Πώς αποτιμούν το νέο πίνακα διαιτητών της Super League 1, σε ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

O πίνακας διαιτητών τους επόμενου πρωταθλήματος της Super League 1 θα είναι κατά τα 3/4 ίδιος με αυτόν της προηγούμενης χρονιάς.

Εκτός, δια του υποβιβασμού στη SL2, τέθηκαν επτά διαιτητές (Ζαχαριάδης, Τσαγκαράκης, Βάτσιος, Βρέσκας, Κοτσάνης, Μαλούτας και Κουκούλας), που δεν ήταν από αυτούς με τους περισσότερους ορισμούς, ενώ για πρώτη φορά δεν προβιβάστηκε κανείς.

Με εξαίρεση την ανακοίνωση αποχώρησης Ζαχαριάδη, ουδείς διαμαρτυρήθηκε δημόσια για τον εν γένει καταρτισμό των πινάκων.

Ενώ κάποιες ΕΠΣ (Αργολίδας, Λάρισας κ.α.) με ανακοινώσεις συνεχάρησαν τους διαιτητές τους εκφράζοντας εμμέσως πλην σαφώς την ικανοποίησή τους και για τις επιλογές της ΚΕΔ σε ότι τους αφορά.

Είναι βέβαιο ότι σε επίπεδο SL1, όταν το πρωτάθλημα αρχίσει, η διαιτησία θα επανέλθει στο προσκήνιο και οι διαιτητικές αποφάσεις θα μας απασχολήσουν, έχει ενδιαφέρον, σχεδόν δέκα ημέρες μετά την ανακοίνωση των διαιτητών, να αποτιμήσουμε πώς είδαν το νέο πίνακα οι τρεις βασικοί «παίκτες» του παιχνιδιού, δηλαδή η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.

Επειδή επισήμως δεν μίλησε κανείς η αποτίμηση θα γίνει κατά βάση από πληροφορίες και μέσω του κλίματος των φίλα προσκείμενων στις ΠΑΕ, ΜΜΕ, τα οποία μεταφέρουν τις θέσεις τους.

-Στην ΑΕΚ υπάρχουν επιλογές που δεν άρεσαν όπως ο υποβιβασμός του Βάτσιου Υπάρχουν  διαιτητές στον πίνακα για τους οποίους κάποιες ενστάσεις όπως οι Παπαπέτρου, Μανούχος, Κουτσιάυτης και Διαμαντόπουλος, όμως κρατούν χαμηλά τους τόνους και δεν δυναμιτίζουν το κλίμα.

 

-Στον ΠΑΟΚ επίσης κρατούν χαμηλούς τόνους και προς το παρόν δίνουν «ψήφο ανοχής». Ο υποβιβασμός του Τσαγκαράκη μέτρησε θετικά.

 

-Ο Ολυμπιακός είδε τη μείωση του αριθμού των διαιτητών από 28 σε 21 ως ευκαιρία για τον ορισμό ακόμα περισσότερων ξένων διαιτητών. Οι «ερυθρόλευκοι» έχασαν την εμπιστοσύνη τους στους Έλληνες διαιτητές, όταν έχασαν την επιρροή στην ΕΠΟ και θα πιέσουν για τον ορισμό ξένων ακόμα και πέρα από τους αγώνες μεταξύ των “big-4”.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή