Πρόεδρος Διαιτητικού σε Ολυμπιακό: ”Η εξέλιξη στο Ειρηνοδικείο δεν μας επηρεάζει”

Print Friendly, PDF & Email

Εκδικάστηκε την Παρασκευή (10/7) ενώπιον του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ η προσφυγή της ΠΑΕ Ολυμπιακός και της ΕΠΣ Πειραιά, κατά της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ομοσπονδίας να τροποποιήσει το Καταστατικό, προκειμένου να διενεργηθούν εκλογές εντός του 2020 και συγκεκριμένα έως τις 14 Οκτωβρίου 2020.

Ο Ολυμπιακός και η ΕΠΣ Πειραιά ζητούν με την προσφυγή τους στο διαιτητικό δικαστήριο, οι επόμενες εκλογές της ΕΠΟ να γίνουν έως τις 16 Αυγούστου 2021 διότι η νυν διοίκηση εξελέγη στις 17 Αυγούστου 2017 και άρα τότε συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια.

Το ειρηνοδικείο δεν ενέκρινε τις αλλαγές στο καταστατικό της ΕΠΟ που αφορούν τον χρόνο τέλεσης των εκλογών επειδή, όπως διέρρευσε, θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν με την λήξη της θητείας της νυν διοίκησης τον Αύγουστο του 2021 και όχι έως τον Οκτώμβρη του 2020.

Kατά την διάρκεια της εκδίκασης, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του sport-fm, όταν ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, Δημήτρης Καρπετόπουλος ανέφερε στην πρόεδρο του Διαιτητικού Δικαστηρίου ότι το Ειρηνοδικείο Αθηνών δεν ενέκρινε την τροποποίηση, εκείνη του απάντησε: «Γνωρίζουμε την εξέλιξη στο Ειρηνοδικείο, αλλά δεν μας επηρεάζει σε κάτι. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Ο δικηγόρος της «ερυθρόλευκης» ΠΑΕ πρόσθεσε μεταξύ άλλων:

«Η θητεία της διοίκησης της ΕΠΟ που προέκυψε τον Αύγουστο του 2017 είναι τετραετής. Δεν προέβλεπε κάτι διαφορετικό το Καταστατικό. Εκ των υστέρων έρχονται και προσθέτουν στο Καταστατικό ότι ως διοίκηση αποτελούν συνέχεια της Προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής που είχε διοριστεί από τη FIFA το φθινόπωρο του 2016. Αυτό είναι παράνομο.

Η ΕΠΟ επικαλείται ότι υπήρχε μια συμφωνία με τις FIFA/UEFA για πρόωρες εκλογές, αλλά δεν μας λέει τι ακριβώς περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία. Τελικά ομολόγησε ο κ. Γραμμένος ότι ήταν προτροπή για πρόωρες εκλογές, όχι εντολή ή συμφωνία».

Στο σημείο εκείνο, η πρόεδρος του δικαστηρίου ρώτησε και επιβεβαίωσε ότι το σώμα της Γ.Σ. της ΕΠΟ, ενημερώθηκε ότι πρόκειται για προτροπή πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία για τις αλλαγές στο Καταστατικό, συνεπώς το σώμα γνώριζε τι ψηφίζει.

Από την πλευρά τους, οι δικηγόροι της ΕΠΟ επεσήμαναν:

«Εμείς δεν θίγουμε την 4ετή θητεία. Με την ρύθμιση που κάναμε αποκαθιστούμε την κανονικότητα, ότι οι εκλογές πρέπει να γίνονται στο Ολυμπιακό έτος. Και το κάναμε περιορίζοντας τη θητεία της διοίκησης.

Με δεδομένο ότι η Επιτροπή Παρακολούθησης των FIFA/UEFA φεύγει στο τέλος Ιουλίου, εκφράστηκε η προτροπή να γίνουν οι εκλογές πριν φύγει. Και η νέα διοίκηση θα έπρεπε να προκύψει πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα. Γι’ αυτό και κάναμε αυτή την τροπολογία».

Το Διαιτητικό Δικαστήριο έδωσε στους αντιδίκους προθεσμία για κατάθεση υπομνημάτων ως την Τρίτη το μεσημέρι και πιθανόν ως το τέλος της ερχόμενης εβδομάδας θα εκδώσει απόφαση.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή