Ρέτσας: “Σημαντικότερη επιτυχία μας η βελτίωση των οικονομικών της ΕΠΣ Ευβοίας”

Print Friendly, PDF & Email

O πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Εύβοιας Γιάννης Ρέτσας μίλησε σε τοπική ιστοσελίδα για τις εξελίξεις στο τοπικό ποδόσφαιρο μετά την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο κ. Ρέτσας υποστήριξε πως λαμβάνει αρνητικά μηνύματα από τα σωματεία για συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων φέτος, ωστόσο ξεκαθάρισε πως πρώτα θα ληφθεί υπόψιν η εισήγηση της ΕΠΟ.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ευβοίας αναφέρθηκε στους τομείς που βελτιώθηκε η Ενωση και για την ενίσχυση που χρειάζονται τα τοπικά σωματεία.

-Πως θεωρείτε ότι κινήθηκε η ΕΠΣ Ευβοίας στο θέμα του κορωνοϊού;

“Όταν ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε τον ιό αυτό πανδημία, καταλάβαμε τον κίνδυνο που διατρέχει η υγεία όλων μας. Νομίζω ότι το Δ.Σ. της Ένωσης αντιμετώπισε το πρόβλημα με υπευθυνότητα. Αποφασίσαμε άμεσα την αναβολή όλων των πρωταθλημάτων υποδομής και την επόμενη μέρα διαπιστώνοντας τη σοβαρότητα της κατάστασης, με δεδομένο ότι υπήρχε κρούσμα στην Βόρεια Εύβοια, προχωρήσαμε στην αναβολή των αγώνων όλων των πρωταθλημάτων”.

Η Ένωση της ΕΠΣ Ευβοίας ήταν από τις πρώτες που πήρε αυτή την απόφαση. Ακολούθησαν άλλες Ενώσεις, στη συνέχεια η ΕΠΟ και τέλος η UEFA.

“Η Ένωσή μας ήταν από τις πρώτες που πήρε αυτή την απόφαση. Ακολούθησαν άλλες Ενώσεις, στη συνέχεια η ΕΠΟ και τέλος η UEFA. Υπήρξε επικοινωνία και συνεργασία με τους Δήμους για το κλείσιμο των αθλητικών εγκαταστάσεων, με πρώτο τον Δήμο Ιστιαίας-Αιδηψού. Παράλληλα προχωρήσαμε στην απολύμανση των γραφείων της Ένωσης και των εγκαταστάσεων του Ενωσιακού γηπέδου, ενώ ακολουθώντας τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας των γραφείων και η εξυπηρέτηση όλων γίνεται μέσω e-mail, ενώ οι αποφάσεις που χρειάζεται να παρθούν λαμβάνονται με συμβούλια δια περιφοράς.

Τέλος όλο αυτό το διάστημα παρακολουθούμε τις εξελίξεις, σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, αλλά θα πάρουμε οριστικές αποφάσεις και θα τις ανακοινώσουμε, όταν οι επιστήμονες δώσουν το πράσινο φως να επιστρέψουμε σε κανονικούς ρυθμούς”

-Ποια η εκτίμηση σας για την εξέλιξη της πανδημίας; Μπορούν να συνεχιστούν φέτος τα τοπικά πρωταθλήματα και πότε;

“Η ανθρωπότητα βρέθηκε μπροστά σε ένα τεράστιο πρόβλημα και οι κυβερνήσεις αναγκάστηκαν να πάρουν σκληρά μέτρα για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού. Η κατάσταση που βιώνουμε είναι πρωτόγνωρη αλλά αναγκαία. Δεν γνωρίζουμε την εξέλιξη της πανδημίας και δυστυχώς δεν εξαρτάται από εμάς. Στη χώρα μας η κατάσταση σε σχέση με τον υπόλοιπο κόσμο είναι καλύτερη κι αυτό οφείλεται στην έγκαιρη λήψη μέτρων. Τώρα έχουμε περιοριστικά μέτρα και πρέπει να τα τηρήσουμε αυστηρά. Δεν γνωρίζουμε πότε θα αρθούν, πότε θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα και με ποιες συνθήκες. Πρέπει να δείξουμε υπομονή και να ακούμε τους ειδικούς.

Αυτή τη στιγμή το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε καραντίνα. Δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, δεν πρέπει να θέσουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Είναι δύσκολο να αποφασίσουμε τώρα τι θα γίνει με τα πρωταθλήματα. Μπορεί για τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, η UEFA να προσανατολίζεται πολύ λογικά στην ολοκλήρωσή τους, δεδομένου ότι υπάρχουν συμβόλαια, ρήτρες και σημαντικά έσοδα, αλλά για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο τα πράγματα είναι διαφορετικά.

Η απόφαση θα ληφθεί από την ΕΠΟ και πιθανότατα θα είναι κοινή για τη Γ’ Εθνική και για τα τοπικά πρωταθλήματα. Το μήνυμα που λαμβάνουμε από τα σωματεία είναι ότι υπάρχουν δυσκολίες και δεν επιθυμούν να ολοκληρωθούν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις. Εμείς έχουμε κάνει σκέψεις για όλα τα ενδεχόμενα και θα προχωρήσουμε αφού συνυπολογίσουμε την εισήγηση της ΕΠΟ, τις προτάσεις των σωματείων και την κατάσταση που θα διαμορφωθεί μετά το τέλος της πανδημίας”.

-Γενικότερα πως βλέπετε την ‘επόμενη μέρα’ για τον αθλητισμό και το ευβοϊκό ποδόσφαιρο;

“Η επόμενη μέρα μετά την πανδημία θα είναι πολύ δύσκολη. Η παγκόσμια οικονομία θα περιέλθει σε κατάσταση ύφεσης. Θα χρειαστούν δραστικά μέτρα το ταχύτερο δυνατό ώστε να υπάρξει ανάπτυξη. Η οικονομική κατάσταση σίγουρα θα επηρεάσει τον αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο. Βλέπουμε ήδη ποδοσφαιρικούς κολοσσούς να έχουν ξεκινήσει περικοπές εξόδων προκειμένου να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Εμείς που έχουμε την ευθύνη και διοικούμε το ευβοϊκό ποδόσφαιρο, πέρα από τον προγραμματισμό που ήδη είχαμε κάνει, καλούμαστε να βρούμε επιπλέον τρόπους ενίσχυσης των σωματείων ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία”.

-Η φετινή αγωνιστική περίοδος είναι η πρώτη με εσάς στη θέση του προέδρου της ΕΠΣΕ. Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας μέχρι τη στιγμή που διακόπηκαν αναπάντεχα λόγω του κορωνοϊού τα πρωταθλήματα;

“Όταν τον περασμένο Ιούνιο αναγκάστηκε σε παραίτηση ο Γιάννης ο Παπακωνσταντίνου εξαιτίας της δικαστικής περιπέτειας στην οποία εμπλέκεται, κατά γενική ομολογία καθυστερήσαμε την αντικατάστασή του περιμένοντας να δούμε πως θα εξελιχθεί η υπόθεση αυτή.

Μοιραία το Σεπτέμβριο συσσωρεύτηκαν αρκετά θέματα για την επίλυση των οποίων χρειάστηκε αγώνας δρόμου για να επιλυθούν. Παρόλα αυτά και παρά τις δυσκολίες που παρουσιάστηκαν στη διάρκεια της σεζόν, καταφέραμε να προχωρήσουμε πολύ καλά, λαμβάνοντας θετικά σχόλια από τα σωματεία-μέλη μας”.

-Σε ποιους τομείς θεωρείτε ότι υπήρξε βελτίωση και τι προτεραιότητες έχετε θέσει για το μέλλον;

“Βασιζόμενοι στην πορεία των προηγούμενων χρόνων καταφέραμε να βελτιώσουμε τη διοικητική λειτουργία της Ένωσης, τόσο με την ενεργοποίηση όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και των επιτροπών, όσο και με την ανακατανομή των αρμοδιοτήτων των υπαλλήλων.

Σημαντικότερη επιτυχία αποτέλεσε η βελτίωση των οικονομικών της Ένωσης, η οποία επιτεύχθηκε βάσει προγραμματισμού, με συγκεκριμένο πλάνο και με τη περικοπή κάποιων δαπανών.

Πιστεύουμε ότι η Ένωση πρέπει να αποκτήσει οικονομική ευρωστία, ώστε να μπορεί να ενισχύει δίκαια τα σωματεία και να χρηματοδοτεί δράσεις για το παρόν και το μέλλον του ευβοϊκού ποδοσφαίρου.

Ορισμένες φορές τα γραφεία της Ένωσης, με τη βοήθεια των υπαλλήλων, λειτούργησαν Σάββατο ή απόγευμα για την καλύτερη εξυπηρέτηση των σωματείων. Τέλος στην τελική φάση είναι το καινούριο site της Ένωσης του οποίου η κατασκευή έχει καθυστερήσει πολύ, αλλά επειδή η τεχνολογία εξελίσσεται με γρήγορους ρυθμούς, ενδεχομένως θα πρέπει να στραφούμε σε πιο δυναμικές λύσεις που να ανταποκρίνονται στη σύγχρονη εποχή.

Επίσης άμεση προτεραιότητά μας αποτελεί η βελτίωση της εικόνας του Ενωσιακού γηπέδου. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με την Περιφέρεια και ευελπιστούμε ότι σύντομα θα γίνουν τα πρώτα έργα. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι τώρα όλα έχουν σταματήσει, μας λείπει το ποδόσφαιρο, όμως πρέπει να κοιτάμε μπροστά, να είμαστε αισιόδοξοι και θα καταφέρουμε να πετύχουμε πολύ περισσότερα”.

Πηγή: eviasports.gr

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή