμύρνης (4-1) σημειώνει πως ήταν σωστά και τα δύο πέναλτι που κέρδισαν οι δύο ομάδες, όπως σωστή και η κόκκινη στον Λισγάρα.

Για τον αγώνα Ιωνικός-ΠΑΟΚ (3-2) και το πέναλτι που κέρδισαν οι γηπεδούχοι, συμφώνησε με την τελική απόφαση του Τζήλου (μετά από έλεγχο στο VAR):
«Η ΚΕΔ υποστηρίζει την απόφαση για καταλογισμό πέναλτι, καθώς όταν ο επιθετικός έχει την μπάλα δίπλα από τον τερματοφύλακα, ο τερματοφύλακας βγαίνει απρόσεκτα χωρίς να αγγίξει την μπάλα με αποτέλεσμα να έρθει σε επαφή με το πόδι του επιθετικού».

Αρχικά ο Τζήλος δεν υποδεικνύει πέναλτι και γίνειται ο ακόλουθος διάλογος με τον VAR Eυαγγέλου:

-Τζήλος: Υπάρχει επαφή που προκαλεί ο ποδοσφαιριστής, πηδάει από πριν ανοίγει την μπάλα που πάει άουτ και περιμένει την επαφή με τον περματοφύλακα.

– Ευαγγέλου: Σου προτείνω on field review, τον βρίσκει με το γόνατο στο πόδι.

-Τζήλος (αφού ξαναβλέπει τη φάση): Ok, ναι, ναι…

Για τη φάση του 87′ με πρωταγωνιστές τον επιτιθέμενο Κούρτιτς και τον αμυνόμενο Μύγα, ο Κλάτενμπεργκ αναφέρει τα εξής:
«Η ΚΕΔ συμφωνεί ότι αυτό δεν είναι πέναλτι, καθώς ο αμυντικός δεν έρχεται σε επαφή, με τον επιτιθέμενο, αλλά θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα για προσπάθεια εξαπάτησης του διαιτητή με σκοπό τον καταλογισμό ενός πέναλτι».

Μεταξύ Τζήλου και Ευαγγέλου γίνεται ο ακόλουθος διάλογος:

-Τζήλος: Προσπάθει να πάρει πέναλτι…

-Ευαγγέλου: Πατάει το πόδι κάτω ο αμυντικός και πέφτει πάνω του ο επιθετικός.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή