Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Εφέσεων που θα δίκαζε την υπόθεση "ΠΑΟΚ - Ξάνθης"

Print Friendly, PDF & Email

Με έγγραφο που απέστειλε στην ΕΠΟ ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Παναγιώτης Φιλόπουλος παραιτήθηκε για “προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους”, όπως αναφέρει το dikisports.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η παραίτηση του κ.Φιλόπουλου συνδέεται με την πρόσφατη απόφαση του CAS, σύμφωνα με την οποία αφενός επιστρέφονται οι επτά βαθμοί που έχουν αφαιρεθεί στον ΠΑΟΚ κι αφετέρου η υπόθεση γυρίζει στην Επιτροπή Εφέσεων για να την ξαναδικάσει μπαίνοντας στην ουσία της, κάτι που δεν έπραξε σε πρώτο χρόνο, μιας κι έλαβε ως δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ.

Στο σκεπτικό το CAS επικρίνει τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου αναφέροντας: “Οι δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ λανθασμένα υπέθεσαν ότι η απόφαση της ΕΕΑ στην Ελλάδα με ημερομηνία 27/1/2020 ήταν δεσμευτική και ως εκ τούτου δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Απούσης της ουσίας και χωρίς την πρέπουσα έγκριση των συμπερασμάτων της έκθεσης της ΕΕΑ, η έκθεση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ ως εναρκτήρια βάση για την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ”.

Διαβάστε ακόμα: 

CAS: Τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ δεν πρέπει να υπεκφεύγουν των καθηκόντων τους

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή