Η επικίνδυνη επιτροπή

Print Friendly, PDF & Email

Οι συνεδριάσεις της Επιτροπής Εκτάκτων Θεμάτων είναι εξ’ ορισμού επικίνδυνες γι’ αυτούς που μετέχουν ως μέλη της.

Ειδικότερα δε, αν δε μετέχεις στην προεργασία, που γίνεται και κάποια στιγμή, ενώ είσαι αμέριμνος και ασχολείσαι με άλλες δουλειές, χτυπά το τηλέφωνο και η φωνή της γραμματέως σου λέει ότι πρέπει εδώ και τώρα να συνεδριάσει δια περιφοράς η επιτροπή και να ληφθεί η τάδε απόφαση.

Αν δεν είσαι υποψιασμένος, αν τα αντανακλαστικά σου δεν ενεργοποιηθούν, αν δεν ζητήσεις να διαβάσεις τις εισηγήσεις και δεν τις αξιολογήσεις, αν δεν ρωτήσεις να μάθεις ποιοι άλλοι είναι στην επιτροπή και τι ψήφισαν, αν δεν μιλήσεις με τον πρόεδρο για να σου εξηγήσει τις παραμέτρους, μπορεί να βρεθείς εκτεθειμένος.

Παλαιότερα, για παραδείγμα, υπήρχε κάποιος που ήθελε να διαβάζει όλες τις εισηγήσεις και μετά να μιλάει με αυτούς που τις συνέταξαν. Υπήρχε άλλος που δεν ψήφιζε αν δεν μάθαινε πρώτα τι ψήφισαν όλοι οι υπόλοιποι.

Με το μπάχαλο που έγινε αυτήν τη φορά, με τα μέλη της επιτροπής να κατηγορούν τις υπηρεσίες και τις υπηρεσίες να ρίχνουν την ευθύνη η μία στην άλλη, η πρόβλεψη είναι ότι οι εθελοντές για μέλη της επιτροπής θα μειωθούν.

Παράλληλα διακινείται ένα σενάριο σύμφωνα με το οποίο είναι υπό σκέψη η συνολική αναδιάρθρωση του “προεδρείου” και η στελέχωσή του με πρόσωπα που εξελέγησαν για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο.

Από την άλλη, οι ηττημένοι του 2016 ποντάρουν στην έκπτωση των τριών μελών, που έλαβαν την απόφαση, μέσω της Επιτροπής Δεοντολογίας και ονειρεύονται εσωτερικές διασπάσεις. Φευ!

Θα μείνουν με το όνειρο. Μέχρι τη γενική συνέλευση του Ιουνίου δεν πρόκειται να φυσήξει βόρειος άνεμος. Δεν θα κούνηθει φύλλο. Μετά, βλέπουμε…

ΥΓ.1 Η παραίτηση του προέδρου της SL1 δεν έχει να κάνει ούτε με το συνεταιρισμό, ούτε με την κατάσταση στην ΕΠΟ, όπως ανέφερε η αποπροσανατολιστική διαρροή.  Είναι καθαρά  “εσωτερικό θέμα”. Ο νοών νοείτω…

ΥΓ.2 Έτοιμο προς ανακοίνωση το νέο οργανόγραμμα στην ΕΠΟ. Προ ημερών έγινε συνάντηση με τους διευθυντές και ενημερώθηκαν.

ΥΓ.3 Υπάρχει αναστάτωση στις ΕΠΣ επειδή δεν έχουν πάρει χρήματα και επειδή δεν γνωρίζουν πότε και πόσα χρήματα θα εισπράξουν. Ο τέως πρόεδρος είχε υποσχεθεί συνολικά 150.000. Η ΕΠΟ συνέστησε επιτροπή. Ακόμα, όμως, το θέμα παραμένει στάσιμο…

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή