Όλα όσα ειπώθηκαν στη θυελλώδη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και η ερμηνεία τους

Η είσοδος των γραφείων της ΕΠΟ
Print Friendly, PDF & Email

Η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ της 7/10 ήταν θυελλώδης λόγω της απόφασης του Διαιτητικού Δικαστηρίου, που έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή της ΑΕΛ κατά της απόφασης της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων, σχετικά με την μη ισχύ των αποφάσεων των οργάνων αδειοδότησης για τις ομάδες της Football League, που θ’ αγωνιστούν στη SL2 χωρίς η άνοδός τους να οφείλεται σε αγωνιστικά κριτήρια.

 

Το θέμα «σήκωσε» ο Μ. Γκαγκάτσης, που ήταν καυστικός προς τη νομική υπηρεσία της ΕΠΟ από την οποία ζήτησε εξηγήσεις σχετικά με την εισήγηση που έκανε προς τα τρία μέλη της Επιτροπής (Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρη), που έλαβαν την απόφαση.

 

Ο Γκαγκάτσης είχε εξαντλητικό διάλογο με τους δικηγόρους της ΕΠΟ. Σε κάποιο σημείο του διαλόγου αυτού δικηγόρος υπονόησε ότι γνωμοδότησε βάσει της απόφασης που θα έπρεπε να ληφθεί.

 

Ο Γκαγκάτσης ζήτησε απολύσεις, είπε όσα άλλα έχουν ήδη δημοσιοποιηθεί, ενώ όσον αφορά τον Π. Δημητρίου είπε ότι δεν αμφισβητεί τις καλές του προθέσεις και ότι εργάζεται νυχθημερόν για την ομοσπονδία.

 

Από τη νομική υπηρεσία έριξαν την ευθύνη στη Διεύθυνση Αδειοδότησης και είπαν ότι κακώς εστάλη έγγραφο στις ομάδες για να υπαχθούν στη διαδικασία, από τη στιγμή που αυτό δεν προβλέπεται στον κανονισμό αδειοδότησης.

 

Το λόγο πήραν και τα τρία πρόσωπα που έλαβαν την απόφαση.

 

Ο εκτελών χρέη προέδρου Π. Δημητρίου, είπε μεταξύ άλλων: Δεν μπορεί η Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων να πάρει μια λάθος απόφαση; Eδώ δικαστές παίρνουν σε πρώτο βαθμό μια απόφαση και κηρύσσουν κάποιον ένοχο και σε δεύτερο βαθμό άλλοι δικαστές αλλάζουν την απόφαση και τον αθωώνουν. Η απόφαση είναι ποδοσφαιρικά σωστή. Και σε τελική ανάλυση, ούτε το πρωτάθλημα έχει ξεκινήσει, ούτε αγωνίστηκαν παίκτες που δεν θα έπρεπε να αγωνιστούν. Γιατί θέλουν να μας κρεμάσουν;

 

Ο Αστ. Αντωνίου ο οποίος δεν είναι μόνιμος μέλος της Επιτροπής έκανε λόγο για ευθύνη της νομικής υπηρεσίας, λέγοντας: Μας οδηγείτε να παίρνουμε αποφάσεις που πάσχουν νομικά και στη συνέχεια βρισκόμαστε εκτεθειμένοι.

 

Ο Κλ. Τζαφέρης τόνισε: Το κάναμε για να βοηθήσουμε τις ομάδες αλλά δεν ξέραμε τους κινδύνους.

 

Το λόγο πήραν κι άλλοι όπως ο Π. Παπαχρήστος που μίλησε για  δίκαιη απόφαση για τις ομάδες.

 

Η συζήτηση για το θέμα κάποια στιγμή έληξε.

Η υπόθεση αυτή έπληξε την εικόνα της ομοσπονδίας και φανέρωσε αδυναμίες της εσωτερικής της λειτουργίας.

 

Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν αποτελεί εφαλτήριο προκειμένου να αμφισβητηθεί η συνοχή της διοίκησης.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή