Πώς ο ΟΠΑΠ άλλαξε τα παιδιατρικά νοσοκομεία – «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» πριν και μετά την ανακαίνιση

Print Friendly, PDF & Email

 

Ανακαινισμένες υποδομές, πλήρως εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις, ολοκαίνουργιος εξοπλισμός και μοντέρνα διακόσμηση συνθέτουν πλέον την εικόνα των παιδιατρικών νοσοκομείων «Η Αγία Σοφία» και «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού». Πίσω από τη μεταμόρφωση των δύο μεγαλύτερων παιδιατρικών νοσοκομείων της Ελλάδας βρίσκεται ο ΟΠΑΠ, που υλοποιεί την ολική ανακαίνισή τους. Πρόκειται για μια ουσιαστική επένδυση, η ο οποία συμβάλλει στην αναβάθμιση της δημόσιας  υγείας και στην παροχή υψηλού επιπέδου νοσηλείας σε χιλιάδες παιδιά.

Σήμερα, επτά χρόνια μετά την έναρξη αυτού του μεγάλου έργου, έχει ολοκληρωθεί πάν από 85% της ανακαίνισης και τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν αλλάξει ριζικά. Συνολικά, μέχρι σήμερα έχουν αναμορφωθεί 13.910 τετραγωνικά μέτρα και έχουν παραδοθεί 28 έργα ανακαίνισης, μεταξύ των οποίων 21 νοσηλευτικές μονάδες, κεντρικές είσοδοι, αίθουσες αναμονής και κλιμακοστάσια. Οι ανακαινισμένοι χώροι έχουν εφοδιαστεί με μοντέρνο γραφειακό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό και διαθέτουν εκσυγχρονισμένες ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις, συστήματα κλιματισμού, θέρμανσης και εξαερισμού. Επιπλέον, πολύχρωμες ζωγραφιές και χαρούμενα μοτίβα στους τοίχους και στα δάπεδα δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον για τα παιδιά.

Η πιο σύγχρονη ΜΕΘ Νεογνών στην Ελλάδα

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) Νεογνών στο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού», η οποία είναι η πιο σύγχρονη στην Ελλάδα, είναι ένα από τα δύο νέα έργα παρέδωσε ο ΟΠΑΠ στα παιδιατρικά νοσοκομεία πριν από λίγες ημέρες. Η ΜΕΘ Νεογνών βρίσκεται στον 5ο  και 6ο  όροφο του νοσοκομείου, έχει συνολική έκταση 640 τ.μ. και χωρητικότητα 25 θερμοκοιτίδων.

Το βίντεο από την μεταμόρφωση της ΜΕΘ Νεογνών:

Φωτογραφίες πριν και μετά την ανακαίνιση

Το παιδιατρικό νοσοκομείο «Παναγιώτης και Αγλαΐα Κυριακού» πριν και μετά την ανακαίνιση

Το νέο πρόσωπο της Ουρολογικής – Πλαστικής Χειρουργικής Μονάδας

Το δεύτερο έργο που εγκαινίασε ο ΟΠΑΠ την περασμένη εβδομάδα είναι η Ουρολογική – Πλαστική Χειρουργική Μονάδα του παιδιατρικού νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία». Βρίσκεται στον 1ο όροφο και έχει συνολική έκταση 550 τ.μ. και δυναμικότητα 18 κλινών.

Δείτε το βίντεο της μεταμόρφωσης του νοσοκομείου «Η Αγία Σοφία»

Φωτογραφίες πριν και μετά την ανακαίνιση

 Το παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» πριν και μετά την ανακαίνιση

Το παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» πριν και μετά την ανακαίνιση

Το παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» πριν και μετά την ανακαίνιση

Το παιδιατρικό νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία» πριν και μετά την ανακαίνιση

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή