Σπανέας σε Γιανναδάκη: Έλεγχος στα οικονομικά της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ ή καταγγελία στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου!

Print Friendly, PDF & Email
Επιστολή στον πρόεδρο της Ένωσης Διαιτητών / ΟΔΠΕ, Εμ. Γιανναδάκη απέστειλε το μέλος του ΔΣ, Γ. Σπανέας με αφορμή την μη υλοποίηση, όπως ισχυρίζεται, απόφασης παλαιότερης γενικής συνέλευσης για έλεγχο στα οικονομικά της ένωσης.
Η επιστολή έχει ως εξής:
“Ενημερώθηκα Κε πρόεδρε από τους συνδέσμους Ανατολικής και Δυτικής Αττικής ότι τους καλείται να αναλάβουν το εγχείρημα, που τους προτείνατε για να εφαρμοστεί η εδώ και ενός χρόνου εντολή της γενικής συνέλευσης που αφορούσε τον οικονομικό έλεγχο της ΕΔ/ΟΔΠΕ.
Δηλαδή να πληρώσουν τα έξοδα του ελέγχου από το ταμείο των Συνδέσμων τους με το αιτιολογικό ότι προτάθηκαν από τον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης και ο προεδρος αυτοπροτάθηκε να πληρώσουν το τίμημα!
Διαβάζοντας τα πρακτικά δεν βλέπω να αναφέρει σε κανένα σημείο ότι αποδέχθηκαν κατι τέτοιο!
Ξέρετε γιατί κύριε πρόεδρε και απευθύνομαι μόνο σε εσάς και όχι στον γενικό;
Επειδή είναι φαντασίωση και μάλιστα κακής ποιότητας  ότι αυτοπροτάθηκε ο προεδρος της ΓΣ κος Νταφλος και πρότεινε και άλλους Συνδέσμους να χρηματοδοτήσουν την πρόσληψη ορκωτού λογιστή για τον έλεγχο των οικονομικών της ΕΔ/ΟΔΠΕ σε βάθος δεκαετίας !
Δεν θα έκανα παρέμβαση αν στην επιστολή προς τους συγκεκριμένους αποδέκτες δεν είχατε αναφερθεί στο πρόσωπο μου επισημαίνοντας ότι το αίτημα προς την ΓΣ το είχα καταθέσει εγώ τονίζοντας ότι υπήρξα γενικός γραμματέας και προεδρος επι δεκαετία !
Όπως αντιλαμβάνεστε Κε πρόεδρε αυτός ο έλεγχος περιλαμβάνει και την δική μου θητεία !
Όχι την δική σας !
Αν και πιστεύω ότι ούτε που καταλάβατε γιατί αναφέρεστε εσείς προσωπικά σε εμένα , τονίζοντας ότι συμμετείχα σε ΔΣ της περιόδου για την οποία ΟΜΟΦΩΝΑ παρθηκε η συγκεκριμένη απόφαση από την ΓΣ .
Πρόταση ήταν Κε πρόεδρε η οποία ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ από το σώμα και μάλιστα με την επισήμανση ότι δεν είναι μομφή προς το πρόσωπο κανενός !
Απλά επειδή για πολλά έτη η ΟΔΠΕ ήταν σε αδράνεια και εκτός από τα χρήματα της εισφοράς των διατητων στα ταμείο της ΟΔΠΕ κατατίθεντο και χρήματα του δημοσίου , επιδοτήσεις από ΓΓΑ , θεώρησα ότι καλό είναι η νέα διοίκηση θα πρέπει να έχει ένα ξεκίνημα από μηδενική βάση .
Εξ ου και η πρόταση χωρίς καμία μομφή προς κανένα πρόσωπο ή φορέα .
Ένα μήνα πριν την αναγγέλθησα  ΓΣ επανερχεσθε και αποστέλλεται  email με το ίδιο ερώτημα στους συναδέλφους .
Την απάντηση την είχατε πάρει !
Καθαρή και ξάστερη !
Αρνητικη!
Τα χρήματα όπως είχε προταθεί από τον πρόεδρο της ΓΣ Κο Νταφλο και ψηφίστηκε ΟΜΟΦΩΝΑ θα τα περνατε από αυτά που «ΕΔΙΝΑΝ» οι ταμειακώς εντάξει Σύνδεσμοι .
«ΔΙΝΑΝ» ειπώθηκε και γράφηκε στα πρακτικά Κε πρόεδρε και όχι «θα ΔΩΣΟΥΝ».
Ελληνικά , όποτε δεν απαιτείται  μετάφραση , πόσο μάλλον παράφραση ή ερμηνεία κατά το δοκουν .
Τίποτα περισσότερο δεν αναφέρεται στα πρακτικά της ΓΣ .
Το μόνο που είχατε να κάνετε Κε πρόεδρε και αναφέρομαι μόνο σε εσας ήταν να απευθηνθειτε στον πρόεδρο Η. Καραμάνη που ισχυρίστηκε ότι  υπήρχαν χρήματα τα οποία πολλές φορές δίνονταν στους Συνδέσμους για να επιστραφούν στην ΟΔΠΕ ώστε να φαίνονται ότι είναι ταμειακώς εντάξει(δεν υπάρχει κανένα παραστατικό που να αποδεικνύει αυτόν τον ισχυρισμό ) και στον επι αρκετών ετών πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής Γ.Καραμανη ο οποίος ισχυρίζεται ενυπογραφως υποβάλλοντας μάλιστα ένσταση ότι το 90% των συνδέσμων δεν ήταν ταμειακώς εντάξει .
Επειδή Κε πρόεδρε ήδη έχει προγραμματιστεί η ΓΣ και εκεί θα πρέπει να ενημερωθεί το σώμα και να δοθούν εξηγήσεις γιατί δεν υλοποιήθηκε η ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση περί οικονομικού ελέγχου από ορκωτό λογιστή  επανειλημμένα ζήτησα εγγράφως  εξηγήσεις αλλά ουδέποτε έλαβα , σας ενημερώνω με σεβασμό προς την θεσμική σας ιδιότητα χωρίς κανένα ίχνος απειλής η εκφοβισμού ότι :
1.ΣΥΜΦΩΝΩ με την εισήγηση των συναδέλφων Κων Νταφλου Η. και Δημοπουλου Ε . να αποτανθειτε στην ΑΑΔΕ και στην ΓΓΑ ενημερώνοντας τους σχετικά για το θέμα και τους λόγους που δεν υλοποιήσατε την απόφαση της ΓΣ . ζητώντας την συνδρομή τους εφόσον η ΟΔΠΕ επιδοτητο με δημόσιο χρήμα από την ΓΓΑ .
2.Σας ενημερώνω ότι επειδή αγνοήσατε την απόφαση της ΓΣ για την παράδοση των οικονομικών στην νεοεκλεγείσα διοίκηση , εσείς ως αφορά την παραλαβή αλλά και ο προηγούμενος ταμίας ως αφορά την παράδοση , επειδή το «ΔΙΝΑΝ» οι συνταξαντες και αποστειλλαντες το email στους συναδέλφους το «ΔΙΝΑΝ» μετέφρασαν «ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ» , ανησυχώντας για το χρόνο που επιλέχθηκε να ζητηθεί απάντηση από τους συναδέλφους ,προφανώς γνωρίζοντας ότι είναι αρνητική  και λόγω της σύμπτωσης με την επικείμενη  ΓΣ , ισως χρησιμοποιηθεί για την άρση της ΟΜΟΦΩΝΗΣ απόφασης  , πριν την ΓΣ θα πρέπει με αποδεικτικό στοιχείο να μας ενημερώσετε για την κατάθεση του αιτήματος στην ΑΑΔΕ  και την ΓΓΑ .
Εάν όχι με όλο το σεβασμό προς την θεσμική σας θέση Κε πρόεδρε χωρίς ίχνος εκβιασμού , απειλής η εκφοβισμού σας ενημερώνω ότι  θα καταγγείλω το γεγονός στην εισαγγελία του Αρείου πάγου με αίτημα την διερεύνηση και την ενημέρωση της ΑΑΔΕ , κοινοποιώντας στην ΑΑΔΕ την καταγγελία μου !
Στο παρελθόν Κε πρόεδρε είχατε αναφέρει ότι αναθέσατε σε συναδέλφους και έκαναν έλεγχο για τα οικονομικά της συγκεκριμένης περιόδου οι οποίοι διαπίστωσαν ότι όλα ήταν εντάξει .
Δεν μας είπατε σε ποιο ΔΣ παρθηκε η απόφαση για την ανάθεση στους στους συναδέλφους για τον έλεγχο , δεν μας ενημερώσατε εάν για αυτό τον έλεγχο προσκόμισαν οι συνάδελφοι και πρωτοκολλήθηκαν έγγραφα που αποδεικνύουν την διαπίστωση τους αλλά ούτε και τα ονόματα των συναδέλφων που επομισθηκαν το σοβαρό αυτό εγχείρημα και ανέλαβαν την ευθύνη !
Παρακαλώ όπως με ενημερώσετε και για το συγκεκριμένο γεγονός !
Απορίας αξιον Κε πρόεδρε γιατί στο mail που υπογράφετε και αποστείλατε αναγράφονται διαφορετικές λέξεις από αυτές που ειπώθηκαν και υπερψηφίστηκαν από το σώμα στην συγκεκριμένη ΓΣ .
Γιωργος Σπανεας
Καθηγητής Διαιτησίας
Μέλος Συνδέσμου Διαιτητών Αθήνας
Μέλος ΔΣ ΕΔ-ΟΔΠΕ”

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή