Πολυτεχνείο: Επεισόδια, χημικά και προσαγωγές στο κέντρο της Αθήνας

Print Friendly, PDF & Email

Ένταση επικράτησε αργά το μεσημέρι της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας, όταν ξέσπασαν επεισόδια με μέλη του ΠΑΜΕ να συγκρούονται με αστυνομικούς και την οδό Πανεπιστημίου να μετατρέπεται σε πεδίο μάχης.

Τα επεισόδια χωρίστηκαν σε δύο φάσεις, με την ΕΛ.ΑΣ. να πραγματοποιεί προσαγωγές στην Πανεπιστημίου και να κάνει χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Στη συνέχεια προχώρησε στη διάλυση της συγκέντρωσης -η οποία δεν επιτρέπεται παρά τις αποστάσεις ασφαλείας και τα μέτρα που είχαν ληφθεί από τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Μάλιστα, η ΕΛ.ΑΣ. επιστράτευσε και δύο «αύρες», οι οποίες πραγματοποιούσαν συνεχείς ρίψεις νερού εναντίον των διαδηλωτών.

Κουτσούμπας: Προπηλακίστηκε ο Θανάσης Παφίλης

Στην Πανεπιστημίου βρέθηκε από την πρώτη στιγμή και ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος διαμαρτυρήθηκε έντονα για τις προσαγωγές των μελών του ΠΑΜΕ.

Όπως ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Θανάσης Παφίλης «προπηλακίστηκε από αυτούς εδώ (σ.σ. τους αστυνομικούς) οι οποίοι δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη μέτρα προστασίας. Και μας μιλάνε για τη δημόσια υγεία».

«Έγινε κανονική επίθεση σε διαδηλωτές που δεν είχαν κάνει τίποτε. Είναι απαράδεκτο», σημείωσε και ζήτησε την παρουσία εισαγγελέα.

Πηγή: cnn.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή