Παπαντζίμας: "Κρατάμε ζωντανό το ποδόσφαιρο στην Ευρυτανία με νύχια και με δόντια"

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευρυτανίας, Γιώργος Παπαντζίμας, παραχώρησε συνέντευξη και αναφέρθηκε στις δύσκολες συνθήκες με τις οποίες διεξάγεται το τοπικό πρωτάθλημα του νομού, όταν βέβαια δεν επικρατούν οι “νόμοι” του κορωνοϊού.

Μεταξύ άλλων ο κ. Παπαντζίμας τόνισε:

-Πόσο δύσκολο είναι να διεξαχθεί ένα πρωτάθλημα υπό το μηδέν;

«Υπέρμετρα δύσκολο. Δεν μας βοηθά τίποτε και κανείς! Ούτε και ο … «Θεός» ακόμη. Ο Χειμώνας εδώ στην Ευρυτανία είναι βαρύς, με χιόνια και πολλές βροχές! Αλλά κυρίως δεν βοηθά η γεωγραφική θέση του Νομού μας, αφού τα γήπεδα είναι κι αυτά ορεινά, όπως και τα χωριά – ομάδες οι οποίες συμμετέχουν στο πρωτάθλημα».

– Φαντάζομαι πως εδώ βάζει πλάτη και η ίδια η Ένωση με τις παρεμβάσεις της;

«Ακριβώς. Λόγω αυτής της ιδιορρυθμίας και των συνθηκών, υπάρχει απροθυμία για συμμετοχή! Έτσι παρεμβαίνουμε ως Ένωση και στο μέτρο του δυνατού και μέχρι εκεί που φτάνει το χέρι μας, γινόμαστε αρωγοί των συλλόγων και τους υποστηρίζουμε, ώστε να μπορούμε να διεξαγάγουμε ένα αξιοπρεπές και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα».

-Είναι το μεγάλο στοίχημα που έχετε θέσει;

«Και όχι μόνον. Πολύ δύσκολα και ξεπερνώντας ακόμη και τους εαυτούς μας, κρατάμε ζωντανό το ποδόσφαιρο στο Νομό μας με νύχια και με δόντια. Γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια, ώστε αυτή η φλόγα να μην σβήσει ποτέ. Το έχουμε ανάγκη όλοι εμείς οι Ευρυτάνες, αλλά και το ίδιο το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είμαι αισιόδοξος πως όλα θα πάνε καλά. Πάντως , έστω και δύσκολα, συνεχίζουμε να δίνουμε τη χαρά στα παιδιά να παίζουν ποδόσφαιρο.

-Για τις υποδομές και ποιο είναι το πλάνο σας;

«Εδώ τα πράγματα είναι ακόμη δυσκολότερα. Οι ελάχιστοι μικροί που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, γιατί οι περισσότεροι προτιμούν τα αθλήματα κλειστού χώρου, δεν έχουν πολλές επιλογές. Το ότι σήμερα υπάρχουν τρεις ακαδημίες μόνον, δεν μας επιτρέπει να διεξαγάγουμε πρωταθλήματα! Γι αυτό ακριβώς και υπάρχει μια συνεργασία με την ΕΠΣ Φθιώτιδας, όπου μας φιλοξενεί στα δικά της πρωταθλήματα και την οποία και ευχαριστούμε».

-Η διαιτησία βρίσκεται σε καλό επίπεδο;

«Ως Ενωση είμαστε χαρούμενοι. Έχουμε καταφέρει και διατηρούμε σε υψηλό επίπεδο τους διαιτητές μας. Κι αυτό το εισπράξαμε, έχοντας ένας διαιτητή στη Γ’ εθνική και δυο βοηθούς. Πιστεύω πως και με τη συμβολή του Γιάννη Καλύβα στη θέση του προέδρου της Επιτροπής διαιτησίας, ο πήχης έχει ανέβει πολύ ψηλά και θεωρώ πως είμαστε τυχεροί που τον έχουμε κοντά μας, διότι πρόκειται για έναν άνθρωπο, που γνωρίζει άριστα τα θέματά της (διαιτησίας ) και παράλληλα έχει και την όρεξη να τα μεταφέρει…

Πηγή: sportime.gr

Καμία δημοσίευση για προβολή