Ποντίκης: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μείνει πίσω. Ο ΠΑΟΚ τώρα συζητά για γήπεδο, ο Ολυμπιακός το έχει από το 2004

Print Friendly, PDF & Email

Ο πρώην διαιτητής, Δημήτρης Ποντίκης, μίλησε στο Metropolis 95.5 για τις διαιτητικές αποφάσεις που έχουν συζητηθεί στο Euro 2020, αλλά και την παρουσία του Κλάτενμπεργκ στη θέση του αρχιδιαιτητή.

Αρχικά αναφέρθηκε στην απόφαση ο διαιτητής που ήταν στο VAR στον αγώνα Αγγλία – Δανία να είναι και στον τελικό της Κυριακής:

«Υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να το ζήτησε ο Κάιπερς, αλλά απ’ ότι διαβάζω θα είναι δεύτερος στο VAR και το δεύτερο ενδεχόμενο να τον είχε ορίσει η UEFA πριν το προηγούμενο παιχνίδι. Όμως στο προηγούμενο έκανε λάθος, όπως και να το κάνουμε. Το πιο σημαντικό στη φάση του πέναλτι είναι ότι υπάρχει δεύτερη μπάλα στο παιχνίδι και πρέπει να το διακόψει.

Ευτυχώς, πάντως, που έχουμε το VAR και έχουμε λιγότερα προβλήματα. Αν εξαιρέσουμε δύο-τρία παιχνίδια, όπως το Πορτογαλία-Γαλλία με το πέναλτι στον Εμπαπέ και το Αγγλία-Δανία, δεν είχαμε πολλά λάθη».

Για τον Κάιπερς σημείωσε: «Είναι από τους κορυφαίους και αν ο τελικός είναι το τελευταίο του παιχνίδι δεν θα θελήσει να κάνει εσκεμμένα λάθη, γιατί τα ανθρώπινα είναι μέσα στο παιχνίδι. Επίσης, είναι από τους πλουσιότερους διαιτητές. Είναι εξαιρετικός. Και στην Ολλανδία και στην Ευρώπη κάνει καλά ματς, είναι ήρεμος. Δεν επηρεάζεται και δεν βγάζει πολλές κάρτες».

Υπογράμμισε ότι: «Στη Θεσσαλονίκη έχουμε μείνει πολύ πίσω σε πολλά πράγματα. Ο ΠΑΟΚ τώρα συζητάει για το γήπεδο, ο Ολυμπιακός το έχει από το 2004 και η ΑΕΚ είναι πιο μπροστά. Ξεκινάς από το γηπεδικό, όλα είναι σημαντικά. Προτιμούσα να βλέπω καλά γήπεδα στη Θεσσαλονίκη, παρά καλές ομάδες.

Ο Ζαγοράκης νομίζω θα βοηθήσει τις ομάδες της Θεσσαλονίκης ή τουλάχιστον δεν θα τις αντιμετωπίσει αρνητικά. Είναι μεγάλη υπόθεση να έχεις μία πόρτα που θα έχει την διάθεση να σε ακούσει».

Τέλος τόνισε: «Ο Κλάτενμπεργκ νομίζω έχει αποτύχει ως παράγοντας. Δεν νομίζω ότι μπορεί να δώσει κάτι καινούργιο ή κάτι παραπάνω. Έχει κάνει τραγικά λάθη. Δεν έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να πετύχει κάτι καλύτερο».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή