Ενταση και "βαριές" κουβέντες μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στην τηλεδιάσκεψη

Print Friendly, PDF & Email

Με υψηλούς τόνους και βαριές εκφράσεις ξεκίνησε η κρίσιμη τηλεδιάσκεψη της Super League 1, όπου συζητήθηκε μεταξύ άλλων το ενδεχόμενο της επανέναρξης του πρωταθλήματος μετά το χθεσινό διάγγελμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν τόσο ο Γιάννης Αλαφούζος από την πλευρά του Παναθηναϊκού όσο και ο Βαγγέλης Μαρινάκης από την πλευρά του Ολυμπιακού.

Πιο αναλυτικά στην τηλεδιάσκεψη έδωσαν το “παρών” οι Λυσάνδρου (Πρόεδρος SL1 – ΑΕΚ), Γκαγκάτσης (ΠΑΟΚ), Μαρινάκης-Σουλούκου-Αγραφιώτης (Ολυμπιακός, Αλαφούζος-Μπουτσικάρης (Παναθηναϊκός), Πουρσανίδης (ΟΦΗ), Κοξένογλου (Ατρόμητος), Καρυπίδης (Άρης), Πιαλόγλου (Ξάνθη), Τσικνής (Λαμία), Κούγιας (ΑΕΛ), Μποροβήλος (Αστέρας Τρίπολης), Λούτσος (Βόλος) και Αντωνίου (ΕΠΟ). Με καθυστέρηση λόγω τεχνικού προβλήματος μπήκε και ο Παναιτωλικός δια του Φώτη Κωστούλα.

Μαρινάκης: “Ο Σαββίδης και ό,τι έχει κάνει είναι λεκές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου”

Πολύ σύντομα ανέβηκαν οι τόνοι μεταξύ Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παίρνοντας τον λόγο ανέφερε: “Ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του δεν πρέπει να ξεφτιλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό. Ο Σαββίδης και ό,τι έχει κάνει είναι λεκές στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Με ψευδείς ειδήσεις που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Ο ΠΑΟΚ και ο ιδιοκτήτης του δεν πρέπει να ξεφτιλίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο στο εξωτερικό γιατί μόνος πρεσβευτής του είναι ο Ολυμπιακός. Ό,τι έχει κάνει ο Σαββίδης στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην επιχειρηματικότητα αποτελούν λεκέδες και για το ελληνικό ποδόσφαιρο και για το επιχειρείν”.

Ο Μηνάς Λυσάνδρου επενέβη λέγοντας: “Σας παρακαλώ, δεν είναι παρών ο κ.Σαββιδης…”

Ο Μαρινάκης απάντησε: “Τις περισσότερες φορές δεν είναι παρών ο Σαββίδης, Ρώσος είναι, στην Ρωσία είναι. Μόνο μέσω τηλεφώνου και Skype. Όλη την βρώμικη δουλειά την κάνει ο Γκαγκάτσης. Εμείς στον Ολυμπιακό, ο πρόεδρος του ή κανένας παράγοντας του δεν έχει μπει στο γήπεδο με πιστόλια. Εμείς πληρώσαμε το γήπεδο που χτίσαμε και δεν πήραμε επιχορηγήσεις”.

Τότε πήρε τον λόγο ο Μάκης Γκαγκάτσης: “Διακρίνω έναν εκνευρισμό στον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Προφανώς προέρχεται από την εισήγηση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Επιστρέφω αυτούσιους τους χαρακτηρισμούς. Ειδικά για τον ρατσιστικό χαρακτηρισμό για τον κ. Σαββίδη. Αλλά ο εκνευρισμός του δεν δικαιολογεί να αναφέρεται και στην επιχειρηματική επιφάνεια του Ιβάν Σαββίδη που πρόσφατα απέδειξε ακόμη μια φορά με την επένδυση άνω των 200 εκατομμυρίων σε περίοδο κρίσης. Λεκέδες είναι οι στημένοι αγώνες και τα Πακιστανικά τηλέφωνα. Ο Ολυμπιακός έχει λεκέδες και το ξέρει όλη η Ελλαδα”.

Μαρινάκης: “Δεν έχω κανέναν εκνευρισμό. Ο ιδιοκτήτης του ΠΑΟΚ κυνηγούσε διαιτητή με πιστόλι, ο ΠΑΟΚ καταδικάστηκε για πολυϊδιοκτησία με τρεις αποφάσεις. Ούτε έχουμε αγοράσει την Ξάνθη και ελέγχουμε και άλλη ομάδα. Αυτοί είναι οι λεκέδες του. Ο Ολυμπιακός έχει πληρώσει μέχρι το τελευταίο ευρώ στο Ελληνικό Δημόσιο. Στον ΠΑΟΚ χαρίστηκαν χρέη”

Γκαγκάτσης: “Δεν χαρίστηκε ούτε ευρώ. Πλήρωσε 11 εκατ. ευρώ ο κ.Σαββίδης. Εσείς δεν έχετε πληρώσει στην υπόθεση της Τράπεζας Κρήτης.

Μαρινάκης: “Κάνετε λάθος. Τα πληρώσαμε όλα. Την Τράπεζα Κρήτης ακόμη την πληρώνω”.

Φωνές Λυσάνδρου για να επιβληθεί η τάξη

Ο πρόεδρος της SL1, Μηνάς Λυσάνδρου αναγκάστηκε να υψώσει τον τόνο της φωνής του για να επιβάλει την τάξη και να επιστρέψει η συζήτηση στην ουσία του θέματος.

Η θέση του Μαρινάκη για το πρωτάθλημα: “Μπορούμε να ξεκινήσουμε τις προπονήσεις 5-6 Μαΐου χωρίς χρήση εγκαταστάσεων, γυμναστηρίων και αποδυτηρίων. Εμείς θα συναινέσουμε σε αποφάσεις που θα βοηθήσουν άλλες ομάδες έστω κι αν χάσει χρήματα ο Ολυμπιακός λόγω της πρωτοφανούς κρίσης που υπάρχει στο ποδόσφαιρο”.

Καμία δημοσίευση για προβολή