Στη Βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ το “μητρώο σωματείων” της ΓΓΑ: “Kαταχρηστική διασύνδεση του Μητρώου με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι”

Print Friendly, PDF & Email

Ερώτηση στην Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού Λίνα Μενδώνη και στον υφυπουργό Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη κατέθεσε ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Θάνος Μωραΐτης, μαζί με 29 ακόμη βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σε σχέση με την πορεία υλοποίησης του Μητρώου Αθλητικών Φορέων από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Αναλυτικά, το δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

«Ο Τομεάρχης Αθλητισμού του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Θάνος Μωραΐτης, κατέθεσε ερώτηση με βουλευτές του κόμματος, για την εσκεμμένη και καταστροφική παρέμβαση του Υπουργείου Αθλητισμού, με προμετωπίδα το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων.
Άλλωστε, ο αρμόδιος Υφυπουργός, έχει εξαγγείλει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ ως έκτακτη ενίσχυση στα σωματεία, την οποία έθεσε ως απαραίτητη προϋπόθεση για την εγγραφή στο Μητρώο.
Χαρακτηριστικό της αντιμετώπισης ενός τόσο σημαντικού εργαλείου καταγραφής και αξιολόγησης, όπως είναι το Μητρώο, αποτελεί η βιαστική και πρόχειρη, μέσω εκπρόθεσμης τροπολογίας σε άσχετο με τον αθλητισμό νομοσχέδιο, κατάτμηση του σε επιμέρους υπομητρώα.

Με αυτόν τον τρόπο προέκυψε η δημιουργία και λειτουργία του “Μητρώου Αθλητικών Σωματείων”, το οποίο θα αποτελέσει τμήμα του Μητρώου Αθλητικών Φορέων και στο οποίο υποχρεώνονται να εγγράφονται όλα τα ερασιτεχνικά αθλητικά σωματεία της χώρας, τα οποία έχουν λάβει τη σχετική ειδική αθλητική αναγνώριση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι όσον αφορά στον έλεγχο των αιτήσεων των σωματείων, διαπιστώνεται ότι η συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχει ελεγχθεί ακόμη. “Με αυτό τον τρόπο και ενώ χιλιάδες σωματεία έχουν οδηγηθεί σε μεγάλα οικονομικά έξοδα και την ίδια στιγμή ενώ έχουν επιβεβαιωμένη και πραγματική αγωνιστική δραστηριότητα, κινδυνεύουν να απωλέσουν το συνταγματικό δικαίωμα ψήφου στις εκλογικές διαδικασίες, λόγω την καθυστέρησης στις διαδικασίες ελέγχου και με δεδομένη την καταχρηστική διασύνδεση του Μητρώου με το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι”, σημειώνεται στην ερώτηση.

Ο Τομεάρχης Αθλητισμού, Θάνος Μωραΐτης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ρωτούν τον υφυπουργό Αθλητισμού:
– Πού οφείλεται η καθυστέρηση ελέγχου των αιτήσεων εγγραφής στο «Μητρώο αθλητικών σωματείων» που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού;
– Τί προτίθεται να πράξει ώστε να επιταχυνθεί ο έλεγχος των σχετικών αιτήσεων εγγραφής;
– Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός των υποβληθεισών αιτήσεων και πόσες από αυτές έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί;
– Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, με δεδομένο ότι το χρονικό διάστημα διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στις εθνικές αθλητικές ομοσπονδίες αρχίζει τον Νοέμβριο, προκειμένου να διασφαλιστεί η διαδικασία και το αδιάβλητο των αρχαιρεσιών με την έγκαιρη έγκριση των εκλογικών καταλόγων που καταθέτουν προς τούτο στην Γενική Γραμματεία Αθλητισμού οι αθλητικές ομοσπονδίες;».

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή