Παπαδόπουλος: "Εχουμε πλέον αρκετούς διαιτητές στα εθνικά πρωταθλήματα, τιτάνια η προσπάθεια του Σταύρου Μάνταλου"

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καβάλας, Μιχάλης Παπαδόπουλος παραχώρησε συνέντευξη με αφορμή την απόφαση της Ενωσης να επιστρέψει στις ομάδες της το παράβολο συμμετοχής στις διοργανώσεις της και τα παράβολα για την έκδοση δελτίων.

Μεταξύ άλλων τόνισε:

-Ήταν αφορμή τα δύσκολα, ώστε να αποφασίσετε ως Ένωση να επιστρέψετε στις ομάδες , τα παράβολα των συμμετοχών, αλλά και τα παράβολα των προσωρινών δελτίων;

« Ακριβώς . Εκεί φαίνεται, αν μπορείς να τα καταφέρεις. Αν μπορείς να σταθείς στο ύψος των περιστάσεων και να δηλώσεις παρών, ουσιαστικά και δημιουργικά και όχι για λόγους εντυπωσιασμού. Κατανοούμε το πρόβλημα, βλέπουμε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα σωματεία μας και θέλουμε να φανούμε ωφέλιμοι. Και θεωρώ, πως αυτή η απόφαση δείχνει σε όλους με πράξεις περισσότερο πως πρόθεσή μας είναι το καλό τους (ομάδων) και μόνον».

– Άρα να υποθέσω πως οι σχέσεις σας με τα σωματεία είναι άριστες;

« Ισχύει… Ο καθένας κάνει αυτό που πρέπει. Εμείς σαν Ένωση προσπαθούμε να διοργανώσουμε τα καλύτερα πρωταθλήματα και να φανούμε συνεργάσιμοι με τις ομάδες. Αλλά και από τη μεριά τους οι ομάδες, πειθαρχούν στις εντολές μας αλλά και συνεργάζονται μαζί μας, θα έλεγα σε άριστο βαθμό. Άλλωστε ο στόχος είναι κοινός και δεν είναι άλλος, από το να βοηθά η μια πλευρά την άλλη και στα εύκολα αλλά και στα δύσκολα. Αναμφίβολα δεν μας χαροποιεί το γεγονός, πως επιβάλλουμε διάφορες ποινές σε όσους δεν πειθαρχούν, αλλά αυτό γίνεται αφ’ ενός μεν διότι το προβλέπει ο ΚΑΠ και αφ’ ετέρου, για παραδειγματισμό. Δεν υπάρχουν προσωπικά, ούτε προσωπικές αντιδικίες, αλλά όλα γίνονται για το καλό της ποδοσφαιρικής κοινότητας και αυτό αφήνει μια ευχάριστη γεύση σε όλους»

– Τη διαιτησία πως τη βλέπετε;

«Κάναμε πολύ μεγάλη προσπάθεια σε όλους τους τομείς, ώστε να φανούμε και σ’ αυτό τον ισχυρό τομέα, ανταγωνιστικοί. Και παρότι βρισκόμαστε στη διοίκηση μόλις τρία χρόνια, έχουμε καταφέρει πολλά. Πρωτίστως να έχουμε αρκετούς διαιτητές στα εθνικά πρωταθλήματα που δεν είχαμε πριν, ενώ φροντίσαμε να ενισχύσουμε το έμψυχο δυναμικό μας με νέους διαιτητές που έχουν βλέψεις και φιλοδοξίες, μέσω των Σχολών που δημιουργήσαμε. Κι εδώ θα πρέπει να εξάρω την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλει ο πρώην διεθνής μας διαιτητής Σταύρος Μάνταλος, που είναι πρόεδρος της Επιτροπής διαιτησίας και η προσφορά του είναι πολύ μεγάλη και τον ευχαριστούμε».

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο αυτή τη στιγμή πρόβλημα που αντιμετωπίζετε ως Ένωση;

«Το οικονομικό, όπως πιστεύω όλες οι Ενώσεις. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ίδια η ΕΠΟ, έχουν αντίκτυπο και μάλιστα αρνητικό σε όλους. Παράλληλα έχουν κοπεί οι επιχορηγήσεις με αποτέλεσμα να βγάζουμε δύσκολα τα λειτουργικά μας έξοδα . Παρ’ όλα αυτά προσπαθούμε εκ των έσω και τα λύνουμε, έστω και δύσκολα. Και βεβαίως περιμένουμε την επόμενη μέρα, που πιστεύουμε πως θα είναι καλύτερη».

Πηγή: sportime.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή