Σταυρίδης: Δε δόθηκε πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού και κόκκινη στο Σιμάνσκι – Λάθος απόφαση το πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ

Print Friendly, PDF & Email

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρώην διεθνής διαιτητής Γιάννης Σταυρίδης και σχολίασε τις επίμαχες φάσεις από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την ΑΕΚ.

Για τη φάση που ζητά πέναλτι ο Ολυμπιακός από τον Βίντα στον Μπακαμπού: «Εδώ βλέπουμε ότι ο αμυντικός της ΑΕΚ σπρώχνει με δύναμη τον επιτιθέμενο παίκτη του Ολυμπιακού, ήταν μία καθαρή περίπτωση πέναλτι η οποία δεν δόθηκε. Όπως βλέπουμε, φαίνεται και η δύναμη που ασκεί ο αμυντικός στον επιτιθέμενο. Ο διαιτητής, επειδή είναι μπροστά, μπορεί να μην είδε τη φάση από την αρχή, έπρεπε όμως το VAR να τον καλέσει και να του υποδείξει το πέναλτι».

Για τη φάση που ο Ολυμπιακός ζητά κόκκινη στον Σιμάνσκι για μαρκάρισμα στον Βαλμπουενά: «Εδώ βλέπουμε ένα επικίνδυνο φάουλ του παίκτη της ΑΕΚ προς τον επιτιθέμενο του Ολυμπιακού, το οποίο θα μπορούσε να τραυματίσει τον ποδοσφαιριστή. Είναι μία καθαρή κόκκινη κάρτα και πάλι το VAR έπρεπε να καλέσει τον διαιτητή για να το δει. Έχει δώσει το φάουλ και δεν έδειξε καν κάρτα.

Για το μαρκάρισμα του Φορτούνη στον Σιμάνσκι που η ΑΕΚ ζητά δεύτερη κίτρινη κάρτα: «Υπάρχει κίτρινη κάρτα γιατί με τα δύο πόδια κάνει επικίνδυνο τάκλιν που δεν είναι για την μπάλα αλλά για τα πόδια του ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ. Έπρεπε να δοθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα άρα και κόκκινη».

Για το πέναλτι που κέρδισε ο Βίντα: «Εδώ βλέπουμε ο αμυντικός του Ολυμπιακού να κάνει μία κίνηση ακουμπάει το γόνατο του επιτιθέμενου αλλά δεν είναι ούτε κλοτσιά ούτε επικίνδυνο παίξιμο. Άρα δεν υπάρχει περίπτωση πέναλτι γιατί όλες οι επαφές μέσα στην περιοχή δεν είναι πέναλτι. Έπρεπε να τον καλέσει το VAR για να δει πιο καθαρά τη φάση».

Αν υπάρχει φάουλ του Άμραμπατ πριν το τρίτο γκολ της ΑΕΚ: «Εδώ βλέπουμε το φάουλ που κάνει ο επιτιθέμενος στον αμυνόμενο. Ο βοηθός είναι πάρα πολύ κοντά, δεν ξέρω γιατί δε σηκώνει τη σημαία, αφήνει τη φάση να εξελιχθεί και σημειώνει το τρίτο γκολ η ΑΕΚ. Έπρεπε να καταλογιστεί ένα απλό φάουλ χωρίς κίτρινη κάρτα».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή