Σακοράφα: Πρόκειται για προχειρότητα ή μεθόδευση κ. Αυγενάκη η παρέμβαση στο χρόνο εκλογών της ΕΠΟ;

Print Friendly, PDF & Email

Η ειδική αγορήτρια του Μέρα 25, Σοφία Σακοράφα, κατά την τοποθέτησή της στη διαρκή επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, όπου έχει τεθεί προς συζήτηση το νέο αθλητικό νομοσχέδιο, ζήτησε από τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη να αιτιολογήσει την αλλαγή που έγινε στη διάταξη για τον χρόνο εκλογών της ΕΠΟ.

Ως γνωστών στο εδάφιο που αφορά τη εκλογική Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ αναφέρονται τα εξής:”Για τη σύγκληση, συγκρότηση και λειτουργία της γενικής συνέλευσης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (Ε.Π.Ο.), συμπεριλαμβανομένης της διεξαγωγής αρχαιρεσιών, εφαρμόζονται αποκλειστικά οι διατάξεις του καταστατικού της, ακόμη κι αν παρεκκλίνουν του παρόντος, πλην του χρόνου διεξαγωγής των αρχαιρεσιών, ως προς τον οποίον ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης.».

Η βουλευτής του Μέρα 25 Σοφία Σακοράφα σημείωσε για αυτή την αλλαγή: “Στη διαδικασία της διαβούλευσης δεν υπήρχε κανένα σχόλιο για τις εκλογές της ΕΠΟ. Γιατί προσθέσατε αυτή τη διάταξη; Πρόκειται για προχειρότητα ή για μεθόδευση; Εχετε να μας προσφέρετε μία αιτιολόγηση κ. Υπουργέ;”

Από εκεί και πέρα η κα. Σακοράφα στην τοποθέτησή της μεταξύ άλλων τόνισε: «Δυστυχώς έχουμε μία διαρκώς καθοδική πορεία μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ενώ θα έπρεπε να συμβαίνει το αντίθετο. Εχουμε μία κατάσταση παρακμής. Μία υποτίμηση του αθλητισμού σε όλα τα επίπεδα.

Μία κατακερματισμένη νομοθέτηση δεν μπορεί να επιφέρει δυναμική στον αθλητισμό, ειδικά όταν έχει κίνητρο μικροπολιτικές σκοπιμότητες, που καταδικάζουν τον ελληνικό αθλητισμό στην υπανάπτυξη.

Η κυβέρνηση επιχειρεί να παρέμβει στο διοικητικό σύστημα του αθλητισμού. Να επιβάλει ένα σύστημα ελέγχου στο αθλητικό οικοδόμημα.

Με τα νέα όρια ηλικίας και θητειών, στοχεύετε σε συγκεκριμένα πρόσωπα. Θα μπορούσαν να γίνουν αποδεκτά αν είχατε την στοιχειώδη ευθύτητα να κατονομάσετε σε ποια πρόσωπα στοχεύετε και να παρουσιάσετε τα πεπραγμένα αυτών που θέλετε να αποκλείσετε.

Η φωτογραφική σας πρόθεση φαίνεται στη θέσπιση διαφορετικών ηλικιακών ορίων για τα άτομα με ή χωρίς με αναπηρία».

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή