Σαλβαδόρ στο “SP”: Πέντε χιλιάδες Παναθηναϊκοί τραγουδούσαν “πενήντα χρόνια περιμέναμε γι’ αυτή τη βραδιά…” και οι Γάλλοι έπαθαν σοκ

Ο ιδρυτής και τραγουδιστής του συγκροτήματος "Μωρά στη Φωτιά", Στέλιος Σαλβαδόρ
Print Friendly, PDF & Email

Σήμερα η Θύρα 13 συμπληρώνει 55 χρόνια ύπαρξης. Eίναι ο παλαιότερος σύνδεσμος οπαδών του Παναθηναϊκού και στο SoccerPlus μιλάει ένας από τους συμμετέχοντες στην ιστορική γιορτή των 50 χρόνων: Ο τραγουδιστής και ιδρυτής του συγκροτήματος «Μωρά Στην Φωτιά», Στέλιος Σαλβαδόρ, μας μεταφέρει στο κλίμα εκείνης της μοναδικής βραδιάς.

Για τα «Μωρά Στην Φωτιά» αξίζει να πούμε ότι ήταν ένα από τα πρώτα ελληνικά ροκ συγκροτήματα και βγήκε την δεκαετία του ’80, μαζί με τις Τρύπες στην Θεσσαλονίκη και συνεχίζει έως σήμερα.

Όσον αφορά την Θύρα 13, πέρα από την συμπλήρωση 55 χρόνων ζωής, έρχεται πάλι στο προσκήνιο καθώς μετά από 3,5 χρόνια και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή (20/11) στις 19:00, ξανακάνει ραδιοφωνική εκπομπή (ακούστε ΕΔΩ) και ίσως αυτό να είναι ένας προπομπός γενικότερης επαναδραστηριοποίησης.

-Στέλιο, οι στίχοι του τραγουδιού Κάτω στην πόλη («Πενήντα χρόνια περιμέναμε γι΄ αυτή τη βραδιά / θα τραγουδάμε όλη τη νύχτα κι ούτε πόνος ούτε χαρά…»)  ήταν η αιτία να είσαι το ελληνικό συγκρότημα που επέλεξε η Θύρα 13 για να γιορτάσει τα 50 της χρόνια. Τι σου έχει μείνει από αυτήν την εκδήλωση;

Ήταν μια άψογη εκδήλωση σε όλα τα επίπεδα. Το γεγονός ότι είχαμε κλείσει την συναυλία από τον Οκτώβριο του 2015 για τις 25 Ιουνίου, δείχνει για τι υπευθυνότητα μιλάμε. Δεν γίνονται στην Ελλάδα αυτά, κακά τα ψέματα… Γι’ αυτό θέλω να πω στα παιδιά της Θύρας 13 ένα μεγάλο ευχαριστώ.

-Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό που θυμάσαι από την εκδήλωση;

Ότι την επόμενη μέρα με πήγανε με βαν στο αεροδρόμιο και μέσα στο βαν ήταν και οι Γάλλοι «Lion’s Law» (σ.σ. Γαλλικό «Oi» συγκρότημα που συμμετείχε στην γιορτή της Θύρας 13) οι οποίοι είχαν πάθει σοκ από την προηγούμενη μέρα καθώς είχε φωτιστεί ο ουρανός από φωτοβολίδες και τραγουδούσε το Κάτω στην Πόλη πέντε χιλιάδες κόσμος, και ρωτούσαν γιατί γίνεται αυτός ο χαμός σε αυτό το κομμάτι ;

Του εξηγεί ένα μέλος της 13 ότι πρόκειται για τα λόγια που έχει το ρεφρέν “50 χρόνια περιμέναμε γι’ αυτή την βραδιά” και γυρνάει και ρωτάει αν γράψαμε ειδικό τραγούδι για εκείνη την βραδιά!

Βέβαια στην συνέχεια του «απάντησε όχι είναι τραγούδι πάνω από τριάντα χρόνια στην ελληνική μουσική και απλά εμείς επιλέξαμε το συγκεκριμένο συγκρότημα για τη γιορτή μας…”

-Θα ήθελα να μου πεις δυο λόγια για την συναυλία που δώσατε εκείνη την βραδιά…

Εμείς σαν Μωρά στην Φωτιά παίξαμε με την μεγαλύτερη σύνθεση που έχουμε παίξει ποτέ σε συναυλία, είχαμε σύνολο επτά μουσικούς. Καθώς είχαμε δυο ντράμερ και ο ένας από τους δυο ήρθε αεροπορικώς από Ζάκυνθο για την συναυλία,  άλλοι δύο  κατέβηκαν οδικώς από Θεσσαλονίκη και ένα βαν με τους υπόλοιπους κατέβηκε Αθήνα.

-Η τελευταία σου δισκογραφική δουλειά, έχει τον τίτλο Κάτω στην Πόλη, όμως αυτή τη φορά συναντάμε ένα δίσκο best of, αλλά σε μια διασκευή του εαυτού σας. Πως πάρθηκε αυτή η απόφαση;

Πάρθηκε γιατί ζητούσε κόσμος να υπάρχουν τα αγαπημένα του τραγούδια σε ένα δίσκο. Η δουλειά έγινε με τις καλύτερες δυνατές προϋποθέσεις, σε ένα στούντιο ηχογράφησης στο Λονδίνο. Υπάρχει σημαντική ηχητική διαφορά και αξίζει κάποιος να έχει στην δισκοθήκη του αυτό τον δίσκο.

-Ο αγαπημένος σου δίσκος από Μωρά στην Φωτιά;

Ο πρώτος δίσκος, ο ομώνυμος με το Κάτω στην Πόλη. Ωστόσο πολύ καλό δίσκο θεωρώ και την τελευταία μας δισκογραφική δουλειά, «Το Χρυσό Κλειδί». Μάλιστα, αυτές τις μέρες και αυτό είναι είδηση για τους φίλους της μπάντας, θα ανεβάσω στο you tube μια καινούργια εκδοχή, του πρώτου τραγουδιού από τον δίσκο «Το Χρυσό Κλειδί», με τίτλο «Ο Παπαγάλος», όπου η μίξη και το mastering του τραγουδιού έχει γίνει στο Λονδίνο.

-Έχεις παίξει για τους οπαδούς του Παναθηναϊκού και σε μεταγενέστερο χρόνο και για φίλους του ΠΑΟΚ καθώς είσαι Θεσσαλονικιός. Είναι η μεγαλύτερη ομάδα του Νότου και η μεγαλύτερη ομάδα του Βορρά. Θα ήθελες κάποια στιγμή να έβλεπες οπαδούς των δύο ομάδων στην ίδια κερκίδα χωρίς να έχουν χωρίσουν τίποτα;

Εννοείται, δεν το συζητάω αυτό. Εγώ πιστεύω ότι αυτό που δίνουν οι ομάδες είναι ένα αγωνιστικό πνεύμα, αλλά και κάποιες ευχάριστες ώρες μέσα στην καθημερινότητα, δεν είναι για να γίνονται έκτροπα. Όσον αφορά τις συναυλίες που έχω κάνει για τους φίλους του ΠΑΟΚ αυτές έχουν γίνει στην Θεσσαλονίκη και στην Κατερίνη και μια φέτος που (με τα περιοριστικά μέτρα λόγω covid) προλάβαμε και κάναμε στην Έδεσσα.

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή