Πολύωρη συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ για το κείμενο της “ολιστικής μελέτης” – Τι ανακοινώθηκε

Print Friendly, PDF & Email

Πολύωρη συνάντηση στα γραφεία της ΕΠΟ είχε χθες η αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA με νομικούς της ΕΠΟ και άλλους παράγοντες για το κείμενο της ολιστικής μελέτης που θα τεθεί προς έγκριση στην Εκτελεστικής Επιτροπή που θα συνεδριάσει την ερχόμενη εβδομάδα και κατόπιν στη ΓΣ της 25ης Ιούνιου.

Συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η αρμοδιότητες της Επιτροπή Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου και δεσμευτικότητα των αποφάσεών της, οι αρμοδιότητες της Επιτροπής Ελέγχου και Συμμόρφωσης και αυτές του Διευθύνοντος Συμβούλου.

H αντιπροσωπεία των FIFA/UEFA θα αναχωρήσει από την Αθήνα την Πέμπτη 3/6.

H ανακοίνωση της ΕΠΟ

Ολοκληρώθηκε ο κύκλος της επίσκεψης τεχνικού κλιμακίου εμπειρογνωμόνων της FIFA και της UEFA με αντικείμενο την προετοιμασία των κανονιστικών τροποποιήσεων που απαιτούνται για την εφαρμογή της Ολιστικής Μελέτης των διεθνών ποδοσφαιρικών αρχών στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Την αντιπροσωπεία της FIFA και της UEFA, τα μέλη της οποίας είχαν διήμερη συνεργασία με τη Διοίκηση και νομικούς-στελέχη της ΕΠΟ, αποτελούσαν οι Ρολφ Τάνερ (επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της FIFA), Λούκα Νικόλα (επικεφαλής διακυβέρνησης ομοσπονδιών της UEFA), Μάριος Γεωργίου (στέλεχος της διεύθυνσης εθνικών ομοσπονδιών της UEFA), Γιαν Χάφνερ (νομικός της UEFA).

Συζητήθηκαν διεξοδικά οι τροποποιήσεις του καταστατικού της ΕΠΟ, προκειμένου αυτό να εναρμονιστεί στις προβλέψεις της Ολιστικής Μελέτης και το τελικό κείμενο να εισαχθεί σε προσεχή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και εν συνεχεία να τεθεί προς ψήφιση στην προγραμματισμένη για τις 25 Ιουνίου Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Οι απεσταλμένοι των διεθνών ποδοσφαιρικών Αρχών επανέλαβαν τη σημασία της υλοποίησης της Ολιστικής Μελέτης, καθώς οι μεταρρυθμίσεις που προβλέπει θα συνεισφέρουν καθοριστικά στον εκσυγχρονισμό διακυβέρνησης της Ομοσπονδίας και της συνολικής λειτουργίας του ποδοσφαίρου στη χώρα μας.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή