Προβλήματα στη Serie A με το πρωτόκολλο διασφάλισης υγείας των παικτών

Print Friendly, PDF & Email

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, μόνο τρεις από τους 20 συλλόγους της Serie A -Γιουβέντους, Λάτσιο και Τζένοα- έχουν εγκρίνει τα ιατρικά πρωτόκολλα για την επιστροφή τους σε αγωνιστική δράση, εν μέσω της πανδημίας του COVID-19.

Η ποδοσφαιρική (και όχι μόνο) δραστηριότητα στην Ιταλία διακόπηκε για έξι εβδομάδες και τα μέτρα lockdown της κυβέρνησης θα πρέπει να χαλαρώσουν από τις 4 Μαΐου, συμπεριλαμβανομένης της επιστροφής στην προπόνηση με αποστάσεις.

Ωστόσο, το πρωτόκολλο της Ομοσπονδίας (FIGC) για τη διασφάλιση της ασφάλειας των παικτών δεν ήταν απολύτως ευπρόσδεκτο, με την Corriere della Sera να ισχυρίζεται ότι μόνο τρεις στους 20 συλλόγους και το ιατρικό προσωπικό τους ενέκριναν το συγκεκριμένο σύστημα.

Μόνο η Γιουβέντους, η Λάτσιο και η Τζένοα αισθάνονται ότι είναι έτοιμοι να ακολουθήσουν το πρωτόκολλο ως έχει, με τους άλλους 17 συλλόγους να υπογραμμίζουν τα προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Όπως επισημαίνεται, υπάρχουν 20 σημεία που πρέπει να ληφθούν υπόψη, αναφορικά με τη διοικητική μέριμνα, την οργάνωση και την πρακτικότητα του πρωτοκόλλου.

Πρέπει να υπάρχουν συνεχείς δοκιμές, τόσο με επιχρίσματα όσο και με εξετάσεις αίματος, προπόνηση σε μικρές ομάδες με μόνο τρεις παίκτες στα αποδυτήρια κάθε φορά, ντους που πρέπει να γίνονται σε ατομικά δωμάτια, απολυμαντικό σε επιφάνειες και εξασφάλιση χώρων αερισμού.

Ουσιαστικά δηλαδή, οι σύλλογοι πρέπει να δημιουργήσουν ένα προπονητικό στρατόπεδο, χωρίζοντας τους ποδοσφαιριστές και το προσωπικό της ομάδας από τις οικογένειές τους και κρατώντας τους σε αυτό το συγκρότημα για εβδομάδες.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή