“Oι παραλείψεις της ΠΑΕ Άρης συνιστούν το ποινικό αδίκημα της φοροδιαφυγής”

Ο δικηγόρος Γ. Παναγόπουλος
Print Friendly, PDF & Email

ΠΡΟΣ

ΤΗΝ ΕΕΑ
Υ Π Ο Μ Ν Η Μ Α – ΑΙΤΗΜΑ ΑΝΑΒΟΛΗΣ
1.Του Παναγιώτη ΚΟΝΤΟΒΑ,
2.Του Βασιλείου ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΑΚΟΥ,
πρώην επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, μελών της ΚΕΠ
           Κ Α Τ Α
Της ΠΑΕ Ο ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
1.ΑΑΔΕ,
2.ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΆΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ,
ΑΡΜΟΔΙΟ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ,
κ.Ζαχαρια ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ
Κύριε Πρόεδρε,
Επειδή ο πληρεξούσιος δικηγόρος μας απουσιάζει εκτός Αθηνών για επαγγελματικούς λόγους ζητάμε αναβολή της συζήτησης για την συνεδρίαση της 30.6.2022, οπότε θα παρασταθεί και για την υπόθεση του εντολέα του κ.ΚΑΤΣΑΒΑΚΗ.
Σε περίπτωση που για άλλη μια φορά, εντελώς αδικαιολόγητα και παράνομα, συζητήσετε ερήμην μας την υπόθεση,
ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΑΓΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΣ τα παρακάτω σχετικά αποδεικτικά έγγραφα:
1.Τις αποφασεις της ΠΕΕΟΔ και του ΔΔΠ που ήδη σας έχουμε, εδώ και μήνες, κοινοποιήσει μέσω email,
2.Τις εξουσιοδοτήσεις μας προς τον πληρεξούσιο δικηγόρο μας,
3.Τις υπεύθυνες δηλώσεις και την αλληλογραφία μας με την ΠΑΕ ΑΡΗΣ,
4.Τις εξώδικες δηλώσεις μας.
ΕΠΕΙΔΗ ναι μεν η ΠΑΕ ΑΡΗΣ ως Αθλητική Διάδοχος της υπό εκκαθάριση ΠΑΕ ΑΡΗΣ συμμορφώθηκε ΕΝ ΜΕΡΕΙ στις αποφάσεις του ΔΔΠ,πλην όμως δεν προέβη σε πλήρη, ολοσχερή και ΠΡΟΣΗΚΟΥΣΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ μας, καθώς κατά την καταβολή του 50% του επιδικασθεντος κεφαλαίου και των νομίμων τόκων,ΠΡΟΕΒΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΤΩΝ ΝΟΜΙΜΩΝ ΦΟΡΩΝ,ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΔΟΥ,
ΕΠΕΙΔΗ αυτές οι παραλείψεις, εκτός του ό,τι συνιστούν το ποινικό αδίκημα της φοροδιαφυγής, συγκροτούν και το ποινικό αδίκημα της ΥΠΕΞΑΙΡΕΣΗΣ!
ΕΠΕΙΔΗ συγχρόνως η διάδοχος ΠΑΕ ΑΡΗΣ παραβίασε και τον ισχύοντα Αθλητικό Νόμο, καθώς όχι μόνο δεν δήλωσε στην ΕΕΑ τις πληρωμές μας αλλά ΕΝΩ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΔΠ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ 2021,ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΕ ΦΟΡΟΥΣ ΩΣ ΥΠΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΠΑΕ ΜΕ ΤΟ ΤΟΤΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ, όπως τουλάχιστον μας δηλώθηκε κατά την καταβολή του καθαρού ποσού.
ΕΠΕΙΔΗ Η ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΑΠΕΦΥΓΕ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕΑ,ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ,ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ ΣΕ ΕΜΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΚΑΤΑΒΟΛΕΣ,ΥΨΟΥΣ ΣΧΕΔΟΝ 5.000.000€ ΠΟΥ ΑΝΑΓΚΑΣΘΗΚΕ ΠΑΛΙ ΩΣ ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΠΑΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ FIFA ΚΑΙ ΤΟΥ CAS ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΙΚΤΕΣ ΜΑΣ SISTON,PORTILLA,ORIOL, KINGSLEY, PALAZUELOS κλπ!
ΕΠΕΙΔΗ με αυτές τις συναλλαγές η καθ’ης ΠΑΕ παραβίασε πολλαπλά τον Αθλητικό Νόμο υπό την ανοχή της ΕΕΑ,Η ΌΠΟΙΑ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΕΛΕΓΞΕ ΤΟΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟ,ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ,ΖΗΜΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ!
ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΕΕΑ Η ΥΠ.ΑΡΙΘΜ.Ε.2166/2021 ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΗΣ ΑΑΔΕ, ΠΕΡΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΔΙΑΤΑΞΕΩΝ 4,8,36,61 του Ν.4809/2021που αφορούν τις αρμοδιότητες της ΕΕΑ και την εκ μέρους της εφαρμογή της αθλητικής νομοθεσίας.
ΕΠΕΙΔΗ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΘΕΩΡΕΙ ΑΝΥΠΟΣΤΑΤΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΕΟΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΔΠ,ΟΤΑΝ ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝΤΑΙ CONTRA LEGEM, δηλαδή από ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΚΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΑΚΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΣΤΩΝ,
ΕΠΕΙΔΗ σύμφωνα με την νομολογία σας(από 3.3.2021 απόφαση MURATOVIC κατά ΠΑΕ ΟΦΙ)κρινατε, όπως και στις υποθέσεις της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ,οτι “ΕΚΤΕΛΕΣΤΟ ΤΙΤΛΟ ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΔΠ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΙ ΜΕ ΝΟΜΙΜΗ ΣΥΝΘΕΣΗ”, όπως είναι και οι δικές μας ΠΟΥ ΕΚΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΗ ΜΟΝΟΜΕΛΗ ΣΎΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΔΠ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΑΡΕΟΠΑΓΙΤΗ ΚΙ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΤΩΡΙΝΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΔΠ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΤΑΚΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗ ΚΑΙ ΔΥΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥΣ!
ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ
Και με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας
     ΣΑΣ ΖΗΤΑΜΕ
1.Να κάνετε δεκτές τις αιτήσεις μας,
2.Να διαταξετε την κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΡΗΣ για το οφειλόμενο ποσό,
3.Να επιβάλλετε τα ανάλογα πρόστιμα για τις παραβιάσεις του αθλητικού νόμου,
ΑΛΛΩΣ ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΟΤΙ:
Α.ΘΑ ΥΠΟΒΑΛΛΟΥΜΕ ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΕΠΙ ΘΕΜΑΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ κ.Ζαχαρια ΚΟΚΚΙΝΑΚΗ,
Β.ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ,ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΕ ΑΡΗΣ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΓΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ.
           Αθήνα 27.6.2022
Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΜ ΔΣΑ 14162, Φαβιέρου 47, Αθήνα

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή