Πρόταση της FIFA για καθιέρωση πέντε αλλαγων στα παιχνίδια μετά την επανέναρξη

Print Friendly, PDF & Email

Πρόταση της FIFA για πέντε αλλαγές ανά ομάδα στα παιχνίδια μετά την επανέναρξη της ποδοσφαιρικής δραστηριότητας.

Κάθε ομάδα θα μπορεί να κάνει μέχρι και πέντε αλλαγές σε κάθε αναμέτρηση σε μια προσπάθεια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου να προστατέψει τους ποδοσφαιριστές, οι οποίοι θα πρέπει να επιστρέψουν στην αγωνιστική δράση μετά από σημαντικό διάστημα απραξίας.

Οι σοβαροί κίνδυνοι που υπάρχουν για τραυματισμούς υποχρεώνει τη FIFA να κάνει αυτή την πρόταση ώστε να αποτραπούν αυτά τα ενδεχόμενα.

Η συγκεκριμένη πρόταση θα πρέπει να εγκριθεί από το αρμόδιο όργανο, το International Football Association Board, και κατόπιν θα είναι στην ευχέρεια κάθε Λίγκας αν θα την εφαρμόσει. 

Σημειώνεται, μάλιστα, ότι η πρόταση είναι να ισχύσουν οι πέντε αλλαγές και για τη σεζόν 2020-21. 

Μιλώντας στο «SkySports» υπεύθυνος της FIFA ανάφερε χαρακτηριστικά: «Όταν επιστρέψουν οι διοργανώσεις πρέπει να είμαστε έτοιμοι για περισσότερα παιχνίδια μέσα στις εβδομάδες. Η ασφάλεια των παικτών παραμένει ψηλά στις προτεραιότητες της FIFA και θέλουμε να λάβουμε όσο το δυνατόν πιο πολλά μέτρα για να τους προστατέψουμε από πιθανούς τραυματισμούς εξαιτίας της υπερκόπωσης.

Έτσι, με βάση αυτό το σκεπτικό θα προτείνουμε κάτι ξεχωριστό. Οι ομάδες να έχουν τη δυνατότητα για περισσότερες αλλαγές κατά τη διάρκεια των αναμετρήσεων. Πέντε αλλαγές θα ήταν αποδεχτές για κάθε ομάδα σε κάθε αναμέτρηση στην κανονική διάρκεια του αγώνα, ενώ επιπρόσθετη στην παράταση όπου χρειάζεται». 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή