Παπαδόπουλος: Πρέπει να ψηφιστεί στη Βουλή η δυνατότητα τροποποίησης των προκηρύξεων

Print Friendly, PDF & Email

Για την απόφαση της ΕΠΟ σχετικά με το μέλλον των διοργανώσεων και την νομοθετική παρέμβαση που πρέπει να γίνει σχετικά με τη δυνατότητα τροποποίησης των προκηρύξεων μίλησε στο Proininews ο πρόεδρος ΕΠΣ Καβάλας κ. Μιχάλης Παπαδόπουλος:

Ερώτηση: Υπάρχει κάποιο σχέδιο για την επανεκκίνηση των τοπικών πρωταθλημάτων;

Απάντηση: Πάνω απ` όλα τι θα πει η πολιτεία και πότε θα αφήσει ελεύθερα τα γήπεδα.

Μπορεί η ΕΠΟ να πάρει μια κεντρική απόφαση. Μέχρι τέλος του μήνα οι άνθρωποι της ομοσπονδίας θα συνεδριάσουν ια και ανάλογα με τα μέτρα που θα πάρει η κυβέρνηση θα αποφασίσουν και αυτοί. Αν πουν ότι από τις 15 Μαϊου μπαίνουν οι ομάδες στα γήπεδα για προπονήσεις, τότε τον Ιούνιο μπορεί να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

Από την άλλη όμως πρέπει να σκεφτούμε και τους μαθητές που παίζουν στις ομάδες και τον Ιούνιο δίνουν εξετάσεις. Επίσης είναι και οι φοιτητές. Πως θα κάνεις αξιόπιστα πρωταθλήματα όταν από τις ομάδες θα λείπουν μαθητές και φοιτητές που σε πολλές είναι και βασικοί παίκτες. Είναι πολλά πράγματα. Επίσης έχουμε και διαιτητές που είναι φοιτητές.

Πρέπει να αφήσουμε τις ομάδες για 15 μέρες να κάνουν προετοιμασία. Αν μπουν στις 15 Μαϊου, οι αγώνες θα γίνουν τον Ιούνιο. Η Α` κατηγορία και η Β1 έχουν από 5 αγώνες. Το πρόβλημα μας είναι η Β2 που έχει 9 αγωνιστικές.

Στην Α` κατηγορία και στην Β1 αν βάλουμε και μια Τετάρτη, τα πρωταθλήματα θα τελειώσουν σε λιγότερο από ένα μήνα.

Οι 9 αγωνιστικές στον Β2 όμιλο είναι το πολύ δύσκολο. Ο τελικός Κυπέλλου δεν είναι το πρόβλημα. Εξαρτάται και από τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ για το Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Πρέπει να δούμε αν η ΕΠΟ πάρει μια κεντρική απόφαση.

Κάθε ΕΠΣ έχει και διαφορετικό τρόπο διοργάνωσης των πρωταθλημάτων. Παίζει ρόλο και αυτό. Το σχέδιο θα είναι διαφορετικό σε κάθε ΕΠΣ. Δεν είμαι σύμφωνος να κάνουμε αγώνες τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Χαλάμε και την επόμενη σεζόν.

Επίσης ένα θέμα που πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη είναι αυτό που λέει ο υπουργός δηλαδή ότι μπορεί να γίνεται τροποποίηση των προκηρύξεων χωρίς να υπάρχει κίνδυνος κάποιος να προσφύγει στα ανώτατα όργανα. Αυτό θα πρέπει να ψηφιστεί από τη βουλή. Ο κ. Αυγενάκης φαίνεται να έχει έτοιμο το σχέδιο.

Εμείς δηλαδή αν πάρουμε κάποια απόφαση για αναδιάρθρωση η κάποια άλλη λίγκα, να μην μπορεί κάποιος να κάνει ένσταση. Να είμαστε νομοθετικά κατοχυρωμένοι όπως και όλες οι ομοσπονδίες. Δε μιλάμε μόνο για τις ΕΠΣ.

Πρέπει να σου δίνει το δικαίωμα η πολιτεία να κάνεις αναδιαρθρώσεις. Θα καταθέσει την τροπολογία ο κ. Αυγενάκης στη βουλή απ` ότι λέει και ο ίδιος

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή