Παρών ο ΠΑΟΚ στην ΕΠΟ για την εκδίκαση των επεισοδίων στο Καραϊσκάκη

Print Friendly, PDF & Email

Παρόν στην Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ θα είναι ο ΠΑΟΚ, που έκανε πρόσθετη παρέμβαση  επί των υποθέσεων που αφορούν τον Ολυμπιακό για όσα έγιναν στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Ετσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει πολλές πιθανότητες να παραστεί ως ενεργό μέρος στην απολογία των «ερυθρολεύκων» τόσο για την πειθαρχική δίωξη που τους άσκησε ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας» όσο και για τη δίωξη από την αρμόδια επιτροπή της Ομοσπονδίας.

Το πινάκιο της πειθαρχικής επιτροπής αναφέρει τα εξής:

«ΠΡΟΣΘΕΤΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ  επί των υποθέσεων α) της από 19/4/2017 πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ και β) της από 19/4/2017 πειθαρχικής δίωξης σε βάρος της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ από τον Αναπληρωτή Υπεύθυνο Άσκησης Δίωξης Ποδοσφαιρικών Αδικημάτων.( ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ 2016-2017 ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΕ ΠΑΟΚ της 13/4/2017)», αναφέρει η σχετική ενημέρωση για τη συνεδρίαση της Επιτροπής το απόγευμα της Πέμπτης (20/04, 16:00).

Ποιές ποινές προβλέπονται για τον ΟΣΦΠ

Σύμφωνα με τον πειθαρχικό κώδικα «α) για τα επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου προβλέπεται πρόστιμο 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ, β) για τα επεισόδια που έγιναν στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια προβλέπεται πρόστιμο 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ. Για τις δύο παραπάνω περιπτώσεις, προβλέπεται και ποινή διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία ή δύο αγωνιστικές».

Επίσης ο Ολυμπιακός καλείται να απολογηθεί με βάση το άρθρο 29 του πειθαρχικού κώδικα, που αφορά σε άσκηση βίας σε αξιωματούχους του αγώνα., Αν κριθεί υπαίτια η ομάδα και ανάλογα με την βαρύτητα των περιστατικών, προβλέπονται οι παρακάτω ποινές: α) Διεξαγωγή αγώνα χωρίς θεατές, β) Διεξαγωγή αγώνα σε ουδέτερο γήπεδο, γ) Αφαίρεση έξι βαθμών, δ) Υποβιβασμός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here