Παραδόθηκε ο 25χρονος “Αθηναίος”, που φέρεται να ήταν ο αρχηγός της δολοφονικής επίθεσης

Στιγμιότυπο από την επίθεση στον δολοφονημένο Άλκη Καμπανό
Print Friendly, PDF & Email

Στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης παραδόθηκε συνοδεία συνήγορου το μεσημέρι της Τρίτης ο 25χρονος καταζητούμενος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού, γνωστός και ως «Αθηναίος».

Πρόκειται για έναν σκληροπυρηνικό χούλιγκαν της Θύρας 4, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες του ThessToday.gr διέφυγε στην Αθήνα πριν από μερικά εικοσιτετράωρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 25χρονος θεωρείται ως ο αρχηγός της ομάδας που επιτέθηκαν και δολοφόνησαν τον Άλκη, τα ξημερώματα της προηγούμενης Τρίτης, στην περιοχή της Χαριλάου.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο 25χρονος «Αθηναίος» γνωστοποιούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικόνες από τον οργανωμένο συνδεσμικό χώρο του ΠΑΟΚ, ενώ… περηφανευόταν για τις εγκληματικές ενέργειές του κατά φιλάθλων άλλων ομάδων. Μάλιστα, ο ίδιος νεαρός επιχειρούσε να επιβεβαιώνει διαρκώς στους συνδεσμίτες του την αφοσίωσή του στον ΠΑΟΚ, ταξιδεύοντας με οργανωμένες εκδρομές στους εκτός έδρας αγώνες του Δικεφάλου του Βορρά, πάντα, όμως, εντός του σκληροπυρηνικού πυρήνα των οπαδών.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν ενδελεχώς στοιχεία τα οποία προκύπτουν συνεχώς για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ενώ ανοικτό είναι και το σενάριο ο 25χρονος να είχε τον ρόλο του «τσιλιαδόρου» της δολοφονικής επίθεσης. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι έδειχναν «σεβασμό» προς το πρόσωπό του, θεωρώντας τον 25χρονο ως «άτυπο αρχηγό» της σκληροπυρηνικής ομάδας οπαδών.

Ο 25χρονος σε όλη τη διάρκεια των ερευνών της ΕΛΑΣ μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη φρόντιζε να κρύβεται σε σπίτια, πιθανότατα φίλων του στη Θεσσαλονίκη, ώστε να «προλάβει» να εξαφανίσει από προσώπου γης στοιχεία τα οποία αποδεικνύουν την ενοχή του και θα επιβάρυναν ακόμη περισσότερο τη θέση στην οποία βρίσκεται.

Ο 25χρονος μετά την κατάθεσή τους στις δυνάμεις της ΕΛΑΣ θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και στον ανακριτή, ενώ το πιθανότερο είναι να ζητήσει επίσης προθεσμία προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του.

Πηγή:https://thesstoday.gr ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΡΚΟΒΗΣ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή