Πλήρης δικαίωση Φωτιά από Κλάτενμπεργκ: Σωστή η αποβολή του Γκαρσία και η κίτρινη στον Καμάο (video)

Print Friendly, PDF & Email

Στο σχολιασμό των φάσεων της δεύτερης αγωνιστικής ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Μαρκ Κλάτενμπεργκ, δικαιώνει πλήρως το τον Βασίλη Φωτιά αφού κρίνει ότι σωστά έδειξε την κίτρινη κάρτα και όχι την κόκκινη στη φάση με τον Καμάου Μπρους, ότι σωστά απέβαλλε τον Γκαρσία για βίαιη απώθηση, ενώ η φάση του πρώτου γκολ του ΟΦΗ στην οποία η ΑΕΚ διαμαρτύρεται για επιθετικό φάουλ δεν συμπεριλήφθηκε καν στο σχολιασμό των “αμφισβητούμενων”!

Eιδικότερ, για τη φάση του 33′ αναφέρει τα εξής: “Η ΚΕΔ συμφωνεί για την κίτρινη κάρτα για το υψωμένο πόδι. Ο επιθετικός είναι εκτός ισορροπίας και προσπαθεί να παίξει τη μπάλα με το πόδι του ενώ ο αμυντικός προσπαθεί να παίξει τη μπάλα με το κεφάλι. Δεν υπήρξε βαναυσότητα από τον επιθετικό που σκοπό έχει να παίξει τη μπάλα, δεν πληρούσε τα κριτήρια της κόκκινης κάρτας”.

Για τη φάση του Λιβάι Γκαρσία, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι: “το να βάζεις το χέρι σου στο λαιμό ενός αντιπάλου δεν είναι αποδεκτή πράξη”.

Τέλος, ο Κλάτενμπεργκ επιλέγη να σχολιάσει τη φάση όπου φάση που αρχικά δόθηκε πένλατι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα με τον ΠΑΟ αλλά στη συνέχεια ο ρέφερι το πήρε πίσω έπειτα από on field review. “Δεν υπάρχει πέναλτι καθώς όταν ο αμυντικός γλιστράει για να κόψει ο επιθετικός παιζει τη μπάλα στο χέρι το αμυντικού που βρίσκεται στο έδαφος και στηρίζει το σωμα του. Ο βραχίονας είναι επομένως σε φυσική θέση και κοντά στο σώμα”, σχολιάζει ο πρόεδρος της ΚΕΔ.

Δείτε το βίντεο:

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή