Σε… άλλο γήπεδο ο Βρέσκας, μπορούσε να δοθεί πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ!

Print Friendly, PDF & Email
Σοβαρά προβλήματα αντιμετώπισε ο διαιτητής Βρέσκας στον αγώνα Παναθηναικός – Άρης στα πλαίσια της προτελευταίας αγωνιστικής των play off της Super League 1, σύμφωνα με τον κριτή Master Ref, Hρακλή Τσίκινη. Ο Ηρακλής Τσίκινης τόνισε ότι ο Βρέσκας κακώς έδωσε το δεύτερο πέναλτι υπέρ του Άρη, σε μία φάση που όπως είπε δεν χρειαζόταν ούτε replay, στο πέσιμο του Ρόουζ στην περιοχή του Παναθηναϊκού και επιπλέον κακώς παρατήρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του Ρόουζ.
Ο Κώστας Ακρίδας στην κριτική του για την διαιτησία του Βάτσιου για το ΟΦΗ – Ολυμπιακός παρατήρησε ότι ο διαιτητής έκανε λάθη στην εφαρμογή κανονισμών τα οποία δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα.
Στο ντέρμπι της αγωνιστικής μεταξύ της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ο Μακέλι, σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, έλεγξε το παιχνίδι έχοντας καλά σφυρίγματα, όμως έπρεπε να καταλογίσει πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ στο μαρκάρισμα του Σφιντέρσκι στον Μάνταλο.
Αγώνας: Άρης – Παναθηναϊκός 0-1, Διαιτητής: Βρέσκας , Διαιτητής VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης
Κακή η διαιτησία, ο διαιτητής έχασε τον έλεγχο του παιχνιδιού και φαινόταν από τη διαχείρισή του.
Πρώτο λάθος θα λέγαμε όχι τόσο μεγάλο ήταν το πρώτο πέναλτι που έδωσε υπέρ του Άρη. Στο 39΄Ανουάρ και Αλεξανδρόπουλος μάρκαραν τον Γκάμα, ο παίκτης του Άρη έπεσε στην μεγάλη περιοχή και ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι. Προσπαθήσαμε πάρα πολύ για να δούμε το Ρίπλεϊ, αν υπάρχει κάποια παράβαση στο πέναλτι που έδωσε ο διαιτητής. Δύσκολη φάση μπορεί κάπου να βρήκε το παίκτη του Παναθηναϊκό και να δικαιολόγησε έτσι την παράβαση ο διαιτητής.
Το μεγάλο λάθος του διαιτητή ήταν στο δεύτερο πέναλτι που έδωσε υπέρ του Άρη, που δεν μπορώ να καταλάβω τι είδε. Στο 45+5′ ο Ρόουζ κυνήγησε μια κάθετη μπαλιά, ο Ξενόπουλος βγήκε κι έδιωξε με τον παίκτη του Άρη να πέφτει στο έδαφος. Αυτή η φάση δεν χρειαζόταν ούτε replay ούτε VΑR. Ξεκάθαρα ο τερματοφύλακας βρήκε την μπάλα εκείνη κόντραρε και βγήκε έξω. Εκεί φάνηκε ότι ο διαιτητής φάνηκε ότι ήταν εκτός παιχνιδιού με κακή ψυχολογία.
Για μένα δεν υπάρχει δεύτερη κίτρινη κάρτα στον παίκτη του Άρη Ρόουζ στο 86′. Ήταν ένα απλό φάουλ που δεν δικαιολογούσε τη δεύτερη κίτρινη. Κακώς την έδειξε.
Γενικότερα ο διαιτητής έκανε πολλά λάθη δεν είχε καλές τοποθετήσεις στο γήπεδο με αποτέλεσμα να χάσει αρκετές φάσεις. Μια κακή διαιτησία.
Βαθμολογία: 7.80

 

Αγώνας: ΟΦΗ – Ολυμπιακός 1-3, Διαιτητής: Βάτσιος, Διαιτητής VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στον αγώνα αυτόν δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερα δύσκολη φάση για τον διαιτητή.

Το πέναλτι που έδωσε ήταν σωστό. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ ο Γιώργος Κουτρουμπής τράβηξε μέσα στην περιοχή των Αχμέντ Χασάν και ο διαιτητής Βάτσιος έδειξε την άσπρη βούλα.
Στο 21 ζήτησε ένα πέναλτι ο Ολυμπιακός σε ένα πέσιμο του Χασάν μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, όμως δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι δεν υπήρχε ούτε επαφή στον επιθετικό του Ολυμπιακού
Στην εφαρμογή κανονισμών ο διαιτητής έκανε κάποια λάθη τα οποία δεν επηρέασαν την εξέλιξη του αγώνα και στον πειθαρχικό έλεγχο μπορούσε σε αρκετά μαρκαρίσματα να δώσει κίτρινες κάρτες, παρόλα αυτά άφησε την εξέλιξη του αγώνα και επέτρεψε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα.
Βαθμολογία: 8.00
 
Αγώνας: ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 0-0, Διαιτητής: Μακέλι, Διαιτητής VAR: Κάμφιους, Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης  
Νομίζω ότι είναι ένας διαιτητής με προσωπικότητα, φάνηκε ότι έλεγχε το παιχνίδι κατά τη διάρκεια του αγώνα, μία ισχυρή προσωπικότητα με πολύ καλά σφυρίγματα και καλό έλεγχο του αγώνα.
Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έγιναν και κάποια λάθη κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.
Στο 31′ σωστά δόθηκε φάουλ του Άκπομ στον Οικονόμου πριν την επίτευξη του γκολ του ΠΑΟΚ.
Στο 72 θα μπορούσε να δώσει παράβαση πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ. Δεν ξέρω γιατί δεν έγινε χρήση του VAR. Ο Μάνταλος φαίνεται να έχει προλάβει να βάλει το πόδι του και να το χτυπάει από πίσω στη φτέρνα ο Σφιντέρσκι. Εκεί υπάρχει περίπτωση πέναλτι, ο παίκτης του ΠΑΟΚ δεν παίρνει καθόλου μπάλα. Ο Μάνταλος βέβαια κάνει μία κίνηση να βάλει το πόδι του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι το απρόσεκτο παιχνίδι ενός αμυντικού δεν τιμωρείται.
Βαθμολογία: 8.30

Καμία δημοσίευση για προβολή