Οι εκλογές της ΕΠΟ, οι εκλογές των Ενώσεων και οι κινήσεις του Αυγενάκη

Print Friendly, PDF & Email

Ο υφυπουργός αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης επανέφερε σε συνέντευξη που έδωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης την βούληση για διεύρυνση του εκλογικού σώματος της ΕΠΟ και γνωστοποίησε την πρόθεσή του να συναντηθεί με τις FIFA/UEFA και για το θέμα αυτό, κάτι που πιθανόν να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα.

Επομένως όσοι πίστεψαν ότι η εξαίρεση της ΕΠΟ από τον τρόπο διεξαγωγής των Γενικών Συνελεύσεων των ομοσπονδιών, που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο, που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα, έκλεισε την συζήτηση για το συγκεκριμένο θέμα, φενεται ότι έπεσαν έξω.

Η πολιτική ηγεσία του Αθλητισμού θα παλέψει μέχρι τέλους ώστε να αλλάξει και το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ.

Με τον νόμο που ψηφίστηκε, επηρεάζονται και οι εκλογές στις ποδοσφαιρικές Ενώσεις αφού προβλέπεται ότι δικαίωμα ψήφου έχουν μόνο τα σωματεία που έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Μόλις πριν λίγες μέρες ανακοινώθηκε ότι λιγότερο από το 1/3 του συνόλου των ποδοσφαιρικών σωματείων της χώρας έχει κάνει ενέργειες για την έγγραφή του έως την λήξη της σχετικής διορίας.

Επομένως υπάρχει αναντιστοιχία του αριθμού των σωματείων που υπάρχουν και του αριθμού των σωματείων που έχουν δικαίωμα ψήφου.

Το θέμα του τρόπου των εκλογών για την ανάδειξη της νέας Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ αλλά και αυτό που έχει προκύψει με τις εκλογές των Ενώσεων θα βρεθούν στην κορυφή της ατζέντας στο επόμενο διάστημα.

Ως γνωστόν οι εκλογές της ΕΠΟ έχουν προγραμματιστεί για τις 23 Νοεμβρίου και μέχρι τότε ο χρόνος θα είναι πυκνός.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή