ΠΣΑΠ-Αρχηγοί: Αρνητικοί για τα “ψαλίδια” στα συμβόλαια, νέα τηλεδιάσκεψη την Πέμπτη

Print Friendly, PDF & Email

Πάνω από δυόμισι ώρες κράτησε η τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (04/05) ανάμεσα στο διοικητικό συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) και τους αρχηγούς των 14 ομάδων της Super League, όπου μεταφέρθηκε (σε όσους δεν τη γνώριζαν ήδη) η πρόταση του working group της Λίγκας για μειώσεις στα συμβόλαια των παικτών: 25% εάν συνεχιστεί κι ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, 33% εάν διακοπεί οριστικά.

Η διάθεση που υπήρχε από όλες τις πλευρές ήταν απόλυτα αρνητική, ως προς το ύψος των περικοπών και δη για το 25%, που έχει πέσει στο τραπέζι από τον συνεταιρισμό, ακόμη και αν τελικά πραγματοποιηθούν τα πλέι-οφ και τα πλέι-άουτ, το οποίο θεωρείται πάρα πολύ άδικο. Οι αρχηγοί των ομάδων θεωρούν το συγκεκριμένα νούμερο, αλλά και το 33% του «ψαλιδιού» της εφετινής σύμβασης, υπερβολικά και τόνισαν πως πρέπει να υπάρξει αντιπρόταση, σε πολύ πιο χαμηλά στάνταρντς.

Τονίστηκε ωστόσο, πως θα πρέπει να έχουν το χρονικό περιθώριο να μεταφέρει ο κάθε αρχηγός ξεχωριστά τις προτάσεις της Λίγκας προς τους παίκτες της ομάδας του, για να παρθεί μία συνολική απόφαση από τη «βάση» των παικτών. Και γι’ αυτό συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί νέα τηλεδιάσκεψη των «κάπτενς» με τον ΠΣΑΠ το βράδυ της Πέμπτης (07/05) ή της Παρασκευής (08/05) για να υπάρχει πολύ πιο καθαρή εικόνα.

Επιπλέον, συζητήθηκε το τι θα ισχύσει με τις προτεινόμενες περικοπές (και) για τους ξένους παίκτες των ομάδων και κατά πόσο «καλύπτονται» ή όχι από το πλαίσιο των συζητήσεων του ΠΣΑΠ (επ’ αυτού θα γίνει σχετική διεργασία από τους δικηγόρους του συνδέσμου), ενώ έγινε μεγάλη κουβέντα και για τα πρωτόκολλα υγιεινής, με τους αρχηγούς να τονίζουν πως κανένας παίκτης δεν πρέπει να μπει σε γήπεδο για προπόνηση, εάν πρώτα δεν έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα, υγειονομικά μέτρα και δεν έχουν γίνει τα απαιτούμενα ιατρικά τεστ για τον κορωνοϊό από τους συλλόγους.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή