Παπαδόπουλος: "Δεν ήταν δυνατό να γίνουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα - Η σεζόν θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη, χωρίς πρωταθλητή"

Print Friendly, PDF & Email

Δηλώσεις στην αθλητική εκπομπή του Ena Channel έκανε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος για την οριστική διακοπή των τοπικών πρωταθλημάτων, λέγοντας, μεταξύ άλλων, τα εξής:

“Η σεζόν 2020-2021 θα θεωρηθεί ως μη γενόμενη και χωρίς πρωταθλητή για τη Γ` Εθνική.

Θα συζητήσουμε με τα σωματεία μας είτε δια ζώσης, είτε με τηλεδιασκέψεις για να δούμε πως θα έχουμε για τη σεζόν 2021-2022 μια ομαλή διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας.

Ανάλογα βέβαια με το θα επιτραπεί βάση συνθηκών από τον Αύγουστο και μετά.

Από εδώ και πέρα προέχει η οργάνωση. Θα υπάρχουν σίγουρα προβλήματα. Το βασικότερο το οικονομικό αφού η πανδημία εδώ και 1,5 χρόνο έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα.

Το Ερασιτεχνικό Ποδόσφαιρο βασίζεται σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στην τοπική κοινωνία. Καταλαβαίνετε ότι θα υπάρχουν θέματα.

Εμείς θα προσπαθήσουμε και με τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ να βοηθήσουμε όλες τις ομάδες προκειμένου η νέα σεζόν να ξεκινήσει ομαλά και να ξεχάσουμε όλη αυτή την περίοδο η οποία μας απομάκρυνε από τα γήπεδα και από αυτό που αγαπάμε και που είναι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η μεγάλη πλειοψηφία των σωματείων της ΕΠΣΚ μετά τον Γενάρη και τον Φεβρουάριο μας έλεγε ότι θα ήταν μάλλον άσκοπο να παίξουν οι ομάδες από τη στιγμή που τα έσοδα θα ήταν μηδενικά.

Τα περισσότερα σωματεία ήταν αρνητικά σε κάποια επανέναρξη. Βέβαια υπήρχαν κάποια σωματεία όχι μόνο εδώ αλλά και σε όλη την Ελλάδα τα οποία είχαν προετοιμαστεί για κάτι καλύτερο όσον αφορά τη σεζόν που ξεκίνησε. Θέλανε να διεκδικήσουν την άνοδο στα Εθνικά πρωταθλήματα. Εκεί υπήρχε το περίμενε. Μετά βέβαια όταν πέρασε ο καιρός και δεν υπήρχε άμεση επιστροφή έστω στις προπονήσεις, υπήρχε καθολική σκέψη όλων των σωματείων μας ότι δεν μπορεί να παιχθεί ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Από τη στιγμή που πάρθηκε η απόφαση να μην βγει πρωταθλητής στη Γ`Εθνική, νομίζω ότι κάπου όλοι άρχισαν να σκέφτονται την επόμενη σεζόν. Δεν ήταν δυνατό να γίνουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Μετά από 5 μήνες οι ομάδες αντιμετωπίζανε πολλά προβλήματα όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και κυρίως οικονομικά. Χωρίς έσοδα οι ομάδες δεν μπορούσαν να ανταπεξέλθουν.

Εμείς πήραμε κάποια μέτρα για να αμβλύνουμε κάπως την κατάσταση αλλά το κακό συνεχίστηκε και μετά τον Οκτώβρη.

Δεν υπήρχε στήριξη της πολιτείας στα ερασιτεχνικά σωματεία όπως και της ΕΠΟ το τελευταίο διάστημα. Ας ελπίσουμε να εξομαλυνθούν τα πράγματα και με τους εμβολιασμούς να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε πάλι το τοπικό ποδόσφαιρο στην επικαιρότητα και τον κόσμο στα γήπεδα με τη νέα σεζόν.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είναι για τον κόσμο. Αν δεν μπορούμε να έχουμε κόσμο στα γήπεδα, είναι ένα μεγάλο μείον για τη διεξαγωγή των αγώνων αλλά και για την στήριξη των σωματείων. Περιμένουμε και μόλις ξεκινήσουν τα σχολεία τα μικρά παιδιά των Ακαδημιών να μπορέσουνε να μπούνε στα γήπεδα έστω για προπονήσεις.

Δε ξέρω κατά πόσο μπορούν να γίνουν αγωνιστικές δραστηριότητες. Τουλάχιστον να μπορούν τα παιδιά να κάνουν προπονήσεις, να χαρούν το ποδόσφαιρο. Θα είναι ένα πολύ καλό νέο πρώτα απ` όλα και για την υγεία τους».

Πηγή: https://www.proininews.gr/

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή