Σωστά τα δύο από τα τρία πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ, το VAR “κόλλησε” και στα Γιάννενα

Print Friendly, PDF & Email

Κακώς δεν δόθηκε πέναλτι υπέρ του ΠΑΣ Γιάννινα στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, σε μία φάση η οποία εξετάστηκε από το VAR, το οποίο κακώς δεν κάλεσε τον διαιτητή να δει ο ίδιος την φάση.

Ο Κώστας Ακρίδας στην κριτική του για τον αγώνα του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό τόνισε πως σωστά ο διαιτητής πήρε πίσω το πέναλτι, αφού έχει προηγηθεί οφσάιντ του Γιάννου. Μία ξεκάθαρη φάση, όπου ο βοηθός σε πρώτο χρόνο κακώς δεν είχε δει την παράβαση, γεγονός που έφερε μεγάλη καθυστέρηση και εκνευρισμό. Σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Καμαρά στο 86′ και πάλι για οφσάιντ.

Σωστά δόθηκαν τα πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ σύμφωνα με τον Ηρακλή Τσίκινη, όπως σωστά ο διαιτητής Παπαπέτρου πήρε πίσω την απόφασή του για πέναλτι ξανά υπέρ του ΠΑΟΚ, αφού έχει προηγηθεί οφσάιντ. Ωστόσο, κακώς δόθηκε σε πρώτο χρόνο η εσχάτη των ποινών, αφού δεν υπάρχει παράβαση. Σωστά δεν μέτρησε το γκολ του Zίβκοβιτς για οφσάιντ.

Αναλυτικά:

Αγώνας: ΠΑΣ Γιάννινα-Παναιτωλικός 0-0 Διαιτητής: Ευαγγέλου, Διαιτητής VAR: Τζοβάρας

Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 73′, η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα ζητάει πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα που έγινε. Έγινε χρήση του VAR, αλλά κατά τη δική μου άποψη υπάρχει παράβαση. Ο αμυντικός μετά την μπάλα, κλωτσάει τον επιθετικό, οπότε υπήρχε παράβαση. Κακώς το VAR δεν ζήτησε από τον διαιτητή να δει την φάση, όπως όφειλε. Είχαμε πέναλτι που κακώς δεν δόθηκε.

Καλή διαιτησία σε γενικές γραμμές, εκτός από την συγκεκριμένη φάση.

Βαθμολογία: 7.9

Αγώνας: ΟΦΗ-Ολυμπιακός 0-2 Διαιτητής: Παπαδόπουλος, Διαιτητής VAR: Σκουλάς

Κριτής: Κώστας Ακρίδας

Στο 28′ από την στιγμή που ο βοηθός δεν υπέδειξε το οφσάιντ, σωστά έδωσε πέναλτι και κίτρινη κάρτα στον Χολέμπας. Μετά από 6 λεπτά ελέγχου στο VAR, ο διαιτητής Παπαδόπουλος σωστά πήρε πίσω το πέναλτι καθώς προηγήθηκε το οφσάιντ, το οποίο ήταν καθαρό.  Ο βοηθός έπρεπε να είναι συγκεντρωμένος και να υποδείξει το οφσάιντ άμεσα για να μην φτάσουμε στο σημείο να καθυστερήσει ο αγώνας για έξι λεπτά.

Στο 86′ ο Καμαρά σκοράρει από θέση οφσάιντ. Δύσκολη φάση. Όντως είναι οφσάιντ όπως αποδείχθηκε με τη χρήση VAR. Ο βοηθός έχει δείξει την παράβαση σε πρώτο χρόνο και  πρόκειται για τον ίδιο βοηθό με την πρώτη φάση. Υπήρξε ξανά μεγάλη καθυστέρηση από το VAR όσον αφορά την τοποθέτηση των γραμμών. Μπορεί η ΚΕΔ να έβγαλε ανακοίνωση για τα προβλήματα που υπήρχαν, όμως αυτό δεν λέει τίποτα.

Βαθμολογία: 8.00

Αγώνας: Απόλλων Σμύρνης-ΠΑΟΚ 1-3 Διαιτητής: Παπαπέτρου, Διαιτητής VAR: Μανούχος

Κριτής: Ηρακλής Τσίκινης

Στο 23′ ο διαιτητής έχει δώσει πέναλτι, όπου στη συνέχεια και με τη βοήθεια του VAR δίνεται οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Σωστά ο διαιτητής δίνει το οφσάιντ εφόσον αυτό προηγήθηκε, αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε πως το πέναλτι που έδωσε αρχικά δεν υπάρχει, δεν υπάρχει παράβαση. Σωστά παίρνει πίσω και την κίτρινη κάρτα που έδειξε.

Στο 48′ σωστά ακυρώθηκε το γκολ του ΠΑΟΚ ως οφσάιντ με χρήση του VAR.

Στο 73′ υπάρχει πάτημα του Λισγάρα στο Σφιντέρσκι στην περιοχή του Απόλλωνα. Ο διαιτητής δεν υποδεικνύει την παράβαση. Γίνεται επανεξέταση της φάσης στο VAR με on field review και σωστά αλλάζει απόφαση και δίνει πέναλτι και κίτρινη στο Λισγάρα.

Στο 90+5′ υπάρχει ένα χέρι που δίνεται πέναλτι υπέρ του ΠΑΟΚ. Το χέρι ναι μεν φαίνεται να είναι κολλημένο, αλλά υπάρχει μία έκταση του βραχίονα, η μπάλα έχει κατεύθυνση προς τα δίχτυα, σωστά δίνεται το πέναλτι.

Ο διαιτητής έχασε τη φάση του 73′, όπου υπήρξε μεγάλος βαθμός δύσκολίας, ενώ τη φάση του 23′ όπου κακώς καταλόγισε πέναλτι, τη θεωρώ ως μη γενόμενη, αφού είχε προηγηθεί οφσάιντ.

Βαθμολογία: 8.0

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 0-1 Διαιτητής: Tσαγκαράκης, Διαιτητής VAR: Κοτσάνης

Κριτής: Ναούμ Μιντιούρης

Σε ένα εύκολο παιχνίδι, ο διαιτητής Τσαγκαράκης δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα, τελειώνοντας το παιχνίδι με επιτυχία και χωρίς διαμαρτυρίες από τις δύο ομάδες.

Βαθμολογία: 8.20

 

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή