Στην Αμερική ο Κλάτενμπεργκ, στην Αθήνα το στικάκι με τους νέους πίνακες διαιτητών

Πηγή: Intime/ΒΟΛΙΤΑΚΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
Print Friendly, PDF & Email

Ο Μαρκ Κλάτενμπεργκ έχοντας τις πλάτες της ΟΥΕΦΑ, αλλά και την ανοχή της ΕΠΟ, προχώρησε σε μια ασυνήθιστη για την περίοδο αυτή, ενέργεια. Κάθισε κι έφτιαξε τους πίνακες, σαφώς με τη συνδρομή κι άλλου μέλους (ή μελών) της επιτροπής, που γνωρίζει πρόσωπα και πράγματα, ιδιαίτερα για τη Σούπερ Λιγκ 2 και τη Φούτμπολ Λιγκ.

Κι αφού τα πέρασε σε ένα στικάκι, το άφησε σε έναν από τους στενούς συνεργάτες του, εν προκειμένω τον Τζέιν Κόλινς, κι έφυγε στην Αμερική. Εκεί θα κάνει τον σχολιαστή για τους διαιτητές, που θα βλέπει στα ματς του EURO, που ξεκινά την Παρασκευή 11 Ιουνίου.

Τούτων δοθένων αναλύεται πως για ένα μήνα θα είναι στο Αμέρικα και μέσω τηλεδιασκέψεων θα δίνει κατευθύνσεις. Και φυσικά θα πατήσει και το κουμπί για την ανάρτηση των πινάκων στο σάιτ της ΕΠΟ.

Κι επειδή το ερώτημα είναι πότε αναμένεται η δημοσιοποίηση των πινάκων, αυτό προσδιορίζεται μέσα στο πρώτο 15ήμερο του Ιουνίου. (…)

Σε όλα αυτά πρέπει να προσθέσουμε και κάποιες πινελιές για τις φήμες που κυκλοφορούν για την καθιέρωση της επαγγελματικής διαιτησίας. Ο Βρετανός πρόεδρος της ΚΕΔ είχε σειρά επαφών και ανέπτυξε τις σκέψεις του στον πρόεδρο της ΕΠΟ, αλλά και στον ομόλογό του της Σούπερ Λίγκας, μόνο που δεν πήρε σαφείς απαντήσεις.

Για να γίνει τέτοιο εγχείρημα πρέπει να υπάρξει αναλυτικό πλάνο, αφού η διαιτησία δεν μπορεί να παρέχεται από 13-15 διαιτητές. Και οι υπόλοιποι, τι θα γίνουν;

Υπάρχουν ακόμη και τεχνικά θέματα, όπως αν κάποιος τεθεί εκτός σύμβασης, ποιος θα τον αποζημιώνει, αφού θα υπογραφεί σύμβαση για δύο χρόνια. Και πως θα συμπληρώνεται ο πίνακας; Οπότε για φέτος είναι δύσκολο να δρομολογηθεί η επαγγελματική διαιτησία.

Πηγή: FORZA

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή