“Παραμένει τουλάχιστον για έναν χρόνο ο Κλάτενμπεργκ – Ζητούμενο το μέλλον των συνεργατών του”

Intime/Στέλιος Βολιτάκης
Print Friendly, PDF & Email

 

To συμβόλαιο της ΕΠΟ με τον Κλάτενμπεργκ λήγει το καλοκαίρι και η πιθανότητα παραμονής του Άγγλου προέδρου της ΚΕΔ αποτελεί θέμα συζήτησης εντός κι εκτός της ομοσπονδίας.

Δημοσίευμα της εφημερίδας FORZA αναφέρει τα εξής: “Καθώς τα παιχνίδια στην κορυφή και στην ουρά της βαθμολογίας της σούπερ Λίγκας προχωρούν και μέσα στο Μάιο ξεκινούν και τα μπαράζ ανόδου στη Σούπερ Λιγκ 2 και στη Γ’ Εθνική, αρχίζει να γίνεται συνείδηση στους περισσότερους εμπλεκόμενους πως τελικά θα ανανεωθεί η σύμβαση με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ.

Η ΟΥΕΦΑ έχει διαμηνύσει πως η διάθεσή της είναι να παραμείνει ο Βρετανός, αφού γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, καθώς έχει κλείσει δύο χρόνια στο πόστο του αρχιδιαιτητή και κατά την ευρωπαϊκή ομοσπονδία, παρά τα όποια λάθη, η παρουσία του κρίνεται ως πετυχημένη.

Αυτό είναι κάτι που ήδη έχει εκδηλώσει και ο ίδιος, σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις του, αλλά και σε τηλεφωνικές επαφές με παράγοντες που δεν έχουν λόγο να λένε κάτι διαφορετικό, όταν η ΟΥΕΦΑ θέλει πλέον να τον διατηρήσει.

Η πλάστιγγα γέρνει υπέρ του και από τη Big 4, που συνέβαλε κατά ένα μεγάλο μέρος και στις αμοιβές του, κατά 200.000 ευρώ, κάτι που ήταν μέσα στην συμφωνία που είχε γίνει πριν δυο χρόνια.

Η απόφαση για την παραμονή του Κλάτενμπεργκ τουλάχιστο για ακόμη ένα χρόνο θα γίνει γνωστή τις επόμενες μέρες από την ΕΠΟ. Άλλωστε ο Τάκης Μπαλτάκος, που την 1η Ιουνίου θα είναι ο νέος πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, έχει μιλήσει δημόσια για το θέμα και έχει πει

ΟΣΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ τον Κλάτενμπεργκ δεν δίνουν βάση στα μυθεύματα ότι η ΕΠΟ δήθεν θέλει να του επιβάλει Έλληνες πρώην διαιτητές ως συνεργάτες. Η διοίκηση της ΕΠΟ ξέρει ότι ο Βρετανός δε θέλει να μπλέκεται κανείς στα πόδια του και με την ΚΕΔ συναντιέται για να συζητήσει γενικότερα θέματα διαιτησίας.

Ζητούμενο είναι αν θα παραμείνουν και οι τέσσερις συνεργάτες του. Αυτή τη στιγμή δεν έχει ειπωθεί το παραμικρό, αλλά ένα είναι σίγουρο, πως ο Κόλινς θα ανανεώσει το συμβόλαιό του και λέγεται πως θα είναι υπεύθυνος για το VAR. ·

Για τους άλλους, όλα θα κριθούν από το πόσο θα μειωθεί η σχετική δαπάνη, αφού τα οικονομικά της ΕΠΟ δεν είναι ανθηρά και δεν μπορεί να καταβάλει μισό εκατομμύριο ευρώ για την επαγγελματική διαιτησία και να πληρώνει τους Έλληνες της ΚΕΔ, έστω κι αν το κονδύλι αυτό δεν ξεπερνά τις 75.000 ευρώ.”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή