Οι έξι φάσεις που «καθάρισε» το VAR και ο βοηθός που «πιάστηκε» τρεις φορές οφσάιντ

Print Friendly, PDF & Email

Σε έξι περιπτώσεις χρησιμοποιήθηκε το VAR και άλλαξε τις αποφάσεις που αρχικά είχαν ληφθεί.

Χωρίς το VAR σε δύο αγώνες, της πέμπτης αγωνιστικής της SL1, το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό.

Συγκεκριμένα, μέσω της επανεξέτασης στο VAR δεν μέτρησε το γκολ του Τζόλη στο ΑΕΚ – ΠΑΟΚ και λόγω της υπόδειξης από το VAR ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Σλίβκα, στο Άρης – Απόλλων.

Στο παιχνίδι αυτό, σύμφωνα με τον κριτή, Ναούμ Μιντιούρη, ο βοηθός Λιόντος είχε τρεις λάθος αποφάσεις, δύο από τις οποίες, που διορθώθηκαν μέσω VAR, σε κρίσιμες στιγμές του αγώνα.

Το VAR χρησιμοποίηθηκε δύο φορές στο ματς Ολυμπιακός – Ατρόμητος, με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο Ματίτς και να μετρήσει το πρώτο γκολ του Ελ Αράμπι και μία φορά στον αγώνα Βόλος – ΠΑΣ Γιάννινα, όπου δεν μέτρησε το πρώτο γκολ του Ουάρντα.

Αναλυτικά:

 

Αγώνας: Βόλος-ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 ,Διαιτητής: Τσαγκαράκης Διαιτητής VAR: Ευαγγέλου, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

 

Στο 23′ ο Βόλος έφτασε στο γκολ με κεφάλια του Ουάρντα, το οποίο όμως δεν μέτρησε για φάουλ του Δουβίκα, όπως αποφάσισε ο διαιτητής Τσαγκαράκης, μετά την χρήση και του VAR, παρότι αρχικά δεν καταλογίστηκε παράβαση.

 

Ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από το VAR, πραγματοποίησε onfield review και καταλόγισε το επιθετικό φάουλ για σπρώξιμο του Δουβίκα. Πριν η μπάλα φτάσει στον Ουάρντα, ο Δουβίκας έσπρωξε αμυντικό και τον έβγαλε εκτός θέσης. Σωστά δεν μέτρησε το γκολ καθώς υπήρχε επιθετικό φάουλ.

 

Στο 54′ ο Μαρτίνεζ πέρασε από δεξιά και σέντραρε στην περιοχή του ΠΑΣ Γιάννινα με τον Ουάρντα να παίρνει την κεφαλιά και τον διαιτητή Τσαγκαράκη να καταλογίζει την παράβαση πέναλτι σε χέρι του Σάλιακα. Σωστά δόθηκε το πέναλτι ήταν καθαρό χέρι.

 

Ο διαιτητής ήταν αργός στις αποφάσεις του, είναι πεσμένος στις πρώτες αγωνιστικές του νέου πρωταθλήματος σε σχέση με την αγωνιστική εικόνα του περσινού πρωταθλήματος. Στα λάθη του περιλαμβάνεται και η παράβαση που δεν είδε στην περιοχή στη φάση του 23’

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: Άρης-Απόλλων Σμύρνης 1-0, Διαιτητής: Καραντώνης Διαιτητής VAR: Τζήλος, Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Στο 10′ δεν υπάρχει οφσάιντ στον Άρη που σημειώνει ο δεύτερος βοηθός Λιόντος. Ο παίκτης του Άρη, Λόπες, καλύπτεται από τους ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα, κακώς δεν άφησε και την φάση να εξελιχθεί καθώς θα μπορούσε να γίνει φάση για τον Άρη.

Στο 67’ σωστά δε μέτρησε το γκολ που πέτυχε ο ποδοσφαιριστής το Απόλλωνα, Σλίβκα, διότι στο ξεκίνημα της φάσης ο Μουνιέ ήταν οριακά σε θέση οφσάιντ. Ο δεύτερος βοηθός, Λιόντος, δεν σημείωσε την παράβαση, με αποτέλεσμα το γκολ αρχικά να μετρήσει. Οι VAR ειδοποίησαν το διαιτητή και το γκολ δε μέτρησε.

 

Στο 83’ σε μία αρχικά πιθανή περίπτωση πέναλτι της ομάδας του Απόλλωνα ύστερα από πτώση του Μουνιέ στην περιοχή του Άρη και πάλι ο VAR συνεργάστηκε άψογα με τον διαιτητή, τον κάλεσε να δει κι αυτός στην φάση στο μόνιτορ και στην συνέχεια διαπιστώθηκε ότι πριν την πιθανολογούμενη περίπτωση πέναλτι, υπήρξε οφσάιντ που δεν σημείωσε ο δεύτερος βοηθός Λιόντος.

 

Η προσωπικότητα του διαιτητή έπαιξαν καθοριστικό ρόλο να τελειώσει το δύσκολο όπως εξελίχθηκε παιχνίδι χωρίς προβλήματα. Στις δύσκολες φάσεις που είχε ο αγώνας και έκριναν το αποτέλεσμά του, συνεργάστηκαν υποδειγματικά διαιτητής και VAR και πήραν σωστές αποφάσεις.

Βαθμολογία: 8.40

Αγώνας: Ολυμπιακός-Ατρόμητος 4-0, Διαιτητής: Κουτσιαύτης Διαιτητής VAR: Παπαπέτρου, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

 

Σε δύο φάσεις πάρθηκαν λάθος αποφάσεις, μία από το διαιτητή και μία από τον πρώτο βοηθό, οι οποίες διορθώθηκαν με τη χρήση του VAR.

 

Στο 27’ σε μαρκάρισμα του Ματίτς στον Καμαρά, ο διαιτητής υπέδειξε φάουλ και τιμώρησε τον ποδοσφαιριστή με κίτρινη κάρτα. Είναι απευθείας κόκκινη κάρτα, δεν έπρεπε να δείξει κίτρινη. Χρειάστηκε να παρέμβει το VAR, να επανεξεταστεί η φάση και στη συνέχεια να δείξει κόκκινη κάρτα.

 

Στο 51′ υπήρξε λάθος λάθος υπόδειξη οφσάιντ από τον πρώτο βοηθό Μαυρουδή στο γκολ του Ελ Αραμπί. Ακόμα ψάχνουμε να βρούμε για ποιό λόγο υποδέχθηκε οφσάιντ αρχικά, και στην περίπτωση του Φορτούνη που έγινε η πάσα στην αρχή αλλά και στο γύρισμα του Φορτούνη στον Ελ Αραμπί δεν υπάρχει καμία υποψία οφσάιντ. Το λάθος διορθώθηκε και εδώ με την χρήση του VAR.

Βαθμολογία: 7.90

Αγώνας: ΟΦΗ-Παναθηναϊκός 2-2,Διαιτητής: Φωτιάς Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 18′ σωστά δόθηκε οφσάιντ στον Μακέντα, από το β’ βοηθό, Χριστάκογλου. Ο παίκτης του Παναθηναϊκού ήταν εκτεθειμένος.

Στο 52’ ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι σε μία δύσκολη φάση σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στο Μακέντα. Ήταν κοντά στη φάση είδε την παράβαση και με αποφασιστικότητα έδειξε το σημείο του πέναλτι και δεν χρειάστηκε να χρησιμοποιήσει το VAR. Έτσι πρέπει να κάνουν οι διαιτητές.

 

Πολύ καλή η διαιτησία του Φωτιά. Ήταν σωστός στην εφαρμογή κανονισμών σωστός στον πειθαρχικό έλεγχο, δεν άφησε περιθώριο να αμφισβητηθούν οι αποφάσεις του. Φαίνεται το ότι ήταν ο αρχιδιαιτητής εκεί τον επηρέασε θετικά, πρέπει να συνεχίσει σε αυτό το επίπεδο.

Βαθμολογία: 8.30

Αγώνας: ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 1-3, Διαιτητής: Κουμπαράκης Διαιτητής VAR: Παπαδόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Καλή η διαιτησία, στο σημαντικό πρόβλημα του παιχνιδιού που ήταν ο πειθαρχικός έλεγχος ο διαιτητής πήγε πολύ καλά, έβγαλε εννέα κίτρινες κάρτες για να κρατήσει τον έλεγχο και νομίζω το κατάφερε.

Είχε καλή συνεργασία με τους δύο βοηθούς και τον τέταρτο, μια πετυχημένη διαιτησία.

Βαθμολογία: 8.30

 

Αγώνας: ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 Διαιτητής: Στίλερ Διαιτητής VAR: Χάρτμαν, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 14′ ο ΠΑΟΚ ζήτησε ένα πέναλτι όταν σε διεκδίκηση της μπάλας του Μάτος με τον Σακχόβ, η μπάλα βρίσκει σε χέρι του αμυντικού της ΑΕΚ. Ο διαιτητής ήταν τόσο κοντά στη φάση που δεν άφησε περιθώρια για καμία παρερμηνεία και σωστά άφησε το παιχνίδι να εξελιχθεί.

 

Στο 25′ σωστά δεν μέτρησε το γκολ του ΠΑΟΚ διότι η μπάλα χτυπώντας το χέρι του Τζόλη στρώθηκε μπροστά του και πέτυχε το γκολ. Aρχικά ο διαιτητής δεν καταλόγισε παράβαση, όμως μετά από επανεξέταση της φάση στο VAR υπέδειξε επιθετικό φάουλ.

Σε απομάκρυνση της μπάλας από το Μιτάι, ο Ζίβκοβιτς έπεσε στην περιοχή της ΑΕΚ, ο διαιτητής σωστά δεν υπέδειξε καμία παράβαση, η φάση ελέγχθηκε από το VAR και συνεχίστηκε το παιχνίδι.

Στο 89’ σωστά μέτρησε το γκολ του ΠΑΟΚ δεν υπάρχει κανένα οφσάιντ στην φάση, ο επιθετικός του ΠΑΟΚ Μούργκ καλυπτόταν μετά το γύρισμα του Σφιντέρσκι

Βαθμολογία: 8.00

Καμία δημοσίευση για προβολή