“Παρωδία οι εκλογές στη Super League 2 – Πλαστή η βεβαίωση της Ηλιούπουλης για τον Μαρτσούκο”

Print Friendly, PDF & Email

Συζητήθηκε στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ η προσφυγή του υποψήφιου προέδρου Α. Ροκάκη και του Κισσαμικού (Χανιά) κατά του κύρους των εκλογών από τις οποίες με διαφορά μιας ψήφου εξελέγη πρόεδρος της Super League 2 o Π. Μαρτσούκος.

Σύμφωνα με ρεποεράζ της Live Sport  “οι τέσσερις λόγοι που προσέφυγαν τα Χανιά, σύμφωνα με τον δικηγόρο της ΠΑΕ, Άρη Λυχναρά, ήταν: 1 . Η Γενική Συνέλευση εκλέγει μεταξύ των μελών της τον γραμματέα και την εφορευτική επιτροπή. 2. Ο έλεγχος των δικαιολογητικών των υποψηφίων έγινε από τον νομικό σύμβουλο και όχι από την εφορευτική επιτροπή. 3. Ο Απόλλων Λάρισας συμμετείχε μη νόμιμα και ψήφισε μη νόμιμα. 4. Παραβιάστηκε το άρθρο 12, παρ. 3 του καταστατικού σχετικά με τη  εμπειρία και εξειδίκευση του υποψηφίου.

Τι απάντησε ο νομικός σύμβουλος της λίγκας, Αντώνης Βουγίδης (την SL2 εκπροσώπησε και ο Κωνσταντίνος Μίχος) στα παραπάνω; «Το Δ.Σ. εκλέγει τον πρόεδρο και η εφορευτική επιτροπή ομόφωνα εξελέγη. Μάλιστα, τα 3 από τα 4 μέλη της εφορευτικής επιτροπής όρισαν τα Χανιά. Κανείς δεν υπέβαλε ένσταση επί της διαδικασίας και, μάλιστα, γραμματέας της επιτροπής ήταν ο Λυχναράς.

Για τον Απόλλωνα Λάρισας, το πρωτάθλημα ήταν σε αναστολή όπως το καλοκαίρι, γι’ αυτό δεν είχε ενεργοποιηθεί δεύτερη ποινή αφαίρεσης βαθμών. Εξάλλου, πρέπει να αποφασίσει το Δ.Σ. για την αποβολή ομάδας από το πρωτάθλημα.

Σε ό,τι αφορά στα έγγραφα, δεν είναι υποχρεωτικό οι υποψήφιοι να προσκομίζουν δημόσια έγγραφα ή να αποδεικνύουν ότι είχαν εξαρτημένη σχέση εργασίας. Τα δικαιολογητικά εξετάστηκαν με την ίδια σκοπιά και τους υποψηφίους ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή. Η SL2 απλά ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα της ποιοι ήταν υποψήφιοι».

Ως μάρτυρας των Χανιών και του Ροκάκη κατέθεσε ο Αραβαντινός της Προοδευτικής, ο οποίος χαρακτήρισε την εκλογική διαδικασία ως παρωδία. Βέβαια, ο δικαστής της SL2 τον ρώτησε γιατί δεν έκανε ένσταση εκείνη την ώρα, ώστε να μην προχωρούσε η διαδικασία, και απάντησε: «Πού να την έκανα; Αφού δεν υπήρχε εφορευτική επιτροπή».

Τα Χανιά και ο Ροκάκης στάθηκαν αρκετά στις βεβαιώσεις που πιστοποιούσαν την εμπειρία Μαρτσούκου και χαρακτήρισαν πλαστή αυτήν της Ηλιούπολης, γιατί «ο πρόεδρος Φώτης Θεοδωράκης, που υπέγραψε, βεβαίωσε ότι ο Μαρτσούκος ήταν ειδικός συνεργάτης στην ΠΑΕ το διάστημα 2007-2011. Η ΠΑΕ όμως συστάθηκε το 2022.

Ο Σταμούλης έδωσε βεβαίωση για τον Αχαρναϊκό για το διάστημα 2013-17, αλλά ο ίδιος το 2016 είχε παραιτηθεί. Ο κύριος Μαρτσούκος σε συνέντευξή του το 2022 λέει ότι ασχολείται 4 χρόνια με το ποδόσφαιρο».”

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή