“Σωστή η κόκκινη στον Γκαρσία, επιθετικό φάουλ στο πρώτο γκολ του ΟΦΗ, έπρεπε να αποβληθεί ο Καμάο Μπρους””

Print Friendly, PDF & Email

Σωστή η απόβολή του Γκαρσία στον αγώνα ΟΦΗ – ΑΕΚ, σύμφωνα με τον κριτή του Master Ref, K. Aκρίδα, λάθος, όμως η κατακύρωση του πρώτου γκολ του ΟΦΗ, διότι είχε προηγηθεί επιθετικό φάουλ στον Βράνιες, ενώ κακώς δεν αποβλήθηκε ο Καμάο Μπρους.

Η χρήση του VAR διόρθωσε σοβαρά λάθη σε τέσσερις περιπτώσεις, στις δύο εκ των οποίων το αποτέλεσμα θα ήταν διαφορετικό:

  1. Τη λάθος υπόδειξη πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων στον αγώνα ΠΑΣ Γιάννινα – ΠΑΟ
  2. Τη λάθος κατακύρωση του γκολ του Λένις στον αγώνα Ιωνικός – Άρης, που σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.
  3. Τη λάθος απόφαση του διαιτητή να μην καταλογίσει πέναλτι σε βάρος του Αστέρα στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ.
  4. Τη λάθος κατακύρωση του γκολ του Στρούγγη, που σωστά δεν μέτρησε διότι ήταν σε θέση οφσάιντ

Αναλυτικά:

Iωνικός – Άρης: 1-0, Διαιτητής: Κουτσιαύτης, VAR: Φωτιάς, Κριτής: Τσίκινης

Δεν είχε προβλήματα στη διαχείριση του αγώνα ο Κουτσιαύτης και στη μία φάση που χρειάστηκε το VAR σωστά ακυρώθηκε το γκολ του Λένις, που όταν δέχθηκε την μπάλα ήταν σε θέση οφσάιντ. Aρχικά το γκολ μέτρησε, όμως στη συνέχεια ο ΑVAR διόρθωσε το λάθος του β’ βοηθού Κόλλια.
Βαθμολογία: 8.2

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 1-0, Διαιτητής: Παπαδόπουλος, VAR: Τζήλος, Κριτής: Μιντιούρης

Ο αγώνας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό δεν είχε ιδιαίτερες δυσκολίες. Παρ’ όλα αυτά ο Παπαδόπουλος, αν και διεθνής διαιτητής, δεν ανταποκρίθηκε. Αρχικά στον πειθαρχικό έλεγχο, με κάποια μικρά λάθη, με πιο χαρακτηριστική μια φάση στο 26ο λεπτό, όταν ο Μαουρίσιο δέχεται φάουλ από τον Περέα με τον διαιτητή να αφήνει πλεονέκτημα. Πρόκειται για εσφαλμένη απόφαση καθώς και πλεονέκτημα δεν υπήρχε αφού αμέσως ο Μαουρίσιο χάνει την μπάλα και φάουλ υπέρ του Παναθηναϊκού δεν δόθηκε.

Όμως το πιο σοβαρό λάθος είναι το πέναλτι στο 59’ που έδωσε εις βάρος του Παναθηναϊκού. Ο Πέερσμαν με μια ντρίμπλα αποφεύγει τον Αϊτόρ, με τον τελευταίο στην προσπάθεια να τον μαρκάρει να πέφτει κάτω. Όπως πέφτει ο Αϊτορ και κάθε παίκτης έχουν ένα «χέρι στήριξης» όπως λέει και ο κανονισμός. Η μπάλα βρίσκει στο χέρι αυτό και ο Παπαδόπουλος, αν και πάρα πολύ κοντά στην φάση και με εξαιρετική θέαση, υποδεικνύει άμεσα προς γενική έκπληξη, το σημείο του πέναλτι.

Ο Παπαδόπουλος έπειτα από ενδοεπικοινωνία με τον Τζήλο, οδηγήθηκε όπως προβλέπει ο κανονισμός στην οθόνη του VAR, όπου διαπίστωσε το λάθος του και ανακάλεσε την αρχική απόφασή του.

Βαθμολογία: 8.1

OΦΗ – ΑΕΚ  3-3, Διαιτητής: Φωτιάς, VAR: Σκουλάς, Κριτής: Ακρίδας

Στο 31′ έπρεπε να βγει απευθείας κόκκινη κάρτα στον Καμάο Μπρους του ΟΦΗ για επικίνδυνο παίξιμο στον Ανσαριφάρντ, καθώς παραλίγο να βρει με το πόδι του το κεφάλι του αντιπάλου. Κακώς το χρώμα της κάρτας ήταν κίτρινο.

Στο 36′ γίνεται παρατεταμένο κράτημα με τα δύο χέρια σε φανέλα και σώμα και κεφαλοκλείδωμα από τον Λάμπρου στον Γκαρσία. Ο Γκαρσία σταματά και απωθεί τον Λάμπρου. Ο Λάμπρου και άλλοι δύο παίκτες του ΟΦΗ περικυκλώνουν τον Γκαρσία διαμαρτυρόμενοι. Ένας από αυτούς, ο Νέιρα πέφτει στο έδαφος. Ακολουθεί ένταση μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων. Ο διαιτητής δείχνει κίτρινη σε Λάμπρου και Νέιρα και κόκκινη στον Γκαρσία. Ο διαιτητής χειρίστηκε σωστά την κατάσταση. Σωστή η κίτρινη σε Λάμπρου και Νέιρα και η κόκκινη στον Λιβάι Γκαρσία για “βίαιη απώθηση”. Ο Φωτιάς αν ήθελε θα μπορούσε να δείξει από μια ακόμα κίτρινη κάρτα σε κάθε ομάδα, αλλά προτίμησε να αφήσει να εκτονωθεί η κατάσταση.

Στο 45’+2′ ο Καστάνιος μάρκαρε τον Βράνιες που μπήκε μέσα στην περιοχη του ΟΦΗ, οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν πέναλτι αλλά στην φάση υπήρχε οφ σαιντ πριν γίνει η ανατροπή και σωστά ο διαιτητής δεν ασχολήθηκε.

Στο 78′ πριν μειώσει ο ΟΦΗ σε 1-3 με το Νέιρα, έγινε επιθετικό φάουλ στον Βράνιες. Σπρώχτηκε και βγήκε από την φυσική του θέση με αποτέλεσμα ο Νέιρα να πετυχει το γκολ. Κακώς μέτρησε. Ξεκάθαρη παράβαση με τον διαιτητή να είναι κοντά στην φάση. Ευθύνη φέρει και ο VAR και κακώς δεν έγινε on field review από τον διαιτητή. Οι παίκτες της ΑΕΚ ζήτησαν ακύρωση του γκολ και για παράβαση οφσάιντ, αλλά κάτι τέτοιο δεν υπήρχε.

Η βαθμολογία που ακολουθεί μπήκε λόγω των δύο σοβαρών λαθών και βάσει των οδηγιών της ΚΕΔ προς τους παρατηρητές. Το ίδιο συμβαίνει με όλες τις βαθμολογίες του φετινού Master Ref.

Βαθμολογία: 7.4 

Λαμία – Ολυμπιακός  1-2, Διαιτητής: Διαμαντόπουλος, VAR: Κουμπαράκης, Κριτής: Μιντιούρης

Σ’ ένα εύκολο και χωρίς φάσεις παιχνίδι, η διαιτησία του Διαμαντόπουλου ήταν πολύ καλή μην αφήνοντας περιθώρια σε καμία από τις δυο ομάδες για διαμαρτυρίες. Ήταν κοντά στις φάσεις και διαχειρίστηκε το παιχνίδι με επιτυχία. Στην μοναδική δύσκολη φάση στο 57’ σωστά διέταξε την συνέχιση του αγώνα όταν ποδοσφαιριστής της Λαμίας έκλεψε την μπάλα μπροστά από τα πόδια του Τικίνιο χωρίς να υπάρξει καμία παράβαση. Το ότι ήταν σωστή η απόφαση, επιβεβαιώνεται και από το γεγονός ότι δεν παρενέβη στη φάση ο VAR.

Βαθμολογία 8.2

Απόλλων Σμύρνης – Βόλος 1-3, Διαιτητής: Περράκης, VAR: Γκορτσίλας, Κριτής: Τσίκινης

Πετυχημένο το ντεμπούτο του νέου διαιτητή Περράκη ο οποίος είχε πολύ καλή συνεργασία με βοηθούς και ήταν καλός και στον πειθαρχικό έλεγχο. Βοήθησε και το παιχνίδι που δεν είχε την πολύ δύσκολη φάση.

 

Βαθμολογία: 8.2

Ατρόμητος – Παναιτωλικός 1-2, Διαιτητής: Ευαγγέλου, VAR: Τζοβάρας, Κριτής: Τσίκινης

Προσπάθησε ο διαιτητής να είναι δίκαιος και να κόψει το καρπούζι στη μέση. Πολύ καλός στη εφαρμογή κανονισμών αλλά και στο πειθαρχικό τομέα. Σωστή η δεύτερη κίτρινη κάρτα (κόκκινη) στον Μπετινελι στο 84’, ενώ σωστά παρενέβη ο ΑVAR στο 90’+6’ στην ακύρωση του γκολ του Στρούγγη που αρχικά μέτρησε, καθώς ο σκόρερ ήταν σε θέση οφσάιντ, που δεν υπέδειξε ο β’ βοηθός Στεφανής.

Βαθμολογία: 8.2

Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΟΚ 0-1, Διαιτητής: Μανούχος, VAR: Σιδηρόπουλος, Κριτής: Ακρίδας

Στο 25′ υπάρχει πάτημα του Κανελλόπουλου που ανατρέπει τον Μπίσεβαρ μέσα στην μεγάλη περιοχή, με τον διαιτητή, ενώ ήταν κοντά στην φάση να μην υποδεικνύει παράβαση. Όμως στη συνέχεια καλείται από τον έμπειρο Σιδηρόπουλο που ήταν στο VAR για να κάνει on field review και στην συνέχεια δίνει την παράβαση που ήταν πέναλτι και σωστή κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Αστέρα τον Κανελλόπουλο.

Σωστές και οι υπόλοιπες κίτρινες κάρτες σε Σβαμπ και Μιχαηλίδη του ΠΑΟΚ καθώς και στο 77’ η κίτρινη στον Σανταφέ του Αστέρα.

Βαθμολογία: 8.1

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή