Ρόδος: “Ολες οι ιστορικές ομάδες και όχι οι… στοιχηματζήδικες δηλώνουν υπέρ μίας ενιαίας Β’ Εθνικής με δύο ομίλους”

Print Friendly, PDF & Email

Με ανακοίνωσή της η Ρόδος, που την περσινή σεζόν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στον 6ο όμιλο της Γ’ Εθνικής, καλεί τον υφυπουργό, Λευτέρη Αυγενάκη, να επισπεύσει την ενοποίηση της Super League 2 και Football League, τονίζοντας πως “όλες οι ιστορικές και όχι… στοιχηματζήδικες ομάδες δηλώνουν υπέρ των δυο ομίλων” στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

Η Ρόδος εγκαλεί τον Υφυπουργό για αδικαιολόγητη καθυστέρηση, υποστηρίζοντας πως η πρόταση για Super League 2 με δύο ομίλους συγκεντρώνει τα 3/4 της πλειοψηφίας, που ζητάει ως απαραίτητη προϋπόθεση ο νόμος Αυγενάκη.

Αναλυτικά:

“Ομολογουμένως έχουμε γίνει θιασώτες ενός θεάτρου του παραλόγου που πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν όσοι κάνουν δηλώσεις που βγαίνουν ως χρησμοί και όχι για ουσιαστικό διάλογο που θα μας κάνει να φτάσουμε σε θετικό αποτέλεσμα.

Εδώ και μήνες παρακολουθούμε την πολιτεία να προσπαθεί να αποφύγει το αυτονόητο, με την ανάγκη να μειωθούν οι επαγγελματικές ομάδες και επομένως και τα έξοδα και οι γκρίνιες και οι – όπως τους αποκαλεί ο ίδιος ο κ. Υφυπουργός Αθλητισμού – οι στοιχηματζήδες στο Ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η λύση τεκμηριωμένα είναι με τη δημιουργία μιας ενιαίας Β Εθνικής κατηγορίας δυο ομίλων.

Όλα τα άλλα, είτε με 12 είτε με 18 ομάδες, εξυπηρετούν όσους θεωρούν πως αιφνιδιαστικά απέκτησαν προνόμια από την διαβόητη αναδιάρθρωση Βασιλειάδη κλείνοντας το Ελληνικό ποδόσφαιρο σε …τζάκια, κάστες και γκέτο ισχυρών.

Ευτυχώς υπάρχουν ομάδες με ιστορία που έχουν ενταχθεί στην δύναμη του συνεταιρισμού που ηγείται ο κ. Λεουτσάκος.

Με τεκμηριωμένο τρόπο προ τριημέρου, απεστάλησαν στον κ. Αυγενάκη όλα όσα θα ήθελε με ειλικρίνεια να εξετάσει, για να τελειώσει την ιστορία και να ενοποιήσει τις δύο κατηγορίες.

Σε όσα στοιχεία του απεστάλησαν, τεκμηριωμένα αποδεικνύεται πως όχι η πλειοψηφία αλλά και το ευφάνταστο εφεύρημα των ¾ των ομάδων έχουν τεκμηριωμένα ταχθεί υπέρ της ενιαίας Β’ Εθνικής.

Με ΟΛΕΣ τις ιστορικές και όχι …στοιχηματζήδικες ομάδες να δηλώνουν υπέρ των δυο ομίλων, ο κ. Υφυπουργός θα έπρεπε να εξετάσει και να μην δηλώνει πως θέλει την γνώμη τους.

Την γνώμη τους την έχει, όλα τα υπόλοιπα δεν εξυπηρετούν την υγιή αναδιάρθρωση που έχει ανάγκη το Ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά την αρνητική προδιάθεση αυτών που θέλουν να μοιράζονται μόνοι τηλεοπτικά δικαιώματα!

Καλούμε τον κ. Υφυπουργό Αθλητισμού δημόσια να μας πει αν μέτρησε πόσες ομάδες εξέφρασαν την θέληση τους να ενταχθούν στην ενιαία Β’ Εθνική. Εν τέλει, ακόμη και με την πατέντα των ¾, υπάρχει απόλυτη θέληση. Ας σταματήσουν λοιπόν οι δηλώσεις!

Ας δει το πρόβλημα ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ας κληθούν ακόμη και οι βουλευτές των νομών που εκπροσωπούνται στις δυό σημερινές κατηγορίες (Super league 2 και Football League) για να εκφράσουν τις θέσεις τους αφού εννοείται πως αφουγκράζονται τις τοπικές κοινωνίες.

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε φτάσει στο Σεπτέμβρη και ακόμα να συζητάμε για τον τρόπο που ένας κάθε πρωί ξυπνά ίσια ή στραβά μετρώντας ευφάνταστες πλειοψηφίες: Οι ομάδες έχουν εκφρασθεί, επομένως δεν θα γίνει το αυτονόητο, ερήμην τους!”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή