Στις 20/5 απολογείται ο Παναιτωλικός για παράνομο στοιχηματισμό – Υποβιβασμός η εισήγηση στην Επιτροπή Δεοντολογίας!

Print Friendly, PDF & Email

Ενώπιον του δικαστικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ θα βρεθεί στις 20/5 ο Παναιτωλικός για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού, στην οποία μπλέκεται ο Χρήστος Κουτσοσπύρος. Μετά από 2,5 μήνες που η υπόθεση είχε «κολλήσει», ορίστηκε δικάσιμος για την υπόθεση.

Το ερευνητικό τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας κάλεσε σε απολογία τους Αγρινιώτες την Παρασκευή 20 Μαΐου με το κατηγορητήριο να είναι κόλαφος.

Η εισήγηση είναι υποβιβασμός του Παναιτωλικού και πρόστιμο 300.000 ευρώ, ενώ για τον εμπλεκόμενο αξιωματούχου της ομάδας Χρήστο Κουτσοσπύρο (πέραν των υπολοίπων φυσικών προσώπων) η προτεινόμενη ποινή είναι 10ετής αποκλεισμός από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να καθυστερήσει την επικύρωση της βαθμολογίας της Super League, τουλάχιστον ως προς τα play out, καθώς υπάρχει αυτή η εκκρεμοδικία. Όποια και να είναι η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, θα υπάρχει η δυνατότητα έφεσης, με αποτέλεσμα η υπόθεση να χρειαστεί τουλάχιστον μια εβδομάδα για να τελεσιδικίσει.

Εάν επιβεβαιωθεί υπάρξει ποινή υποβιβασμού του Παναιτωλικού, θα αλλάξει η κατάταξη στην ουρά της βαθμολογίας, με τον Απόλλωνα Σμύρνης να αποφεύγει τον απευθείας υποβιβασμό και να πάει στα μπαράζ ως 13ος με τον χαμένο του αγώνα Βέροια-Λεβαδειακός, ενώ η Λαμία εξασφαλίζει την παραμονή της.

Ωστόσο κατά το παρελθόν έχουν υπάρξει αντίστοιχες εισηγήσεις για το ίδιο αδίκημα από το ερευνητικό προς το δικαστικό όργανο της Ειτροπής Δεοντολογίας, όμως ουδέποτε υπήρξε καταδικαστική απόφαση για ομάδα….

Ακολουθήστε το SoccerPlus στο Google News

Καμία δημοσίευση για προβολή