Οι στρουθοκάμηλοι

Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με τον Στίβεν Λούκες μία από τις τρεις διαστάσεις της εξουσίας, όσον αφορά τη διαμόρφωση της πολιτικής, είναι η αδράνεια. Δηλαδή η συνειδητή επιλογή της μη λήψης αποφάσεων επί υπαρκτών προβλημάτων.

Το να παριστάνεις τον ανήξερο ενώ ξέρεις ονομάζεται υποκρισία.

Η τακτική του να αγνοείς το πρόβλημα υποκρινόμενος ότι δεν υπάρχει ονομάζεται στρουθοκαμηλισμός.

 

Οι στρουθοκάμηλοι αυτής της φανταστικής ιστορίας, είναι όσοι έγιναν κοινωνοί της καταγγελίας περί απειλητικών μηνυμάτων και μάλιστα, σύμφωνα με τα θρυλούμενα, στο ίδιο τους το γραφείο!

 

Είναι αυτοί που φέρονται να γνωρίζουν περί του αυτουργού, αυτοί που ξέρουν ότι το «πρόβλημα» άρχισε από έναν αγώνα που διεξήχθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, αυτοί που μόλις πληροφορήθηκαν την καταγγελία το πρώτο πράγμα φέρονται να έκαναν ήταν να ενημερώσουν τον “καταγγελλόμενο” και τέλος αυτοί οι οποίοι όταν το θέμα πήρε δημοσιότητα αντί να ανακοινώσουν τις ενέργειες που από την πλευρά τους θα κάνουν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης, στράφηκαν σε πρώτη φάση εναντίον αυτού που δημοσιοποίησε την καταγγελία και σε δεύτερη φάση  εναντίον του ίδιου του καταγγέλλοντα, κουνώντας τους το δάχτυλο.

Πλέον έχουμε μπει στη μηχανή του χρόνου και ταξιδεύουμε αρκετά χρόνια πίσω…

 

Κουίζ: Συνδέεται και αν ναι πώς η σχέση Κλάτενμπεργκ  – Σιδηρόπουλου με την «Ένωση Διαιτητών» και την απόφαση για τα ποσοστά των διαιτητών στις Ενώσεις;

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή