Πρώτη παρέμβαση Κλάτενμπεργκ: Δικαιώνει τον διαιτητή VAR, Ευαγγέλου, για την κόκκινη στον παίκτη της Ξάνθης

Print Friendly, PDF & Email

Οπως είχε προαναγγείλει ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ, κατά τη διάρκεια της θητείας του ως επικεφαλής της ΚΕΔ, θα προχωράει σε δημόσιες παρεμβάσεις αναφορικά με τη χρήση και αξιοποίηση της τεχνολογίας VAR.

Ο Αγγλος πρώην διεθνής διαιτητής θέλει να φέρει νέα ήθη και έθιμα στην ελληνική διαιτησία και με αφορμή την αποβολή παίκτη της Ξάνθης στο μπαράζ με τον Απόλλωνα κάνει πρεμιέρα σε αυτή τη νέα ενότητα, που θα έχει επιμορφωτικό χαρακτήρα και στόχος της είναι να ξεδιαλύνει τις αμφιβολίες που τυχόν υφίστανται.

Ο Κλάτενμπεργκ αναγνωρίζει ότι η φάση με την επικίνδυνη προβολή του Χασάνογλου στον Μπλάζιτς ήταν δύσκολη για τον Παπαπέτρου, ωστόσο δικαιώνει τον διαιτητή VAR, Ευαγγέλου, που συνέστησε στον Παπαπέτρου να επανεξετάσει τη φάση και να αλλάξει την αρχική του απόφαση, δηλαδή από κίτρινη κάρτα να δώσει κόκκινη στον παίκτη της Ξάνθης.

Αναλυτικά η παρέμβαση Κλάτενμπεργκ:

Την πρώτη του παρέμβαση σε θέματα χρήσης και αξιοποίησης της τεχνολογίας VAR έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΔ κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ, με αφορμή επίμαχη φάση του πρώτου αγώνα μπαράζ Ξάνθης-Απόλλωνα Σμύρνης (26/08/2020).

Στο 83′ του αγώνα μπαράζ Ξάνθη-Απόλλων Σμύρνης, ο διαιτητής καταλόγισε κίτρινη κάρτα σε ποδοσφαιριστή της Ξάνθης για ριψοκίνδυνο φάουλ. Ωστόσο, ο ο διαιτητής VAR, αφού είδε ξανά τη φάση, συνέστησε στον διαιτητή να ξαναδεί και αυτός το περιστατικό, ώστε να αλλάξει την απόφασή του και αντί για κίτρινη, να καταλογίσει κόκκινη κάρτα για σοβαρό βάναυσο παιχνίδι.

Ο πρόεδρος της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας (ΚΕΔ) κ. Μαρκ Κλάτενμπεργκ αναγνωρίζει ότι είναι δύσκολο για τους διαιτητές να κρίνουν τέτοιου είδους μαρκαρίσματα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο είναι σημαντικό το γεγονός ότι χάρη στο VAR είναι δυνατό να αλλάζουν αυτές οι αποφάσεις. Η ΚΕΔ πιστεύει ότι το συγκεκριμένο μαρκάρισμα ήταν επικίνδυνο, ο ποδοσφαιριστής έχει προτεταμένο το πόδι του, κινείται με δύναμη και βρίσκει τον αντίπαλο ψηλά στο πόδι, χωρίς να μαρκάρει για την μπάλα. Η ΚΕΔ οφείλει να προστατεύει τους ποδοσφαιριστές σε τέτοιες περιπτώσεις και θα ενθαρρύνει πάντοτε τους διαιτητές να καταλογίζουν κόκκινη κάρτα σε τέτοιου είδους μαρκαρίσματα.

Υπογραμμίζεται ότι οι παρεμβάσεις του προέδρου της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα για την καλύτερη ενημέρωση των εμπλεκομένων στο παιχνίδι, σε επίπεδο κανονισμών και χρήσης V.A.R.

Διαβάστε την κριτική του Ηρακλή Τσίκινη στο Master Ref

“Έχασε” την αποβολή του Χασάνογλου ο Παπαπέτρου, σωστό το πέναλτι υπέρ του Απόλλωνα

Καμία δημοσίευση για προβολή